Äiti-tytär-matka Lontooseen

Se on skumpan paikka taas. Enpä nimittäin olisi neljä vuotta sitten paniikkia äitiydestä ja esimerkiksi syöttötuoleista vääntäessäni uskonut, että vielä koittaa se päivä, kun lähden lapsen kanssa kaksin lentämistä vaativalle lomalle ihan vain siksi, että se on sekä mahdollista että hauskaa. Kaiken lisäksi lähdemme vielä kaupunkilomalle.

En ole nähnyt molempia siskojani yhdessä sitten viime joulun. Koska toinen siskoni "joutuu" pitämään YK-lomia kuuden viikon välein, päätimme mätsätä aikataulut ja tehdä treffit jonkun meistä luokse. Päädyimme vaihtoehtoon Lontoo, koska sinne saa huomattavasti edullisempia lentoja kuin Reykjavíkiin. Treffit Kabulissa eivät syystä jos monesta ole mahdolliset.

Lapsi lähtee tottakai reissuun mukaan, onhan hän nättien tätien suurin mahdollinen fani. Mitä ikinä tädit tekevät tai sanovat, se on superhienoa. Lisäksi luulen, että täditkin malttamattomana odottavat tapaavansa taas siskontytön.

En toki kieltäytyisi K-18-bileviikonlopusta siskojen seurassa Lontoon klubeilla, mutta tällä kertaa mennään lapsiperhekonseptilla. Vuokrasimme viikonlopuksi tilavan asunnon Dalstonista. Huomasimme, että samalla rahasummalla, jolla Lontoosta saa tyylikkään ja tilavan Airbnb-asunnon hyvällä sijainnilla, ei välttämättä saisi edes pientä ja tunkkaista hostellihuonetta. Nyt aamiaisellekin voi herätä milloin haluaa.

Pidämme lomapäivät väljinä ja vältämme paikasta toiseen kiiruhtamista. Vaikka olemme luvanneet, että emme eksy toisistamme metroissa, turvaranneke tulee tietysti mukaan. Olemme ajatelleet kiertää pari leikkipuistoa, käydä Disney-kaupassa (hui! lupaan palata tähän aiheeseen myöhemmin), syödä illalliset ennen iltaseiskaa ja nauttia lounaan seurana yhden tai kaksi hyvää siideriä. Lontoossa asuva siskoni mainitsi myös South Bankin karuselleista. Siitä tulee hitti!

Jos teistä on joku lomaillut jälkikasvun kanssa Lontoossa - tai vielä parempaa, asuu siellä - jakakaa ihmeessä hyväksi testatut lapsiystävälliset vinkit. Kunhan olemme kotiutuneet reissusta, laitan perusteellista raporttia omista lomafiiliksistä ja kivoiksi koetuista paikoista. Onpas supernastaa päästä lyhyelle matkalle!

Kuvat ovat viime talven ja kevään maailmanympärimatkalta / kuvat: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: ,