Minua on viimeisen kahden vuoden aikana ilostuttanut suunnattoman paljon se palaute, jota olemme Lähiömutsin Hannen kanssa saaneet Unelmah...

Tehdäpä jotain, jolla on väliä - Unelmahommissa-kirjan arvonta

25.6.18 Satu Kommentteja: 76

Minua on viimeisen kahden vuoden aikana ilostuttanut suunnattoman paljon se palaute, jota olemme Lähiömutsin Hannen kanssa saaneet Unelmahommissa-kirjastamme. Pieni pala nousee kurkkuun joka kerta, kun sähköpostiin, instaan tai facebookkiin kilahtaa jotain tällaista:


"Uskalsin tehdä sen, mistä olen kauan töissä haaveillut. Kiitos, kun annoitte siihen kipinän."
"Teidän kirjan neuvojen avulla ryhdyin yrittäjäksi päivätyön ohella. Nyt näyttää siltä, että se polku vie johonkin paljon isompaan, mitä olisin koskaan uskaltanut edes ajatella."
"Kun kirja kolahti postiluukusta, ajattelin vilkaista sitä hieman, selata sivun tai pari. Neljäkymmentä sivua myöhemmin havahduin. Seisoin edelleen keskellä keittiön lattiaa, enkä voinut laskea kirjaa käsistäni. Ahmin verotustietoutta, uratarinoita, budjettilaskelmia sekä yrittäjyyden huippuhetkiä ja pohjamutia. Samaistuin, liikutuin ja innostuin." –Lyhyenä hetkenä -blogin Pia
"Kiitos, kiitos, kiitos. En ole aikaisemmin osannut päättää, mitä haluaisin työelämässä tehdä, ja teidän kirjan jälkeen minulle tuli varmuus siitä, että ei minun tarvitsekaan päättää kaikkea heti. On ihan ok aloittaa pienestä." 
"Kiitos aivan erinomaisesta kirjasta Unelmahommissa! Se oli mielenkiintoinen, sujuva, hauska, rehellinen, innostava ja tärkeä. Antaa uskoa vaikka mihin maalaamatta liian siloiteltua kuvaa yrittäjyydestä."

Yksi erityisen mahtava kommentti tuli kirjankustannusalan kautta tutuksi tulleelta Emma Alftanilta (sain luvan siteeerata häntä nimellä):

"Varoitus: tämä kirjaa saa sinut irtisanoutumaan ja toteuttamaan unelmasi."

Emma luki kirjan, irtisanoutui Otavalta lasten ja nuorten kirjaosaston johtajan duunista ja perusti tämän uniikin oman firman.   Kului muutama kuukausi, ja nyt huomasin Facebookista, että siihen firmaan haetaan jo lisää työntekijöitä. Ihan jo pelkkä ajatuskin siitä, että minulla on ollut pienenpieni osuus tässä kaikessa, saa oravat juoksemaan pitkin selkärankaa.

Partners in crime.

En olisi villeimmissä haaveissakaan uskaltanut toivoa, että meidän kirjallamme voisi olla näin isoja vaikutuksia ihmisten elämään. Tottakai alusta asti halumme oli inspiroida, näyttää miten erilaisten työjuttujen tekeminen on mahdollista, kuinka työelämästä voi saada kivemman, kuinka omilla mielenkiinnonkohteilla voi tienata ja minkälaista freelancerin ja pienyrittäjän arki voi olla. Tiesimme laittavamme ainakin pieniä kiviä pyörimään ja rohkaisevamme ihmisiä tekemään sitä, mistä he oikeasti pitävät.

Mutta silti! Silti näiden konkreettisten muutosten näkeminen on tuntunut ihan epätodelliselta. Tämä oma olotila on varmaankin nyt sitä merkityksellisyyden kokemista. Ainakaan pidemmän päälle mikään rahasumma tai valta-asema tai titteli käyntikortissa ei saa aikaan samanlaista onnistumisen tunnetta kuin se, että oma teko on tönäissyt jotain toista ihmistä kaatumaan oikeaan suuntaan. Onnea on.

Hanne laittaa omistuskirjoitusta kirjaamme.

Unelmahommissa-kirjasta kipinänsä saanut Unelmaduunarit-podcastimme on jäämässä nyt kesätauolle. Tämän kevään viimeisessä jaksossa vierailee superihana Laura Friman - toimittaja, kirjailija, tv-kasvo ja sellainen voimatyyppi, jollainen itsekin haluaisin joku päivä olla. Lauran kanssa juttelimme siitä, onko ongelma, jos työ ja koti sijaitsevat eri paikkakunnilla. Onko pakko muuttaa koti toiseen paikkaan supermukavan työn perässä? Eipä välttämättä, totesi Laura. Hän pendelöi vuosia Turun kodista Helsinkiin töihin ja hankki itselleen kakkosasunnon.(No sitten muutama viikko podcast-jakson tekemisen jälkeen kävi järkky munkki ja Laura sai perheensä kanssa himotun vuokra-asunnon Suomenlinnasta. Ja nyt he, noh, asuvat siis Helsingissä. Mutta se onkin sitten toinen juttunsa. Olkoon tämä jakso samalla myös hauska tarina siitä, että ei elämä aina mene kuten suunnittelee - ja sekin on ihan ookoo!)

Haluaisin arpoa kolme Unelmahommissa-kirjaa tämän blogin lukijoiden kesken. Olen niin iloinen teistä ja meistä, siitä että kommentoitte, haastatte ja olette mukana. Kun te valitsette laittaa aikaa tämän blogin lukemiseen, teette jotain, jolla on tosi paljon väliä. Ainakin minulle. Tähän iso sydän. <3

Osallistut kirja-arvontaan kertomalla, mikä podcast-jaksoistamme on ollut sinun oma suosikkisi. Saat perustella, mutta ei ole pakko. Muistinvirkistykseksi tässä alla on linkit juttuihin, joissa olen kertonut lyhyesti jokaisen podcast-jakson sisällöstä, siitä miksi sillä oli minun mielestäni väliä ja mitä jakson tekeminen meille kertoi ja opetti. Suoraan podcast-jaksoihin pääsee täältä Acastin Unelmaduunarit-podcastisivulta. Suoritan arvonnan 30.6.


76 kommenttia:

 1. Voi noita on monta mielenkiintoista haastattelua, mutta koska yksi pitää sanoa niin se on Janita Aution haastattelu, koska ei aina opiskelu ole reitti työelämään.

  VastaaPoista
 2. Aloitusjakso: Antti Holma oli hurmaava persoona ja hepun luovuus aukesi haastattelussa ihan uusiin ulottuvuuksiin!

  VastaaPoista
 3. Jakso, jossa Anna Perho oli mukana. Anna on suosikkejani Radio Aallon Dynastian ajoilta.

  - Petra K.

  VastaaPoista
 4. Äh, niin vaikea valira! Ehkäpä Katariina Alftanin kutitteli eniten.

  VastaaPoista
 5. Jani Toivolan haastattelu.

  VastaaPoista
 6. Suosikki on ehdottomasti jakso Maaret Kallion kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Anna Perho, hyviä vinkkejä

  VastaaPoista
 8. Anna Perhon haastattelu, helppoja konkreettisia asioita, joita voi heti ottaa käyttöön omassa ajanhallinnassa.

  VastaaPoista
 9. Ehkäpä Jani Toivola. Ihan kaikkia en tosin ole kuunnellutkaan.

  VastaaPoista
 10. Janita Autio ... näyttää olevan muidenkin suosikkijakso :)

  VastaaPoista
 11. Tosi vaikea valita yhtä mutta ehkä pakon edessä sanoisin että Anna Perho. Hyvinä kakkosina Piritan ja Lauran haastikset. Toivottavasti lisää podcasteja tulossa, ja kirjaanne jonotan kirjastosta, mutta omahan olisi ihana ja lupaan laittaa sen kiertoon sen luettuani.

