Raskausviikko 10

Työmatka Müncheniin! Ensimmäisen messupäivän jälkeen työkaveri tarjoaa illallisen jälkeen snapsit. Voi helvetti. No sitten skoolataan.  Eh. Otan "huikan" ja katselen ympärilleni. Lähiympäristössä ei näy yhtäkään huonekasvia, jonka juuristolle voisi kaataa lasista ravinteita. Ravintolan pöydällä on pieni kukkanen, mutta se on nahkealehtistä muovia. Kokeilen sormella vielä varmuudeksi kukkaruukun sisältöä, mutta muoviahan sekin on. Pienikään määrä nestettä ei tuohon tekomultaan uppoa.
Ensimmäisenä messupäivänä ripustimme seinille Samaya-projektin kuvateokset.
Otan toisen "huikan" ja vaihdamme miehen kanssa huomaamattomasti laseja. Loppuillasta puoliso pääsee pieneen huppeliin ja minä juoksen vessassa senkin puolesta.

Enhän minä alkoholia tavallisissa oloissa juo kuin annoksen tai kaksi viikossa. Mutta juuri tällaisissa sopivan tuttavallisissa mutta ei kuitenkaan parhaiden ystävien välisissä illanvietoissa se nousee ongelmaksi. Hyville ystäville päätin tilaisuuden niin pakottaessa kertoa, mutta muille en halunnut hiiskahtaa asiasta vielä mitään. Keskenmeno itsessään olisi varmasti jo niin raskas kokemus, että jos se eteen tulee, haluan sen mieluummin ilman tiedotuskierrosta puolituttaville.
Messupirkko.
Kun ei toimi kuten tavallisesti, joutuu usein selittämään. Koska en halua sulkeutua kotiin kolmeksi ensimmäiseksi raskauskuukaudeksi, valehtelu ja väistely on välttämätöntä. Eli kun tulee minun vuoroni tarjota kierros, haen kaikille oluet ja kuiskaten pyydän baarimikolta itselleni alkoholittoman ja lasissa kiitos. Pöydässä sitten vertailemme tuoppiemme sisältöä.
Oikealla naurettavan kevyt lager. 
Onpa tässä oluessa mieto maku, ihmettelee kollegani.
Joo, mä olen aina tykännyt tällaisista kevyistä lagereista, vastaan.

Jepjep.

Onneksi pian voi kertoa muillekin! Väistely nimittäin väsyttää.

Raskauspainoindeksi raskausviikolla 10: paino edelleen tavanomaisessa eli 62 kg

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9

Tunnisteet: