Raskausviikko 40

Periaatteessa sen pitäisi jo syntyä. Sikiö kuitenkin näyttää olevan eri mieltä, sillä se ei ole vielä edes kiinnittynyt. Viimeisimmällä käynnillä kätilö arvioi, että se ei välttämättä kiinnitykään kuin vasta synnytyksessä. Eli jos lapsivedet menevät, pitäisi soittaa heti ambulanssi ja käydä konttausasentoon, jotta napanuora ei pääse luiskahtamaan ensimmäisenä ulos. No enpä ollut tällaistakaan vaihtoehtoa tullut etukäteen ajatelleeksi.
Mikä maha!
Tämä tekee päivittäisen elämän vähän hankalaksi. Ei tee mieli yksinään lähteä kauppaan, kahville tai edes postiin, koska ajatus yksinään pyllistelystä kadulla sairaala-autoa odotellen on asia, jonka tahtoisin jättää väliin.

Toisaalta ei tee mieli maata kotona sohvalla sipsejä mussuttaen, koska se tuntuu vain pidentävän tilannetta. Kun kävelen, tulee supistuksia. Lapsivesien pelossa en uskalla lähteä kaupungille haikkaamaan. Kun makaan sohvalla, mitään ei tapahdu paitsi julmettumat jumit pakara- ja reisilihaksiin. Kun on kotona tekemättä mitään, ruoankulutus kolminkertaistuu, koska koko ajan tulee syötyä jotain. Eikä sekään nyt tätä oloa ainakaan kevennä.

Ensi viikolla on vielä yksi terveyskeskuskäynti. Jos sinne asti päästään, kätilö varaa ajan käynnistykseen. Täällä Reykjavíkissa on kuulemma tapana käynnistää synnytys raskausviikolla 41 – viimeistään 10 päivää lasketun ajan jälkeen riippuen vähän siitä, miten synnytysosastolla on tilaa. Uhh.

TULE JO.

Raskauspainoindeksi raskausviikolla 40: 76,5 kg kengät jalassa (en taipunut riisumaan lenkkareita). 

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11
Raskausviikko 12
Raskausviikko 13
Raskausviikko 14
Raskausviikko 15
Raskausviikko 16
Raskausviikko 17
Raskausviikko 18
Raskausviikko 19
Raskausviikko 20
Raskausviikko 21
Raskausviikko 22
Raskausviikko 23
Raskausviikko 24
Raskausviikko 25
Raskausviikko 26
Raskausviikko 27
Raskausviikko 28
Raskausviikko 29
Raskausviikko 30
Raskausviikko 31
Raskausviikko 32
Raskausviikko 33
Raskausviikko 34
Raskausviikko 35
Raskausviikko 36
Raskausviikko 37
Raskausviikko 38
Raskausviikko 39

Tunnisteet: