Raskausviikko 12

Muistatteko, kun tein sen hiihtovaelluksen helmikuussa? Noh, olin silloin raskausviikolla 12. Tai siis luulin, että olin viikolla kuusi ja risat. Ajattelin, että sikiöhän on vielä tooosi toosi pieni, ei sitä minun liikkumiset paljoa tässä kohtaa kiinnosta. Oli täysi mahdottomuus epäillä raskauden olevan todellisuudessa paljon pidemmällä.

Lähden matkaan luottavaisin mielin. Mahani ei ole kasvanut vielä yhtään, hiihtohousuissa on itse asiassa jopa vähän väljää, koska olen komeasti pystynyt hillitsemään irtokarkkihimoani. En voi pahoin, eikä mahassa oikeastaan tunnu edes olevan mitään. Nukumme yöt sähköttömässä mökissä, iltaisin kylven ulkona (pakkasta jopa noin -10c) lämminvesialtaassa (vesi noin +40) ja päivisin hiihdämme pitkiä hiihtolenkkejä. Kauhusta jäykkänä opettelen "laskettelemaan" liukkaita vuoren rinteitä alas ensimmäistä kertaa elämässä.

Jos olisin tiennyt olevani jo yli kolmannella kuukaudella olisin ehkä miettinyt tälle seikkailuretkelle lähtemistä kahdesti. Jälkeenpäin mietin monta kertaa, että onneksi en kaatunut tai onnistunut laskemaan päin laavakiveä.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:


Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: