Kampa alkaa käydä vähiin. Taas käydään kätilön luona ja setti sama kuin ennenkin: visiitti kestää vähän alle vartin. Odotushuoneen veskissä...

Raskausviikko 37

23.8.15 Satu Kommentteja: 7

Kampa alkaa käydä vähiin. Taas käydään kätilön luona ja setti sama kuin ennenkin: visiitti kestää vähän alle vartin. Odotushuoneen veskissä tehdään itse pissatesti, ja katsotaan minkäväriseksi tikku muuttuu. Kätilölle tikkua ei tarvitse näyttää. Riittää kun kertoo, oliko tulos normaali vai ei. Sitten mitataan verenpaine, mitataan kohdunpohjan korkeus, kuunnellaan sydänäänet, kysytään kuulumiset ja  pyynnöstä pääsen käymään vaa'alla. Lopuksi kätilö antaa tietopaketin synnytyksestä. Jaiks.
Sikiö ei ole vielä kiinnittynyt ja voi kuulemma olla, että se ei kiinnitykään kuin vasta synnytyksessä. Yleensä kuulemma ensimmäistä lasta odottavilla kiinnittyminen voi tapahtua jopa pari kuukautta ennen syntymää, mutta toisen tai kolmannen lapsen kanssa sitä ei välttämättä tapahdu ollenkaan ja sikiö mellastaa kohdussa vapaana loppuun asti. Jos lapsivesi menee eikä sikiö ei ole kiinnittinyt, pitäisi kuulemma  käydä konttausasentoon ja soittaa ambulanssi.  Toisaalta kätilön mukaan lapsivesien meno käynnistää synnytyksen vain puolella raskaana olevista.

Okei. Sitten saan seuraavan tapaamisajan kahden viikon päähän. On kuulemma melko todennäköistä, että tämäkin lapsi syntyisi laskettuna aikana, koska esikoinenkin teki niin, eli vielä me varmaankin tapaamme, kätilö sanoo ja toivottaa hyvät viikonloput.

Tänään alkaa syksyn viimeinen isompi työprojekti, hevosreissu Pohjois-Islantiin.  Samalla kun pakkaamme miehen kanssa makuupusseja, sadevaatteita ja valluskenkiä rinkkaan, Deuterin laukun vieressä on toinen ja huomattavasti pienempi kangaskassi, jonne laitetaan vastasyntyneelle oma vaatekerta. Vaipat pitäisi vielä muistaa ostaa matkalta mukaan.

Tuntuu, kuin olisin työn ja perheen yhdistämisen ytimessä. Tässä on ihan hauska olla, vointi on freesimpi kuin viime viikolla.

Raskausviikko 36

7 kommenttia:

 1. Tuo konttausasennossa ambulanssilla sairaalaan on muuten kumma juttu, minulle sanottiin esikoisen aikana myös noin, koska ei ollut kiinnittynyt. Sitten kun vedet holahti sänkyyn ja soittelin asiasta Jorviin, ei heidän mielestään ollut mitään syytä näin tehdä. Kuopuksesta synnytys alkoi ihan samalla tavalla (tosin vedet menivät tällä kertaa onneksi vessassa) eikä hänkään ollut kiinnittynyt, eikä silloinkaan lanssikyydillä menty. Hämmentävää miten eri neuvoja annetaan neuvolassa ja sairaalassa.

  Onnea loppurutistukseen, enää muutama viikko!

  -JJ-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa outo juttu tosiaan, että neuvot vaihtelevat näin paljon. Mä en ole kysynyt täällä kenenkään muun mielipidettä... Kätilö oli siis sitä mieltä, että välttämättä mitään riskiä ei ole, mutta varmuuden vuoksi kannattaisi toimia näin.

   Poista
  2. Itse en neuvolassa uskalla toisinkaan neuvoa, minulle riittää se yksi äiti jolla napanuora on luiskahtanut vauvan pään ohi esiin vaikka todennäköisyys on häviävän pieni....

   Poista
 2. En ole ehtinyt lukea postauksia joka viikko, joten onkohan sukupuoliveikkaus jo ollut? Maha on ainakin ihan poikamaha, joten ääni sille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen oli mahdollisuus viikolla 21, mutta me ei haluttu tietää: http://www.salamatkustaja.com/2015/06/raskausviikko-21.html

   Olen kuullut veikkauksia puoleen ja toiseen, eli ihan puun takaa tulee kyllä. Pianhan se selviää :)

   Poista
 3. Ihana masu! Mun raskausrutiineihin on alusta saakka kuulunut tasaviikoilla ensin käydä lukemassa vau.fi, sitten sun blogi ja viimeiseksi Lähiömutsin postaus. Kiitos tästä sarjasta! Tänään 36+0, ei ole enää pitkä aika

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?