Periaatteessa sen pitäisi jo syntyä. Sikiö kuitenkin näyttää olevan eri mieltä, sillä se ei ole vielä edes kiinnittynyt. Viimeisimmällä käy...

Raskausviikko 40

11.9.15 Satu Kommentteja: 18

Periaatteessa sen pitäisi jo syntyä. Sikiö kuitenkin näyttää olevan eri mieltä, sillä se ei ole vielä edes kiinnittynyt. Viimeisimmällä käynnillä kätilö arvioi, että se ei välttämättä kiinnitykään kuin vasta synnytyksessä. Eli jos lapsivedet menevät, pitäisi soittaa heti ambulanssi ja käydä konttausasentoon, jotta napanuora ei pääse luiskahtamaan ensimmäisenä ulos. No enpä ollut tällaistakaan vaihtoehtoa tullut etukäteen ajatelleeksi.
Mikä maha!
Tämä tekee päivittäisen elämän vähän hankalaksi. Ei tee mieli yksinään lähteä kauppaan, kahville tai edes postiin, koska ajatus yksinään pyllistelystä kadulla sairaala-autoa odotellen on asia, jonka tahtoisin jättää väliin.

Toisaalta ei tee mieli maata kotona sohvalla sipsejä mussuttaen, koska se tuntuu vain pidentävän tilannetta. Kun kävelen, tulee supistuksia. Lapsivesien pelossa en uskalla lähteä kaupungille haikkaamaan. Kun makaan sohvalla, mitään ei tapahdu paitsi julmettumat jumit pakara- ja reisilihaksiin. Kun on kotona tekemättä mitään, ruoankulutus kolminkertaistuu, koska koko ajan tulee syötyä jotain. Eikä sekään nyt tätä oloa ainakaan kevennä.

Ensi viikolla on vielä yksi terveyskeskuskäynti. Jos sinne asti päästään, kätilö varaa ajan käynnistykseen. Täällä Reykjavíkissa on kuulemma tapana käynnistää synnytys raskausviikolla 41 – viimeistään 10 päivää lasketun ajan jälkeen riippuen vähän siitä, miten synnytysosastolla on tilaa. Uhh.

TULE JO.


18 kommenttia:

 1. Tsemppejä viimeisiin tuskaisiin päiviin! Onneksi se viimeinenkin takaraja kuitenkin häämöttää jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole enää kuin tämä yksi viikonloppu, ennen ensi viikonloppua lapsi on tullut ulos tavalla tai toisella...

   Poista
 2. Syö jotain oikein tulista, niin ipanalle tulee kiire ulos! Toimi ainakin meidän tokan kanssa. Syntyi oikein nätisti laskettuna päivänään mausteisen meksikolaisruuan jälkeisenä aamuna.

  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taidankin hakea lähi-intialaisesta take away -illallisen....

   Poista
  2. Tulinen ruoka tai mikään muukaan poppaskonsti ei auta. Ipana tulee kun on tullakseen. Jos sattuu tulemaan tulisen ruuan syömistä seuranneena aamuna, mikään ei todista että synnytys olisi ruuasta tuulta ottanut. Nimimerkillä Kärvistelin kaksi viikkoa yli lasketun ennen kuin mukula syntyi ja voin kertoa, että kokeilin KAIKEN MAHDOLLISEN. Huh, kun vieläkin ärsyttää vaikka synnytyksestä on jo 6 vuotta :D

   Tsemppiä Satu loppumetreille, toivotaan että syntyy pian! :)

   Poista
 3. Voi apua mikà mielikuva tuosta konttausasentoon maastoutumisesta vaikkapa keskellà ruokakauppaa!! Tsemppià loppumetreille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Mä vaan niin en näe sitä tapahtuvaksi. -> Pysyn kotona. :D

   Poista
 4. Tsemppiä! Viime metrit on aina hankalat.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Viime metrit on aina hankalat.

  VastaaPoista
 6. Täällä syntyi eilen vauva 11pv yliaikaisena, ei ollut viimeset päivät helppoja. Tsemppiä!
  Tuplarintapumpulla sai aikaan supistuksia, ja seksikin auttoi ;)
  Onpa ollut kiva seurata blogiasi kun ollaan lähes samoilla viikoilla oltu! Ja muutenkin, mahtava kirjoittaja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos ihanasta palautteesta!

   Seksi, sauna ja kossuryyppy... Ei ole saunaa, seksiä en pysty edes ajattelemaan (olen kuolla jo siitä hengästymisestä joka seuraa sänkyyn laskeutumista) ja sitä giniä vielä säästelen :D Mutta ehkä kohta pitää pakottaa itsensä johonkin toimiin, alkaa sen verran pitkiksi käydä minuutit.

   Ja onnea uuden perheenjäsenen johdosta!

   Poista
 7. Loppusuoralla ollaan! Mä oon kanssa, vaikka vähän olenkin sua jäljessä :)

  Haluan kiittää sua Satu näistä viikoista, näitä raskauspostauksia on ollut älyttömän kiva seurata. Ja mähän en siis lue ollenkaan raskausblogeja, vaan lähestulkoon voisi sanoa, että inhoan niitä :D Tännekin päädyin ihan vahingossa aivan muun jutun perässä googlen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi!
   Mulla vähän sama vieraantunut fiilis raskaus- ja äitiysblogeihin. Mutta sitten mä aina kuitenkin päädyn vauva-palstoille kun googlaan jotain "mistä tunnistaa supistuksen" -juttuja ;)

   Poista
 8. Tsemiä paksuilun gran finaleen, meinaatko mennä sinne synnärin luomupuolelle, jossa oli kaikkea kivaa paitsi kemikaaleja kivunlievitykseen? Terveisin, Yksi huippua blogiasi alusta asti lukenut ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö upeaa, että täällä on ekoja lukijoita <3 Kiitos!!
   Ne muuten lopetti sen luomupuolen ja sairaalapuolen, nyt on vaan yksi tavisosasto josta saa haluamansa. Musta erinomaista :)

   Poista

Mitä tuumaat?