Lapsen kehitys 10 kk - ja äidin

Lempipuuhat: syöminen ja lukeminen. Kun edessä on hyvää ruokaa - eli siis mitä tahansa ruokaa - ja kirja, aika kuluu kuin siivillä. Miltei hiljaisuudessa.
Ja minun burgerini oli...?
Tai ehkä sittenkin mieluummin otan tuon pihvin!!
Siskon lautaselta pöllityt ranut kannattaa mutustella täällä kirjapiilossa.
Enkä puhu nyt itsestäni, vaan mörssäristä. Vauvan kymmenes kuukausi on sinetöinyt ruokailuun liittyvän faktan: hän syö mitä tahansa. Kaikki eteen kannettu kelpaa: murot, mysli, possunkyljys, peruna, herneet, tomaatti, kurkku, salaatti, lakritsi (pääsi nappaamaan keittiön kulhosta), puuro, kaikki hedelmät, letut, maksamakkara, lihakeitto, maissi...

Sen lisäksi että ruoka kelpaa, myös kirjat kiinnostavat. Sellaista kirjaa, joka pysyy pöydällä pystyssä ja jossa on värikkäitä kuvia ja mielellään ankkoja, voi katsella keskittyneesti ihan kuinka kauan tahansa. Etenkin, jos edessä on myös mitä tahansa naposteltavaa!

Esikoinen oli pienenä ruoan suhteen aika kranttu, eikä hän vielä tänäkään päivänä suuria määriä syö. Pillin ja pullan ruoka-annokset ovat melkein saman kokoisia. Sama juttu se on minulla ja puolisollani: lautanen on molemmilla yhtä täynnä, vaikka kokoeroa löytyy.

Perheemme voi siis jakaa pilliin ja pulliin. Minä ja kuopus olemme jälkimmäisiä. Olen lyhyt, helposti paksuuntuva ja rakastan kirjoja ja syömistä. Kuopuksen pituudesta en vielä tiedä, mutta samanlaiset rotevan ihmisen pullasormet sillä on kuin minullakin. Puoliso ja esikoinen ovat sorjia vaikka söisivät suklaalevyn joka aamiaisella. Paitsi että esikoinen ei syö edes sitä – pala suklaata kuulemma riittää, toista se harvemmin edes pyytää.

No ei se mitään, minä kyllä syön, mitä yli jää. (Tästä on muuten ihan todistusaineistoa. Lueskeltiin joku aika sitten siskojen kanssa vanhoja, joskus ala-asteiässä täytettyjä Ystävä-kirjoja. Sisarukset-kohtaan pikkusiskoni oli kirjoittanut, että Isosiskoni on Satu ja se syö kaiken mitä muilta jää yli.)

Haha! Enkä ole juuri muuttunut. Operaatio miinus viisi kiloa on edelleen lähtökuopissaan. Viime viikolla kolme ihmistä kiertoteitse tiedusteli, mahdankohan olla raskaana. Tööt tööt.

Lapsen kehitys -jutut:


Vauva 1 kk
Vauva 2 kk
Vauva 3 kk
Vauva 4 kk
Vauva 5 kk
Vauva 6 kk
Vauva 7 kk
Vauva 8 kk
Vauva 9 kk

Tunnisteet: ,