  VastaaPoista
 12. En ole uskaltanut vielä yhtäkään podcastia kuunnella tai kirjaa lukea, koska pelottaa, ettei sen jälkeen ole muuta vaihtoehtoa kuin alottaa muutos omassa elämässään. Pelottavaa ja niin houkuttelevaa. Onnellisena töissä-jakso kuulostaa ihanalle, joltain, mitä en ole aikoihin kokenut.
  -Tuire

  VastaaPoista
 13. Kaikki ovat olleet upeita haastatteluja, mutta Janita Aution haastattelu on jäänyt mieleen.
  -Tiina R.

  VastaaPoista
 14. Janita autiolle menee ääneni tällä kertaa :) tiia96@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Janita Autio :)

  VastaaPoista
 16. Vaikea valinta! Mutta annan ääneni Maaret Kalliolle :) hannak85(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Janita Aution jakso, koska se on ollut lähinnä omaa elämää ja muutenkin huippukunto.

  VastaaPoista
 18. Siis juttu... Huippukunnosta ei ole täällä tietoakaan :D

  VastaaPoista
 19. Satu Pihlaja, Anna Perho ja Maria Löfgren.
  Kahdelta ensin mainitusta luin podien jälkeen kirjat. Oli kiva, että heillä oli antaa hyviä arkeen napattavia vinkkejä.
  Sitten palautetta (vaikkei kysytty): musta eka tuotantokausi toimi paremmin & oli laadukkaampi äänentoistoltaan. Eli vieras studiossa ja koko jakso yhdessä puhuen. Oli jotenkin luonnollisempaa. Tänä siis vain näin yhden kuluttajan näkökulmasta ;)
  Ihanaa kesää!
  Hanna M

  VastaaPoista
 20. Marjut Rahkola. Uskomalla itseensä, tekemällä intohimoa ja läheisten tuki. Todella mahtavaa.
  Kirjat kuulostaa super mielenkiintoisilta, mutta vielä yhtäkään en ole lukenut.��
  Anna

  VastaaPoista
 21. Maaret Kallion, Anna Perhon ja Laura Frimanin haastattelut ovat kolahtaneet jokainen omalla tavallaan. Tomuttuneita ajatuksia herätteleviä, positiivisia (työ)maailmankuvia luovia keskusteluja.

  VastaaPoista
 22. Anna Perhon haastattelu, inspiroiva!

  VastaaPoista
 23. Marko Kilven, Maaret Kallion sekä Piritta Hagmanin jaksot.

  VastaaPoista
 24. Ehdottomasti Paassolan Marian jakso!! Tuli huimasti motivaatiota ja inspistä myös omaan elämään ja tulevaisuutta varten ;D

  VastaaPoista
 25. Janita Autio! Voi kun toi kirja olisi just napakymppi yhdelle ystävälleni joka on juuri irtisanoutunut 15 vuoden jälkeen ja etsii syksyllä inspiraatiota :)
  - Sirpa P

  VastaaPoista
 26. Joonas Laurilan jakso on jotenkin vaan niin inspiroiva!

  VastaaPoista
 27. Hmm, oon kyllä tykännyt jollain tavalla kaikista, jotka oon kuunnellut! Ehkä kuitenkin Maria Paassola, koska hänen tarinansa vastasi tosi hyvin mun arvoihin, tai Laura Friman, jonka stooriin tällä hetkellä samaistun myös omassa työtilanteessani. (Tai ehkä siksi, että ne on viimeisimmät ja parhaiten muistissa?)

  VastaaPoista
 28. Anna Perho oli aiheeltaan minulle sopivin Muutkin hyviä ja kiinnostavia

  VastaaPoista
 29. Anna Perhon jakso Parhaat vinkit ajan hallintaan. Niin suoraa puhetta, osui ja upposi 😁.

