Raskausviikko 17

Vihdoinkin! Verenvuoto tyrehtyy. Nyt pitää enää odotella puolitoistaviikkoa ja jos tilanne pysyy vakaana, liikunta- ja seksikielto olisi ohi. Haluaisin jo kovasti päästä urheilemaan enkä vähiten hartiajuilin takia. Ja kyllä se toinenkin kielletty juttu kieltämättä kiehtoisi.
No blood.
Heti liikuntakiellon alettua hartiat vetivät jälleen jumiin ja niska jäykistyi. En saanut aikaiseksi varattua hierontaa - enkä tiedä, uskaltaisinko tässsä tilassa edes mennä kenenkään möyhennettäväksi. Koska liikkua ei voi eikä pelkkä venyttely auta, olen hakenut apua tennispallon kokoisesta hierontapallosta. Käyn sen päälle lattialle selälleni makaamaan ja hieron sillä selkärangan vierustat, hartiat, niskan ja olkapäät. Tekee kamalan ihanaa.
Ylärivi vas.: rv14, rv 15 ja alarivi vas.: rv16,  rv17
Raskaus ei muuten vieläkään näy ulospäin. Se on epäilyttävää: kasvaako siellä ylipäätään mitään? Lueskelen vanhoja raskauspostauksiani viiden vuoden takaa ja huomaan, että viime kerralla keho venyi samassa rytmissä. Neljännen ja viidennen raskauskuukauden vaihteeessa ei näkynyt juuri mitään ulospäin. Pierevä muumi isoine vatsoineen astui näyttämölle vasta noin raskausviikolla 30.

Viimeisen vuoden aikaisen aktiivisen crossfit-harjoittelun ansiosta keskivartalolihakset tekivät paluun ja ilmeisesti pitelevät pakkaa kasassa nytkin. Tässä varmaan ihan pikapuoliin eteen tulee aamu, kun herään siihen, että yön aikana jostain on ilmestynyt maha. Niin se kävi viime kerrallakin, yhdessä yössä. Luulisi tosin, että näin toisen raskauden kanssa pullahtaminen tapahtuisi vähän aikaisemmin. Sisuskalut kun ovat joka tapauksessa jo kerran venähtäneet.

Raskauspainoindeksi raskausviikolla 17: paino edelleen lähtökuopissa eli 62 kg.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:


Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11
Raskausviikko 12
Raskausviikko 13
Raskausviikko 14
Raskausviikko 15
Raskausviikko 16

Ylempi kuva: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: