Kuukauden kymmenen: joulukuu

Jees, kääks - enää kolme viikkoa pitkään joululomaan! Eilen lähettelin joulukorttiterveisiä, joten kuukauden aloitus -postaus siirtyi tavoistani poiketen kuukauden toiseen päivään. Mitenköhän säntillinen kauris minussa kestää tällaista irroittelua? Noh, yritetään!

Elikkä: kymmenen faktaa marraskuusta.

Kuva marraskuun työjutuista: Björgvin Hilmarsson

Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus:
Joulukalenterien ensimmäiset luukut! Meillä on kotona lähtenyt tämä kalenteriralli ihan käsistä. Lapset saivat kuvakalenterin ja minikirjakalenterin Suomesta. Jossain jouluinnostuspuuskassa ostin heille myös suklaakalenterit paikallisesta ruokakaupasta. Ja esikoinen sai sitten vielä idean, että voisimme tehdä perhekalenterin, josta paljastuu joka päivä joku yksi yhteinen aktiviteetti koko perheelle. Sen lisäksi 12. joulukuuta alkaa joulukenkäshöy, kun islantilaiset joulupukit alkavat laskeutua vuorilta asukkaiden keskuuteen.

Tämän kirjan aion lukea:
Minulla on aivan mahtava pino kirjoja tuossa pöydällä odottamassa lukemista. Erityisen paljon odotan sitä, kun pääsen avaamaan Johanna Venhon kirjoittaman kirjan Sylvi Kekkosesta. Ensimmäinen nainen (WSOY), täältä minä pian tulen ja sinut luen!

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Ensi syksynä ilmestyy kirjoittamista käsittelevä tietokirja (Tuuma-kustannus). Joulukuussa saan 80 % sen vaatimista haastatteluista tehtyä. Ihanaa! Keväällä on sitten kunnolla aikaa ajatella ja kirjoittaa.

Työasia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin:
Ei mitään! Koska aion saada maailman valmiiksi ennen joululomia...

...no en ihan. En uskalla edes ajatella tätä kohtaa vielä, sen verran monta palloa on vielä ilmassa.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni:
Pyytämättä ja yllätyksenä et saa yhtään mitään.

Ruoka, jota aion kokeilla:
Kokit & potit -blogin joulureseptikalenterin kakkosluukku eli tomaattipiirakka näytti niin mahtavan herkulliselta - kuvaa katsoessani melkein tunsin rapean pohjan muruset suussani - että tätä on kokeiltava.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu:
Ostimme lennot joululomalle Suomeen jo kesällä. Tapaninpäivänä suuntaamme Suomeen mökille ja sitten Lappiin. Upean pitkä joululoma tiedossa koko perheelle.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
Se, että lasten kanssa on kivaa viettää arki-iltaa kotona kaikkea hauskaa yhdessä puuhaillen, mutta olen silti tavattoman helpottunut ja onnellinen kun ne ovat vihdoin menneet nukkumaan.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Numeerista dataa tähän tällä kertaa. Katselin loppuvuoden talouslukuja ja näyttää vahvasti siltä, että tästä vuodesta tulee yritykseni tähänastisesti paras. Liikevaihto kasvoi taas. Jee! Pitää hieroa vielä yksi kauppa tälle vuodelle, niin viime vuoden ylitys tapahtuu varmasti.

Minkä asian haluaisin lasteni muistavan tästä kuukaudesta:
Että meillä oli se perhejoulukalenteri ja joka päivä tehtiin joku ylimääräinen hauska, mutta melko tavanomainen kiva juttu. Esimerkiksi: Käytiin kävelyllä meren rannalla. Mentiin jäätelölle ruoan jälkeen. Leivottiin pipareita (valmiista taikinasta).


--

"Kuukauden kymmenen" saa vapaasti kopioida omaankin blogiin. Antaa palaa, tyypit!

Kuukauden kymmenen: marraskuuKuukauden kymmenen: lokakuu
Kuukauden kymmenen: syyskuu
Kuukauden kymmenen: elokuu
Kuukauden kymmenen: heinäkuu
Kuukauden kymmenen: kesäkuu
Kuukauden kymmenen: toukokuu
Kuukauden kymmenen: huhtikuu
Kuukauden kymmenen: maaliskuu

Tunnisteet: ,