Pidetyimpiä juttuja ja kirjakilpailun voittaja

Herttileijaa, kun sainkin yllättävän paljon kivoja vastauksia taannoiseen blogin sisältökyselyyn. Oli kamalan kivaa huomata, miten erilaisia juttuja lukijoille on jäänyt blogista päällimmäisinä mieleen. Erityisen hauskaa, että mukana on sekä uusia että vanhoja lukijoita (siis niitä todella vanhoja, jotka muistavat raskausaiheiset voohotukset tyyliin piristävän mielikuvajalkapallopelini paksulla pululla keskellä talven pikkupakkasia).
Tyyppi on vuoden.

Blogin luetuin juttu kautta aikojen on Avoin kirje kosmetologeille (ja osa 2). Epäilen linkkien juttuihin kiertäneen alan palstoilla, koska suurin osa juttujen lukijoista oli uusia.

Mutta eiväthän nämä tilastot tietenkään kaikkea kerro. Juttuni Kun aikaa on yksi sekunti ei yllä lukijatilastoissa lähellekään kärkeä, mutta yllättän moni teistä silti mainitsi sen juttuna, joka pysäytti. Oli lapsia tai ei, onnettomuudet ovat kamalia, mutta myös läheltä piti -tilanteet saavat pasmat sekaisin.
Sitten se onkin jo neljävuotias.
Paksuilu- ja vauva-aiheisista jutuista mainittiin erityisesti pulujuttu (Potkaisen paksua pulua), Paskaessu ja Shitspoon. Myös Epiduraali on ihmisoikeus ja Raskaus kuukausi kuukaudelta manittiin. Viimeksi mainittu onkin sitten sisällöltään sensorttista patetiaa, että tekstistä on vaikea enää edes tunnistaa itseään. Olen näköjään onnellisesti unohtanut kaikki raskauteen ja synnyttämiseen liittyät kaoottiset asiat. Aika on armelias, se pehmentää pahimmatkin terät.
En tiedä, kumpaa väsyttää enemmän.

Matkailu ja erityisesti maailmanympärireissuun liittyvät aiheet näyttivät kiinnostaneen monia. Maailmanympärimatkan aikana blogiin eksyikin paljon uusia lukijoita. Mikä on tietysti hieno juttu! Islantia ja ulkosuomalaisuutta liippaavat jutut (etenkin juttu naapurin kissan syönnistä) saivat myös mainintoja.
Nytkin väsyttää, mutta useimmiten vain iltaisin.


Eikä tässä vielä kaikki. Nimittäin kirjat! Tiedostan, että kirjajuttuni tulevat vähän puun takaa tähän blogiin. Kun eihän tämä ole mikään kirjallisuus- tai edes kirjablogi.  En ole kuitenkaan halunnut jättää kirjajuttuja pois, koska lukeminen on niin iso osa arkipäivääni ja ehdottomasti yksi rakkaimmista harrastuksistani. Bloggaan kirjoista, joita tykkään itse lukea. En siis bloggaa ensisijaisesti lastenkirjoista, vaikka ne ehkä sisällöltään sopisivat paremmin äitiysblogiin. Kirjoitan kuitenkin tätä blogia pääosin vapaa-ajan harrastuksena, eli en jaksa olla niin kovin nuuka konseptoinnin kanssa. Kyllä äitiys- ja hiivatulehdusjuttujen sekaan aina muutamat Hotakaiset sujahtaa.

Sitä paitsi kirjajuttuja on aivan tajuttoman hauska kirjoittaa. Siksi olenkin ihan fiiliksissä, että kyselyssä joku ilmoitti tykkäävänsä erityisesti kirjoja käsittelevistä jutuista. Jesss! Olen muuten tägännyt kirjajutut tunnisteella Äiti lukee.
Testissä Miki-kirja.


Tällaista tämä meidän arjen sekametelisoppa on: yhtä lailla upeita, tavallisenharmaita kuin veemäisiä hetkiä perheen parissa Islannissa, matkailua milloin missäkin, hyvien kirjojen lukemista ja avautumista milloin mistäkin.

Vuoden mutsi -paketti (osat 1 & 2) lähtevät Tiinalle, jolla on kotona puolivuotias kersa (5.7. kl 6:32 ap). Uskon, että "oppaat" menevät oikeaan osoitteeseen. Tiina, laitatko minulle osoitteesi meilillä (satu ät suomi piste is), niin laitan kirjat postiin! Onnea voittajalle ja iso käsi kaikille vastanneille.

Tunnisteet: