Kuukauden kymmenen: syyskuu

Syksy-jee! Syyskuun eka eli aika jo melkein perinteeksi muodostuneen kuukauden aloitus -jutun. Kymmenen faktaa syyskuusta.Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus:
Sataako-eikö sada-sataako? Teimme tänään 25 kilometrin mittaisen tölttirikkaan vaelluksen maaseudulla, jokasyksyisellä issikkaretkellä. Aamulla vähän ripsautti paksua sumua, joten kääräisin paksun villapaitani päälle kirkkaanoranssin megapaksun ja reisiin asti ulottuvan sadetakin.  Kannatti. Ei tullut kylmä.

Tämän kirjan aion lukea:
Luin aamulla Hesaria ja mm. tämän monenlaisia ajatuksia (lähinnä pohjatonta ärtymystä) herättäneen jutun (maksumuurin takana), jossa kerrottiin Suomen rikkaimmista ihmisistä tehdystä tutkimuksesta. Lehtijuttu antoi aika toivottoman kuvan kovatuloisempien ajattelumaailmasta. Haluan lukea tämän kuun alussa ilmestyvän kirjan Huipputuloiset - Suomen rikkain promille,  koska en vain voi uskoa, että tämä lehtijutussa kerrottu edustaa koko tutkimustulosta. Jos niin on, niin VOI MORJES.

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Yksi asiakaslehti, jota olen ollut tekemässä, on lähdössä pian painoon. Tsäppädäppädää. TSÄPPÄDÄPPÄDÄÄ.

Työasia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin:
Copy-peistaus viime kuulta, hahahaha:
Hih, tämä blogini visuaalinen uudistus. Se on loppusuoralla, mutta tässä kestää vielä hetki. Köh. Kun kuulenkin sanan uudelleenohjaus, suuhun nousee pikkuisen oksennusta. No, hoidettava se on silti. Luultavasti valmista on syyskuussa. 
(Sanotaanko, että lokakuun puolella?)

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni:
Ei ole yhtään kiire. Vieläkään!

Ruoka, jota aion kokeilla:
Variksenmarjasmoothieta. Olemme poimineet niin hitosti marjoja, että pakastin tursuaa jo yli. Täytyy muistaa pitää kulutus oikealla tasolla, että päästään vielä poimimaankin.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu: 
Äsken mainittu asiakaslehti! Kolme ohjelmoimaani Islannin-matkaa asiakkaille! Tähän-vielä-joku-asia-mutta-en-nyt-muista-mikä-se-oli! Semmoinen perusvikkelä syksynaloitus.

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
No ehkäpä havainto: Asuin Reykjavikissa 10 vuotta, eikä minua kutsuttu itsenäni kertaakaan yhteenkään islantilaisten omaan sosiaaliseen kerhoon, kuten ompelukerhoon, kirjakerhoon, ruoanlaittoklubiin tms. Pääsin aina jonkun siivellä, mutta en koskaan omana itsenäni. Sitten muutimme perheen kanssa pieneen kylään Länsivuonoilla. Ehdin asua siellä vähän yli viikonlopun, kun minut jo pyydettiin mukaan ensimmäiseen paikallisten omaan sosiaaliseen klubiin.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Yksi hyvä myyntiprese.

Minkä asian haluaisin lasteni muistavan tästä kuukaudesta:
Pampulan synttärit uudessa kotikylässämme. Hän täyttää neljä ja ajattelimme kutsua kaikki päiväkotiryhmän mimmit meille kylään.

--

Olisi hauskaa lukea vastaavia listoja muiltakin. "Kuukauden kymmenen" saa siis vapaasti kopioida omaankin blogiin. Antaa palaa, tyypit!

Kuukauden kymmenen: elokuu
Kuukauden kymmenen: heinäkuu
Kuukauden kymmenen: kesäkuu
Kuukauden kymmenen: toukokuu
Kuukauden kymmenen: huhtikuu
Kuukauden kymmenen: maaliskuu

Kuva: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: ,