Raskausviikko 7

Kaadan kylmän bissen, valmistan mikropopcornit ja istahdan sohvalle. Alan katsoa uutta televisiosarjatuttavuutta, Orange is the New Blackia. Vajaan tunnin mittaisia jaksoja solahtaa putkeen kolme. Popcorn-kulho tyhjenee, mutta huomaan oluen väljehtyvän. Ei tee mieli. Seuraavana aamuna ajatus aamiaisesta etoo. Hinkkeihin sattuu. Ensimmäinen ajatus: aamupäivällä apteekin kautta.
"Toinen tulee siinä sivussa". Tällä viikolla luettiin mm. Minttuja.
Käyn ostamassa kaksi raskaustestiä. Pissin illalla tikkuun ja plussaahan ne näyttävät molemmat. Olo tuntuu omituiselta. En ole aivan niin sekava kuin viime kerralla, mutta kyllä raskauden konkretisoituminen yllättää silti. Voi saakeli, olen todella paksuna. Kummallista kyllä, mutta aivan ensiksi alkaa harmittaa - tässä sitä nyt ollaan sitten. Parin sekunnin päästä helpotun - kävipä se naurettavan helposti. Sitten tulee käytännönläheinen minä - no mikä tässä muuttuu sillä vapaus ja kiinteät tissit menivät jo ja lapsi syntyy ennen talvipakkasia, eli ei tarvitse hankkia talviraskaustakkia! Sitten innostun - lapselle leikkikaveri eikä mulla tule menkkoja ihan vähään aikaan uudestaan.

Kaupan päälle saadaan koko perheelle tasaiset syntymävuodet: 1975, 1980, 2010 ja 2015. Täytin juuri 35. Se tarkoittaa sitä, että olen nelikymppinen, kun saan taas nukkua yöni.

Kasailen itseäni kylpyhuoneessa ja astun keittiöön. Sujautan testin miehen eteen pöydälle pienieleisesti. Vaaleansinisessä Frozen-mekossa tanssikoreografiaa harjoitteleva lapsi jammaa olohuoneen lattialla. Mies katsoo testiä ja minua ja hymyilee leveästi. Sekaisin on sekin, sillä ensimmäinen mieleen tuleva sanomisen arvoinen asia on, että jos se on tyttö, sen nimeksi ei voi antaa Elsaa. "Tuo ei antaisi sitä ikinä anteeksi."

Seuraavana päivänä soitan terveyskeskukseen ja varaan ajan kätilölle.

- "No onnea kovasti! Milloin menkat olivat viimeksi?"
- "Alkoivat joulukuun lopussa."
- "Selvä juttu. Varataan sulle ensimmäinen tapaaminen maaliskuun puoliväliin. Ei sun kannata tänne ennen sitä tulla. Muista ottaa niitä foolitabletteja."
- "Okei, kiitos."
- "Näkemiin. Nähdään parin kuukauden kuluttua."
- "Selvä juttu. Moi."

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5

Raskausviikko 6

Tunnisteet: