Minulta joulukortti sinulle

Kaupallinen yhteistyö: Plan International Suomi

Vuosikymmenen viimeinen kuukausi pyörähti käyntiin. On aika pienille kiitoksille täällä bloginkin puolella. Vuosi 2019 on ollut poikkeuksellisen tapahtumarikas. Jokainen kohtaaminen on tuonut työelämään ja vapaa-ajalle ja parhaimmillaan molempiin upeita ja mieleenpainuvia muistoja. Niistä aika moni tapahtunut täällä somekanavissa. Kiitos siis jokaiselle yhteisistä hetkistä, pienistä ja pitkistä, väliaikaisista sekä niistä, joista versoo vielä jotain pidempiaikaisempaakin.Tänä vuonna perheeni jättää joulupostikortit lähettämättä, eikä yritykseni osta asiakkailleen ja alihankkijoilleen yrityslahjoja. Ohjaan ne kaikki varat tänä vuonna Planin joulukeräykseen.

Maailmanlaajuisesti 62 miljoonaa tyttöä ei pääse kouluun. Jos perheillä on rahaa kouluttaa vain osa lapsista, useimmiten suositaan poikia. Tytöt jäävät kotiin tekemään koti- ja peltotöitä. He joutuvat liian aikaisin avioliittoon ja saavat omia lapsia ollessaan vielä itsekin lapsia. Koulutus on avain parempaan elämään kaikille. Etenkin tyttöjen koulutukseen panostaminen – esimerkiksi koulutuksen esteiden kaataminen tyttöjen tieltä – parantaa kaikkien elämänlaatua ja voi katkaista köyhyyden kierteen, jossa huono-osaisuus periytyy sukupolvelta toiselle.Minulla on itselläni kaksi tyttöä, 4- ja 9-vuotiaat. He saavat kaiken sen koulutuksen, minkä ikinä itselleen haluavat ja jaksavat hankkia. Heille koulunkäynnissä tylsintä on se, että pitää arkisin herätä seitsemältä.

Minulle on tärkeä asia tukea myös niitä tyttöjä, joille koulutus on kaukana itsestäänselvyydestä. Paras tapa lisätä hyvää maailmaan on laittaa saamansa hyvä kiertämään. Paras lahja maailman lapsille on koulutus.Olen avannut oman joulukeräykseni Planin keräyssivustolle. Siellä voi lahjoittaa muutaman euron tai enemmänkin ja liittää terveiset (omalla nimellä tai ilman) mukaan. Luen niistä jokaisen. Tavoitteeni on kerätä 500 euroa. Olisi mielettömän hienoa saavuttaa tuo tavoite! 

Tästä pääset perustamaani joulukeräykseen.

Tunnisteet: , ,