Raskausviikko 24

Olen edelleen matkalla ja tällä kertaa työasioissa. Nimittäin tekemässä juttua ruoasta ja viinistä Toscanassa. Mikä voisikaan olla parempi hetki tulla tutustumaan Pohjois-Italian viinintuotantoon ja varpaanvälijuustoihin kuin 24 raskausviikko :)
Bella!
Työsuunnitelma.
Otan tilanteen huumorilla ja keskityn leivonnaisiin, vihresiin niittyihin, keskiaikaisiin katuihin, viiniköynnösten suoriin riveihin ja pastaan ja oliiviöljyyn. On niinkin hyvä. Toscana tuskin tuntuisi pahalta edes kuumeessa.
Tämä jälkiruokaviini on viedä tajun - ja melkein itsehillinnänkin. Taistelen, voitan  - ja sylkäisen.
Pakkohan se on myöntää: kaltaiselleni loma Toscanassa pienen alkoholimäärän kera olisi rutkasti kiinnostavampi kuin loma Toscanssa ilman alkoholia. Työn takia käymme kuvaajan kanssa muutamalla viinitilalla kiertelemässä ja purskuttelemassa. Yritän raaskia palauttaa maistamani viinin sylkykuppiin. Ei se nyt ihan sama asia ole. Ammattimaistajat sylkevät ulos sekä kahvin että viinin, mutta minähän en mikään ammattimaistaja olekaan. Minulle on viinejä ja cocktaileja arvioidessa rutkasti väliä myös sillä, millainen olo juomasta tulee: saako lasista tai parista hyvän hiprakan, tahmean olon, kantapäissä asti tuntuvan hilpeän ilon vai tunkkaisen etovuuden. Nyt en pääse testaamaan.

Raskaana ollessa en juopottele, vaikka mieli ensimmäisen kolmanneksen jälkeen tekisikin.
Silloin tällöin otan aterialla neljä senttiä kylmää valkkaria tai jälkiruokakakun seurana puoli desiä kuohuviiniä. Enemmänkin tekisi mieli.

Olen yrittänyt etsiä islantilaisista kaupoista laadukkaita alkoholittomia oluita (koska vetinen ykkösolut ei lämmitä jääkylmänäkään), mutta turhaan. Alkoholiton olut on islantilaisilla yhtä ihme juttu kuin oliiviöljytön salaatti italialaisille. Paikallisessa alkossa ei myydä edes alkoholittomia viinejä - ei ainakaan niissä myymälöissä, jossa olen käynyt sitä erikseen kysymässä. "Näitä kysytään ehkä kerran kuussa, ei niitä kannata ottaa hyllyyn seisomaan." (Onko viime käynnistäni tosiaan jo kuukausi aikaa?!)

Ehkäpä Suomessa tilanne on valikoiman osalta toinen. Koska meillä on edessä Suomi-matka heinäkuussa ja tiedän, että lämpimässä kesäillassa tekee mieli lasillista hyvää juomaa, heitänkin nyt pallon teille, Suomessa asuville. Oletteko törmänneet Alkossa myytäviin hyviin alkoholittomiin viineihin tai oluisiin, joita voisitte suositella? Olisi mahtavaa saada vinkkejä tuleville ostosreissuille.

Kiitos jo etukäteen - ja kippis! Tipatonta edessä enää 4 kuukautta.
Toscana, luksusmaaseutu.
En tuonut itselleni matkalta juomatulaisia, mutta lapselle trokasin pulloja. Ostan lapselle joka vuosi synttäripullon (vaikka tiedän, että enemmän ilahduttaisi joku migreeninvärinen My Little Pony). Kun hän on 18, avaamme ne yhdessä yksi kerrallaan. Ostin yhden pienen viinitilan kellarista kolme erinomaista toscanalaista jälkkäriviiniä - laadukkaat makeat viinit kuulemma säilyvät avaamattomina vaikka vuosikymmeniä. Sain viinintekijältä alennusta hinnasta, kun lupasin 13 vuoden kuluttua soittaa ja kertoa, oliko viini nuoren aikuisen mieleen.
Viinikaupoilla.
Raskauspainoindeksi raskausviikolla 24: Toscanan maaseutuhotellissamme ei ollut vaakaa. 

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11
Raskausviikko 12
Raskausviikko 13
Raskausviikko 14
Raskausviikko 15
Raskausviikko 16
Raskausviikko 17
Raskausviikko 18
Raskausviikko 19
Raskausviikko 20
Raskausviikko 21
Raskausviikko 22
Raskausviikko 23

Tunnisteet: ,