Raskausviikko 15

Päällimmäisenä fiiliksenä se, että hiphei, on sitten raskauspahoinvointi ja menkat yhtä aikaa. Käyn ensimmäistä kertaa kätilön luona äitiysneuvolassa. Kätilö kuuntelee sydänäänet, mittaa painon, tekee verikokeen ja teettää kusitestin. Ilmeisesti se yksityisen lääkäriklinikan mukava lääkäri on ottanut terveyskeskukseen yhteyttä, koska nyt kätilö oikein ystävällisesti painottaa, että jos se verenvuoto lisääntyy, niin menthän sitten heti sinne sairaalaan naistenosastolle. Antaa puhelinnumeronkin, jonne voi soittaa. Se tuntuu luksuspalvelulta.
Aamuroudausreissun varrelta.
Kaikki on paljon paremmin kuin pari viikkoa sitten, mutta nostelu- ja liikuntakielto alkaa ensimmäisen viiden päivän jälkeen koetella. Kävelen aamuisin päiväkodille viemään lasta, sitten kävelen viiden minuutin päähän toimistolle ja siinä se liikunta sitten onkin. Lopun päivää istun tietokoneen ääressä ja kirjoitan vimmatusti. Iltaisin on pakko nakittaa mies hieromaan, koska näköjään lyhytkin liikuntatauko jumiuttaa heti hartiat, ja sen jälkeen pään ja hermot.

Pitäisi olla kiitollinen, että kaikki on hyvin. Silti raskaana oleminen tuntuu yhtä epämiellyttävältä kuin ennenkin. Sitten harmittaa, että itseä harmittaa. Tunnen itseni kiittämättömäksi pikkusieluksi, joka uudet kengät jalassaan valittaa siitä, että ei saanut uusia sukkia.

Tosi seesteistä aikaa tosiaan tämä toinen raskauskolmannes.

Täältä löydät aikaisemmat raskausviikkopostaukset:


Raskausviikko 1
Raskausviikko 2
Raskausviikko 3
Raskausviikko 4
Raskausviikko 5
Raskausviikko 6
Raskausviikko 7
Raskausviikko 8
Raskausviikko 9
Raskausviikko 10
Raskausviikko 11
Raskausviikko 12
Raskausviikko 13
Raskausviikko 14

Tunnisteet: