Raskausviikko 9

No niin, nyt se alkaa: täyspäiväpahoinvointi. Yrjöttää, pierettää, heikottaa. Jos en syö tunnin välein, alan räyhätä. Irtokarkkihimo on käsittämätön, mutta en aio antaa sille periksi, sillä tiedän, että nallekarkeista, kirpeistä pääkalloista ja toffeetäytteisistä suklaanapeista tulee kahdeksi minuutiksi hyvä olo, mutta sitten taas heikottaa. Minulle ei ole olemassa kymmentä irtokarkkia. Se on ei mitään tai puoli kiloa. Irtokarkkipommeista tulee paitsi huono olo myös hiivatulehdus ja lisäkiloja. Niinpä yritän pitää pirun kurissa syömällä omenoita ja appelsiineja. Jokaisen appelsiinisiivun jälkeen tunnen itseni vähän enemmän voittajaksi, huonovointiseksi voittajaksi.
Kuva on osa sarjaa, jonka otimme Helkaman lehteen tammikuussa.
On yksi paikka jossa minua ei heikota: treeneissä. Ehkä se huono olo pysyy poissa kohonneen adrenaliinin takia. Tai ehkä hetkellinen todella korkea syke ja huohottaminen tuntuu hyvällä tavalla niin pahalta, että se paha olokaan ei tunnu missään. Niinpä jatkan treenausta samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Neljästi viikossa, tunnin kerrallaan.

Järkeilen, että koska olen vielä ensimmisellä kolmanneksella, voin periaatteessa tehdä kaikkia niitä harjoituksia mitä aikaisemminkin. Tuplanaruhyppelyt ovat yhtä vaikeita kuin aina paitsi että housuun pissimisen lisäksi hinkkeihin sattuu. Mutta hei: ei yrjötä yhtään!
Enpä olisi uskonut, että sanon tämän: Ihanaa, burbeeseja! Tauko pahoinvoinnista!!
Koska en vielä halua kertoa raskaudesta kenellekään, googlailen itsekseni iltaisin netistä vinkkejä raskaana olevien naisten treenaamiseen. Mitään uusia rankkoja urheilulajeja ei kannata aloittaa raskaana ollessa, mutta ennestään tuttuja lajeja voi jatkaa entiseen malliin - paitsi lajeja, joissa kehoon kohdistuu iskuja. Kun pötsi kasvaa, täytyy vatsallaan tehtäviin liikkeisiin keksiä korvaavat liikkeet. Laatikkohypyt, hyppynaruhyppelyt ja core-lihaksia treenaavat liikkeet pitää laittaa sivuun kun itsestä alkaa tuntua siltä. Levypainoliikkeissä ei kannata kokeilla uusia ennätyksiä eikä raskaita syväkyykkyjä kannata paineen takia tehdä raskauden ehdittyä pidemmälle.

Tällä viikolla saan ensimmäistä kertaa treeneissä vedettyä kaksi kertaa peräkkäin varpaat leuanvetotankoon. Tuuletan. Seuraavan kerran sitten ehkä joskus vuoden 2016 lopussa.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8

Tunnisteet: ,