Raskausviikko 38

Raskausviikko 38 ja viimeinen kotoa pois vievä työmatka ohi. Sehän meni nappiin! Ryhmämme ei nähnyt tällä kertaa ratsastusreissujen aikana valaita lähivuonossa, mutta onneksi tilanne korjaantui päiväreissullamme islantilaiseen Jardbödin-kylpylään.
Raskausoireiden listalle voi vetää kaksi uutta ranskalaista viivaa. Sukkapuikolla kohdunseinämään! Tämä uusi, mielenkiintoinen ja äärimmäisen vittumainen tunne yllättää, kun istuu kovalla tuolilla. Autonpenkistä ei niin väliä, eikä sohvasta tai seisoma-asennosta.  Ne eivät ainakaan vielä tunnu missään. Mutta pehmustamattomalle tuolille en kyllä istahda ennen synnytystä. Niin; enkä kyllä varmaan ihan heti sen jälkeenkään (ah, ne tikit!).

Pistely tuntuu viiltelevänä kipuna, jonka terävin kärki menee nopeasti ohi, mutta josta jää pieni jälkijomotus. Koska en löytänyt housuistani neulaa tai edes kuivaa heinänkortta, menin googleen. Selvisi, että kyse ei ole supistuksista, vaan jostain kohdussa tapahtuvista muutoksista jotka ovat normaaleja loppuraskauden aikaan. Luojan kiitos vain loppuraskauden.
Vedessä olo on ihanan kevyt - melkein riemukas ;-)
Se toinen oire pääsee suosikkilistalla lähes yhtä korkealle: nimittäin kramppaava pakaralihas. Pehva puutuu, ellen vaihda nukkumisasentoa montaa kertaa yössä. Pakaralihasjumiin auttaa kääntymisen lisäksi golfpallon tai dödöpurkin korkin tunkeminen patjan ja pakaralihaksen väliin.

Ei se kääntyminenkään kyllä enää pelkkää pyörähtämistä kyljeltä toiselle ole, vaan tarkkaan koordinoitu fyysinen suoritus.  Samaan aikaan kun kääntää kylkeään, pitää mahan paikkaa vaihtaa kaksin käsin. Jos yrittää kääntyä pitämättä mahasta kiinni, tuntuu, kuin se irtoaisi. T'ässä hommassa ei tahdo yksi käsipari riittää, sillä samaan aikaan kun kääntää kylkeä ja vatsaa, pitää koordinoida dödöpurkin korkkia, ettei se solahda mihinkään kuulumattomaan ja lekurien keskuudessa taatusti hilpeyttä herättävään paikkaan.

Raskauspainoindeksi raskausviikolla 38: Raskaushousut eivät enää mahdu päälle... Villi arvaukseni; 77 kg. (Ylihuonenna lekurissa ratkeaa)

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11
Raskausviikko 12
Raskausviikko 13
Raskausviikko 14
Raskausviikko 15
Raskausviikko 16
Raskausviikko 17
Raskausviikko 18
Raskausviikko 19
Raskausviikko 20
Raskausviikko 21
Raskausviikko 22
Raskausviikko 23
Raskausviikko 24
Raskausviikko 25
Raskausviikko 26
Raskausviikko 27
Raskausviikko 28
Raskausviikko 29
Raskausviikko 30
Raskausviikko 31
Raskausviikko 32
Raskausviikko 33
Raskausviikko 34
Raskausviikko 35
Raskausviikko 36
Raskausviikko 37

Tunnisteet: