Lapsen kehitys 14 kk

Uutisia, uutisia! Mörssäristä on tullut lapsi. Se ei ole enää vauva. Vaippoja kuluu ja syöminen on sotkuista, mutta vantterat jalat ottavat reippaita askelia vauvuudesta kohti lapsuutta.

Suurin muutos liittyy epäilemättä motoriikan ja mielikuvituksen yhtäaikaiseen kehittymiseen. On nimittäin tullut huomattua, että mitä vikkelämmät liikkeet, sitä enemmän mielikuvituksellisia paikkoja, joista tyypin löytää. 

Se kiipeää pitkin kirjahyllyjä, tyhjentää laatikoiden sisällöt lattialle ja istahtaa lepäämään pärekoriin. Taukoa seuraa turhautunut itku, koska rotevana typynä se ei pääsekään yhtä sukkelasti ahtaanpuoleisesta korista ylös. 

Valloittavan sekasorron luomiskyvyt pääsivät yllättämään meidät vanhemmat. Vielä kuukausi tai pari sitten kaappien availu ja kaikenlaisten kamojen levittäminen pitkin lattioita ei tuntunut juuri kiinnostavan. Kirjahyllyyn kiipeäminen nojatuolilta vauhtia ottaen tuntui ihan hullulta skenaariolta.

Me jo ihan luulimme, että tämän lapsen kanssa ei tarvitse ruuvata  keittiön kaappeihin kiinni lapsilukkoja, kun kaikki energia näytti meni kävelemiseen, isosiskon leluilla leikkimiseen ja kirjojen katseluun. 

Haha.

Nälkä kasvaa syödessä ja voimien lisääntyessä. Laatikkojen, kaappien, astianpesukoneen, pakastimen ja jääkaapin kaiveluvaihe alkoi toden teolla vasta nyt marraskuussa. Meno on sen verran säpäkkää, että autoreissu Ikean pikkukamaosastolle on kai pakostikin edessä.

Tekemisen riemu ja riehumisen ilo kanavoituvat laatikostojen lisäksi myös muuhun oma-alotteiseen puuhasteluun. Mörssärin kanssa voi lähteä jo pienelle kävelylenkille ilman rattaita. Jos on asiaa kulman taakse leipomoon, jäätelökioskiin tai kirjakauppaan, on kätevintä mennä kävellen. Mahtavaa!

Kehto, kantoreppu, vauvantarvikkeet ja kaikki kokoa 86 pienemmät vaatteet on myyty. Ei kai tässä enää kauaa mene, kun kiertoon voi pistää myös lastenvaunut ja sen jälkeen matkarattaat. Pian meidänkin eteisessä mahtuu taas hengittämään.


Lapsen kehitys -jutut:


Vauva 1 kk
Vauva 2 kk
Vauva 3 kk
Vauva 4 kk
Vauva 5 kk
Vauva 6 kk
Vauva 7 kk
Vauva 8 kk
Vauva 9 kk
Vauva 10 kk
Vauva 11 kk
Vauva 12 kk
Vauva 13 kk

Tunnisteet: , ,