Lapsen kehitys - 18 kk

Juhuu! Nyt on saavutettu se yksi vanhempien alaselkää eniten rasittavista rajapyykeistä lapsen kehittymisessä. Nimittäin alle metrisen taito heittäytyä ylikypsäksi spagetiksi sekunnin kymmenesosassa. Olin jo ihan unohtanut tämän.

Lapsi oli tässä yksi päivä lempipuuhissaan eli tukimassa kotitaloutemme kaappien sisältöä. Alle minuutissa - siis siiä ajassa kun minä olin käymässä pikaisesti vessassa - se oli ehtinyt avata kaapin, ottaa sieltä muropakkauksen, tyhjentää pakkauksen sisällön lattialle ja kauhoa muronpyöryilöitä suuhunsa kaksin käsin. Ihailtavaa reippautta!


Yritin tietysti saman tien keskeyttää homman. Ajattelin nostaa lapsen syöttötuoliin, siivota lattian ja ottaa imurin kanssa pienimmät murut. Lapsella oli toiset suunnitelmat. Kaappi-invaasioiden lisäksi se on ilmeisesti salaa harjoitellut täysrentoutusta ja pani nyt kaikki taitonsa peliin.

Yrittäessäni nostaa lasta pois liiskaantuneiden murojen keskelta tyyppi valahti niin löysäyksi, että siitä ei saanut  mitenkään otetta. Ihmeen kätevästi taapero pääsee irti otteesta kuin otteesta valahtamalla löysäksi madoksi. Kissat pystyvät tunkemaan itsensä mitä matalimpien aitojan alitse. Taaperoilla on sama taito. Luut tuntuvat menevän kasaan ja lihakset rentoutuvan pehmeäksi lölleröksi. Lopputulos on sellainen tulikuuma löysä spagetti, josta ei saa pyydystettyä mitenkään. Aina kun luulee saavansa narun sormien väliin, se valahtaakin takaisin kattilaan ja samalla kuumaa keittovettä lentää sormille.

Siellähän sitten lattianrajassa nosto-otetta äheltäessäsi yrität pitää mielessä, että älä hyvä ihminen nosta selkä kumarassa. Selkä suoraksi ja nosta jaloilla, hioop

Sitten kuuluu omien jalkojen alla ritrats. Murot paukkuvat ja pian keittiön lattia lainehtii korppujauhoista. Lasta omaan sänkyyn kantaessa vaaleanruskea ydinpöly leviää nätisti sukkien pohjassa pitkin asuntoa. Koko kämppä vaatii imurointia.

Kyllä nyt muuten vähän kadehdin. Tuollaisen pikarentoutumisen taidon haluaisin nimittäin oppia myös itse. Miten ihanaa olisi vaikka kesken stressaavan puhelun, tylsän sähköpostin kirjoittamisen tai muuten vain megakiireisen päivän yhtäkkiä valahtaa lattialle kikattamaan ilman että kukaan saisi mitään tolkkua tapahtuneesta.  

Lapsen kehitys -jutut:


Vauva 1 kk
Vauva 2 kk
Vauva 3 kk
Vauva 4 kk
Vauva 5 kk
Vauva 6 kk
Vauva 7 kk
Vauva 8 kk
Vauva 9 kk
Vauva 10 kk
Vauva 11 kk
Vauva 12 kk
Vauva 13 kk
Vauva 14 kk
Vauva 15 kk
Vauva 16 kk
Vauva 17 kk

Tunnisteet: ,