  VastaaPoista
 30. Kaikki ovat olleet omalla tavallaan kiinnostavia ja innostavia. Olen kuunnellut podcasteja ajaessani töistä kotiin ja kotoa töihin, ja tylsä työmatka on taittunut kuin siivillä. Mun on kyllä pakko valita suosikikseni toi Tiihosen Jare.:)

  - Sini

  VastaaPoista
 31. Satu Pihlaja, jolta kirjakin tuli samantien luettua.

  VastaaPoista
 32. Anna Perho on suosikkini, kun yksi pitää valita.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Marko Kilpi, Poliisi ja kirjailija
  Terkuin Tellervo

  VastaaPoista
 34. Yhden sijasta valitsen kaksi: Antti Holma ja Anna Perho.
  yohannna7 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 35. Anna Perhon haastattelu. Kirja on yksi inspiroivimmista mitä olen lukenut!

  VastaaPoista
 36. Janita Aution haastattelu. Ihanan inspiroiva! emilia_ho(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Ensinnäkin kiitos mahtavasta podcast-sarjasta ja mahtavaa kuulla, millaisia vaikutuksia kirjalla on ollut! Vaikea valita yhtä tai edes muutamaa suosikkia, mutta erityisesti pidin kuitenkin juuri tästä Laura Frimanin jaksosta sekä myös Jenni Rotosen ja Johanna Pawlin jaksoista (olivat kiinnostavimpia juuri aiheiden puolesta).

  VastaaPoista
 38. Matkakirjoittaminen on tietysti lähellä sydäntä. Niinpä kuulin mieluusti Antti Helinin kokemuksia Mondon vaiheista.

  VastaaPoista
 39. Jani Toivolan jakso: Symppaan täysillä itsekin (entisenä) yksinhuoltajana Toivolaa.(y)

  VastaaPoista
 40. Marko Kilpi, kirjailija ja poliisi oli minun suosikkini.Unelmahommissa- kirja sopisi kuin nenä päähän =) siskolleni joka kipuilee sairaanhoitajan työssään ja miettii heittäytymistä yksityiseksi hoito- ja hyvinvointialan yrittäjäksi.
  seppa.paivi63@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Jani Toivolan jakso jäi mieleen parhaiten :)

  VastaaPoista
 42. Satu Pihlaja ja Laura Friman, ja on niillä muillakin hyviä ajatuksia

  VastaaPoista
 43. Antti Holma -jakso on jäänyt mieleen erityisesti, mutta nyt listaa lukiessani huomaan, että pitäisi varmaan tutustua myös Maria Paassola -jaksoon.

  makato (at) utu.fi

  VastaaPoista
 44. Ilkka Halava puhuu kiinnostavasti

  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 45. Marko Kilpi

  VastaaPoista
 46. Onpas vaikeaa valita yhtä parasta, kun niin moni näistä on viihdyttänyt ja antanut ajateltavaa. Ihan kaikkia en kyllä itseasiassa ole tainnut edes kuunnella vielä, mikä olikin kiva huomata niin on kuunneltavaa myös tälle päivälle! Mutta hmm, Jani Toivola on kyllä ollut yksi lemppareista tähän asti, samoin kuin Antti Helin!


  VastaaPoista
 47. Janita Autio- on aika osuva tähän elämänjaksoon.

  vaitthemiukumaukuhotmailPISTEfi

  VastaaPoista
 48. En ole kuunnellut ainuttakaan (vielä), mutta jos saa ehdottaa, niin lassotkaa Varustelekan Valtteri Lindholm juttelemaan aiheesta ja aiheen vierestä.

