Raskausviikko 29

Tämä on viimeinen täysinäinen viikko yhdessä perheen kanssa kotonamme Islannissa ennen elokuun loppua. Minulla on edessä kesäkuussa yksi viikon työmatka, samoin miehellä. Heinäkuussa olemme Suomessa käymässä, elokuussa puoliso suuntaa matkalle Grönlantiin, minä työmatkalle ja sen jälkeen onkin enää pari viikkoa laskettuun aikaan. Eli. Ne tarvittavat vauvantavarat pitää varmistella kasaan NYT.
Huomaamme, että edellisestä kerrasta on tosiaan rapeat viisi vuotta. Meistä ei kumpikaan tarkalleen ottaen muista, mitä kaikkea niihin ensimmäisiin kuukausiin tarvitaan. Yhdellä puhelinsoitolla selviää, että suvussa kulkeneen kehdon saamme taas lainaan, koska kopan edellinen käyttäjä on juuri muuttanut pinnasänkyyn. Mutta entä ne kaikki muut kamat! Laitoin kaikki vauvanvaatteet kiertoon niiden jäätyä pieniksi. En säästänyt kestovaippoja, tuttipulloja, täkkejä, koppia, leluja tai mitään muutakaan.

Koska se minikokoisten tavaroiden shoppailu on asia, jota haluan viimeiseen asti välttää, oli helpointa turvautua avaimet käteen -ratkaisuun. Se kantaa nimeään kaveri, joka hankkiutuu kaikesta vauvaroinasta eroon eikä halua niistä mitään takaisin. Ajoin muutama viikko sitten frendini luokse autolla, lastasin tavaratilan täyteen, tyhjensin sen autotalliin ja siirsin rahat tilille. Voila! Tällä viikolla käymme miehen kanssa autotallin tavaravuoren läpi ja huomaamme, että meillä tosiaan on nyt kaikki, paitsi turvaistuin ja vaipat. Istuimen vuokraamme paikallisesta vakuutusyhtiöstä syksyllä, vaippa-asiasta käymme edelleen nevuotteluja (mies haluaisi ottaa taas kestot käyttöön, minä en jaksaisi).

Kun tulevan kakkosen vauvavaiheesta on selvitty, laitan kaiken tämän kiertoon ja yhtä reilun edulliseen hintaan:

- Lastenvaunut, joissa irrotettava koppa, jotka voi käyttää matkasänkynä. Vaunuista saa myös rattaat. 
- Vauvan makuupussi.
- Kevyet ja helposti kasaan menevät matkarattaat.
- Rintareppu.
- Kaksi isoa laatikkoa täynnä valmiiksi lajiteltuja ja viikattuja lasten vaatteita. Toisessa boksissa releet 0-6 kk, toisessa 6-12 kk. (En usko, että lastenvaatemanagerointi voi tästä enää helpottua.(
- Imetystyyny.
- Kasa vauvanleluja.

Tämä kaikki yhteensä 200 euroa.

Autotalli-inventaarion jälkeen tunsin sietämätöntä onnen tunnetta kävellessäni tavaratalossa uusien yhdistelmärattaiden ohi: hintalappu tuhat euroa. Auts. 

PS. Ykkösenkin kanssa päästiin ensimmäinen vuosi melko halvalla. 

Raskauspainoindeksi raskausviikolla 29: Vaakakäynti jäi taas väliin - ei sitä nyt kaikkea yhden viikon aikana ehdi! Jos sitten ensi viikolla.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:

Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11
Raskausviikko 12
Raskausviikko 13
Raskausviikko 14
Raskausviikko 15
Raskausviikko 16
Raskausviikko 17
Raskausviikko 18
Raskausviikko 19
Raskausviikko 20
Raskausviikko 21
Raskausviikko 22
Raskausviikko 23
Raskausviikko 24
Raskausviikko 25
Raskausviikko 26
Raskausviikko 27
Raskausviikko 28

Tunnisteet: