Liikunta- ja seksikielto päättyy - eli kannat kattoon, kirjaimellisesti. Hih. Odotan varmuuden vuoksi muutaman ylimääräisen päivän, ennen k...

Raskausviikko 19

4.6.15 Satu Kommentteja: 7

Liikunta- ja seksikielto päättyy - eli kannat kattoon, kirjaimellisesti. Hih. Odotan varmuuden vuoksi muutaman ylimääräisen päivän, ennen kuin alan tehdä paluuta tavalliseen arkeen. Soitan vielä sille kivalle lekurillekin ja kysyn urheilemisesta. Lääkärin mielestä ei ole mitään esteitä aloittaa taas harjoittelua: "Parempi jatkaa elämää samoilla rutiineilla kuin aikaisemminkin. Teet vaan rauhallisemmin ja lopetat heti, kun tuntuu epämukavalta tai verenvuoto alkaa jälleen."
Vaikka tiedän, että verenvuoto johtui jossain kohdunseinämässä olleesta pienestä haavasta eikä vuotoa tullut esimerkiksi istukasta, ja vaikka verta vuotanut haava on arpeutunut ja umpeutunut, minua totta kai arveluttaa. Onko raskaana terveellistä hengästyä tai nostella viittä kiloa painavampia asioita kuten - eh - painonnostotankoa?
Googlaan hulluna "crossfit during pregnancy " ja kyselen crossfit-tutuilta ja oman salin valmentajilta vinkkejä. Vakuutun, että hiljakseen treenaaminen on ihan ookoo. Kasaan itselleni neuvoista muistilistan (palaan muuten tähän raskaana treenaamiseen vielä tarkemmin omassa postauksessaan):

- Crossfitiä ei kannata aloittaa raskaana. Jos on treenannut jo jonkun aikaa ja hallitsee perustekniikat, voi harjoittelua jatkaa oman voinnin mukaan.
- Yleensä liikkeistä jäävät ensimmäiseksi pois laatikkohypyt, tuplanaruhyppely, juoksusprintit, vaativat vatsalihasliikkeet (hollow rock, toes to bar) ja burbeet.
- Kevennä ja mukauta harjoituksia. Mitään ennätyksiä ei kokeilla, kyykkyjä ei tehdä kovin syvään ja kaikki painonnostoliikkeet tehdään reilusti tavallista pienemmillä painoilla.
Niinpä uskaltaudun ensimmäistä kertaa kuukauden tauon jälkeen jumppatossuihin. Aloitamme perhetreeneistä. Crossfit Reykjavik järjestää välillä perhetreenejä, joihin ovat tervetulleita kaikki, myös täydet noviisit. Usein salilla käyvät tuovat näihin treeneihin perheensä tai kaverinsa tutustumiskäynnille. Näinä erikoispäivinä harjoitus eli WOD on kevyt: liikkeet ovat helppoja eikä kukaan treenaa itseään lattiaan.

Puolisoa epäilyttää treeneihin osallistuminen, mutta hän haluaa kuitenkin lähteä mukaan katsomaan, miten minulla menee. Ja kyllähän hänkin pienen maanittelun jälkeen suostuu tulemaan sisätiloihin hikoilemaan ("urheilla sisällä" on konsepti, jossa ei ukon mielestä ole juuri järkeä). Lapsi on innoissaan päästessään nostelemaan keppiä ilmaan ja tekemään laatikkoaskelluksia. Ohjelmassa on helppoja leuanvetoja (laatikolta ponnistetaan vauhtia), laatikolle hyppyjä, vatsalihasliikkeitä, askelkyykkyjä ja olkapääpunnerruksia.
Harjoittelen rauhallisesti. Niin hitaasti, ettei tule edes oikein kunnolla hiki. Harjoitusten ajan olo tuntuu hyvältä. Ei särje eikä kolota. Treenien jälkeen on vieläkin parempi. Olen saanut veren kiertämään ja hieman hengästyttyä. Ehkä se tavallinen arki tästä taas koittaa. Koska mambokielto on päättynyt, myöhäisillasta olotila vain paranee. 

Raskauspainoindeksi raskausviikolla 19: Salin vaaka näytti 64 kg. Jes, paino alkaa nousta!

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:


Raskausviikko 12

7 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä supersöde tyttö! :)

  VastaaPoista
 2. Noissa kuvissa näkyy melkoisen täydellisesti se, miksi minua ei salille saa (eli miksi sisäliikunnassa ei ole minunkaan mielestäni järkeä). Oikein tuli nenään se vähän kitkerä haju, mikä noissa paikoissa mun (äärimmäisen suppean) kokemuksen mukaan on. Hitosti porukkaa pienessä ja suljetussa tilassa, jossa näkymät on niin ankeat, että miten on saatukin niin ankean näköiseksi mikään paikka. Yleinen kaaos ja epäilemättä myös meteli.

  En ole vuorikiipeilijä, erämaavaeltaja tms. mutta sentään pitää olla edes vähän vaihtuvaa maisemaa lenkin varrella. Olkoon ennen vaikka ylämäkeäkin, ei koko lenkki vastamaata voi kumminkaan olla :-D

  VastaaPoista
 3. Kurkkaappa suomalainen Katja Harjanne. Siinäpä mallia raskaana treenaamisesta:
  https://instagram.com/miss_hardjane/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jesssss, kiitos vinkistä!! näitä oon etsinytkin.

   Poista
  2. paitsi että mä en ole lähelläkään noin tikissä :) mutta kiva seurata!

   Poista

Mitä tuumaat?