  VastaaPoista
 49. En ole ehtinyt kaikkia vielä kuuntelemaan, koska löysin arjestani aikaa näille vasta pari viikkoa sitten. Anna Perhon ja Satu Pihlajan jaksot tähän astisia suosikkeja. Kommentin eka lause käynee perusteluista.. :D

  VastaaPoista
 50. Kaikki jaksot olen kuunnellut, ainakin kerran, osan jopa kahdesti. Ja kirjan jonotin kirjastosta ja tahtoisin omaksi. Ihan mahtavan kannustavat sekä kirja että podcast! En osaa valita suosikkia. T. Fiialantiina

  VastaaPoista
 51. Erityisesti Janita Aution jutut kolahti, koska pystyn allekirjoittamaan monet hänen näkemyksensä ja kokemuksensa.
  Työskentelen kahdessa maassa useassa unelma-ammatissani, vaikka paperilliselta pätevyydeltä olen ylioppilas, minkä olen todennut erittäin hyväksi koulutukseksi (jotkut pitävät ylioppilastutkintoa turhana).
  Tällaiseen tilanteeseen pääseminen todellakin vaatii alussa ilmaista työtä (lue: raatamista), oma-aloitteisuutta, oikeiden ihmisten kohtaamista ja kontaktien luomista ym...ja se on sen kaiken arvoista! ♡

  VastaaPoista
 52. Anna Perho! Tajusin, ettei se ajankäyttö oikeesti ole mitään ydinfysiikkaa :D

  VastaaPoista
 53. En ole vielä muka ehtinyt toisen kauden jaksoja kuunnella, mutta ekasta kaudesta jäi mieleen tulevaisuustutkija Ilkka Halavan haastattelu. Se oli tosi mielenkiintoista kuunneltavaa.

  VastaaPoista
 54. Jani Toivola. Symppis tyyppi <3

  VastaaPoista
 55. Elina Lepomäen palkka-aiheinen jakso oli mielenkiintoinen ja itselle ajankohtainen, kun aloitin uudessa työssä äskettäin.

  s_n_a9@hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Anna Perhosta tykkäsin, kertoi melkeimpä itsestäänselviä asioita joita vaan itse ei ollut ajatellut ihan samalla järjellä. Kaikkia en olekkaan kuunnellut, mutta niistä muutamasta nostaisin tämän suosikiksi.

  veehonkanen9@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Valitsen Lepomäen haastattelun, koska käsiteltävää asiaa olen itse elämäntilanteessani paljon miettinyt.

  VastaaPoista
 58. Antti Holman jakso, koska tyyppi on vaan niin TOP!

  VastaaPoista
 59. Janita Aution haastattelu on jäänyt mieleen.

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 60. Jani Toivolan jakso oli mielenkiintoinen ja sain siitä vertaistukea itselleni. Minulla myös loppuunpalaminen taustalla ja on aina lohdullista kuulla muiden tarinoita aiheesta. Toivottavasti voitan kirjan, koska tarvitsen kaikki vinkit uuden työelämän kehittelyyn.

  VastaaPoista
 61. Elina Lepomäki ja Marko Kilpi. Kovin erilaiset jaksot, mutta antoivat paljon!

  TuulaK

  VastaaPoista
 62. Nina_kristiina6/28/2018 4:21 ip.

  Maria Löfgrenin jakso. Kiitos mahtavasta blogista!!

  VastaaPoista
 63. Valinta on vaikea! Maria Löfgren ja Jani Toivola.

  Anna

  VastaaPoista
 64. Ehtiihän vielä mukaan arvontaan? Mä tykkäsin Jani Toivolan ja Anna Perhon jaksoista.

  VastaaPoista
 65. Mulle on jäänyt parhaiten mieleen Jani Toivolan (olen itsekin kärsinyt masennuksesta) ja Anna Perhon jaksot. Jälkimmäinen jäi hyvin mieleen myös siksi, että kuuntelin sen kolmeen kertaan, kahdella ekalla kerralla nimittäin nukahdin kesken. :D

  Ida

  VastaaPoista
 66. Mun lempparini oli Satu Pihlajan jakso. Tällaisena laiskiaisena oli hyödyllistä kuunnella vinkkejä siitä, miten saisi asioita paremmin aikaan, kun mulle se on nimenomaan usein hankalaa. :D

  VastaaPoista
 67. Perho ja Pihlaja

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?