Yrittääkö Väestöliitto tehdä minusta hullun?

Vai yritetäänkö siellä vaan olla hauskoja? Yritys lässähti.

Ostin Suomesta käytetyn äitiyspakkauksen. Peitot, lakanat, makuupussit ja arsenaali pikkuvauvan vaatteita tuli tarpeeseen. Mukana oli myös kasa esitteitä. Ei olisi pitänyt avata sitä Väestöliiton parisuhdeopasta. Julkaisu, jonka nimi on Parisuhdevihkonen vekaraperheen vanhemmille, pitäisi heittää saman tien takansytykkeeksi. Miksi ei vain opas? Miksi sen pitää olla helvetti vihkonen. Miksi vekaraperhe, se on LAPSIperhe. Saatanan saatana...

Kuten vihkosen nimikin siis jo uhkaavasti vihjaa, koko hemmetin läpyskä on täynnä otsikkonsa kaltaista hassunhauskaa pikkuyrittämistä. Minua kyllä rupes suoraan sanoen vituttaa. Tässä mun henk.koht. suosikit (alleviivailin näitä viimeyönä 3am):

"Uimarannoilla voi kesäisin seurata, miten vanhemmuus on yllättävänkin tasapuolisesti muokannut molempien vanhempien keskivartalon pelastusrenkaita. Tervettä maalaisjärkeä osoittaa se, että lapsen tarpeet asetetaan edelle. Perhe-elämän ehdoilla itsestään huolehtiminen on vielä lapsen saamisen jälkeenkin tärkeää. Hyvän vanhemmuusmarinadin maustamat vanhemmat osoittavat sopivassa suhteessa itsekkyyttä, muutosvalmiutta ja avoimuutta itsensä suhteen".

Siis mitä tuossa yritetään sanoa? Että kaikki vanhemmat on läskejä ja se on ihan normaalia? Vai että se ei ole normaalia? Vai siis mitä kuka häh? Ydinviesti ei todellakaan aukea mulle. Mielessä on vaan Kariniemen kananpojat mandariinimarinadissa. Voi yökkö.

"(synnytyksen jälkeen) paluuta täysin entisenlaiseen tyttömäiseen kehoon ei enää ole. Äidit saisivatkin ylpeänä kantaa näitä uuden elämän synnyttämisessä aiheutuneita kunniamerkkejä (viitataan raskausarpiin jne.). Ne ovat kuin kehoon piirtyneitä poltinmerkkejä, jotka huutavat julki luomisen aiheuttaman tuskan ja onnen."

Voi HYVÄÄ PÄIVÄÄ. Ensinnäkiin lehmiä ja hevosia merkataan poltinmerkeillä. Sokeripelloille pakkotyöhön pakotettujen afrikkalaisten orjien nahkaan poltettiin orjien omistajien merkit silloin, kun tuon tyylinen orjuus oli vielä täysin laillista. Miksi tähän nyt täytyy vetää äidit mukaan? Eikä mun keho ole kuulkaa ollut tyttömäinen enää vähään aikaan (minusta tytöt on alle 20-vuotiaita, mä oon jo 30). Jotenkin mua etoo tuollainen "luomisen aiheuttama tuska ja onni". Kuulostaa niin ylitsevuotavan pyhältä.  Eikä raskausarpi ole mikään kunniamerkki. Se on raskausarpi! On mullakin selluliittiä nyt enemmän perseessä kuin 5 kk sitten, mutta en nyt ihan ensimmäisenä ajattele sitä kunniamerkkinä. Se on nestettä rasvakudoksessa ja piste.

"On mukavaa, jos pienten lasten vanhemmat pystyisivät välillä järjestämään kahdenkeskistä aikaa."

No shit, Sherlock!

"Äitiys- tai isyysloma huokuu sananakin sellaista seesteistä rauhaa, jota monet kaipaavat nykypäivän hektisessä ja yhä vaativammassa työn määrittämässä elämässä."

Jaa. En nyt jaksa uskoa, että kotona oleminen on pelkkää seesteistä rauhaa. Kärjistäen voisi sanoa, että ei mun työpaikalla  ainakaan kukaan jatkuvasti paskanna housuun tai huuda kurkku suorana :D

"Oppiiko poika jo äidinmaidosta sen, että kun naiselta riittävän monta kertaa vonkaa, niin joskus onnistaa? Myös luontodokumenteissa tulee hyvin esiin urosten sinnikäs yrittelijäisyys päästä parittelemaan, eikä epäonnistumisista juuri lannistuta."

Siis mitä mitä... Ensinnäkin mua vituttaa tuo äidinmaito. Toisekseen mielikuvien nostattaminen pikkulapsesta ja seksin vonkaamisesta ei musta oikein istu. Ja nuo rinnastukset eläimiin ("näinhän se luonto toimii") olisi pitänyt dellata jo ensimmäisellä editontikierroksella. Siis mä inhoan yksinkertaista sosiobiologiaa, josta tässäkin koitetaan vääntää vitsiä: miehet haluaa enemmän seksiä kuin naiset koska niiden pitää lisääntyä - ihan kuin apinoiden viidakossa. Siinä vaiheessa kun ihmiset alkaa kissan tavoin nuolla peräaukkoaan keskellä olohuoneen lattiaa, lupaan harkita mielipidettäni uudestaan.

Eli siis: ehkä oppaan tekijöillä on ollut hyvä pyrkimys tehdä "mukaansatempaava ja hauska" vihkonen. Mutta koko lärpäkkeessä ei ollut yhtäkään oikeasti konkreettisesti avuksi olevaa ajatusta. Typeriä latteuksia, joista on koitettu tehdä kiinnostavia muovaaamalla ne säälittävien vitsien muotoon.

Mutta muuten se äitiyspakkaus oli minusta kiva!

*Kirjavinkki*

Tämä riemastuttava vihkonen on ikävä kyllä loppuunmyyyty! Jos joku haluaa tämän mun kappaleen, voin laittaa postimaksua vastaan tulemaan :)

Tunnisteet: ,