Kuukauden kymmenen: marraskuu

Satoi ensilumi, se suli, sitten satoi toinen lumi. Arjessa ollaan nyt varjossa: auringonsäteet eivät enää nouse vuorten ylitse. Eikä tätä vuosikymmentä ole enää kuin yksi täysi kuukausi jäljellä. Melkomoista!

Tänään on kuukauden ensimmäinen päivä eli on aika perinteeksi muodostuneen kuukauden aloitus -jutun. Siispä: kymmenen faktaa marraskuusta.Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus:
Näin unta treeneistä. En yleensä näe unia enkä varsinkaan urheiluhenkisiä. Mutta nyt nostin unissani kahdensadan kilon painoisen tangon pään yläpuolelle. Eipä ihme, että oli herätessä hartiat hieman kipeinä!

Tämän kirjan aion lukea:
Aloitin lokakuun lopussa Suvi Vaarlan Westendin. Kirja on aivan mieletön lukukokemus varsinkin juuri minulle. Siinä on päähenkilönä mimmi, joka aloitti kauppiksen pari vuotta ennen minua. Hänkin koki olonsa koulussa hieman ulkopuoliseksi. Hänkin eli laman. Hänenkin perhettään lama kosketti. Hänenkin perheessä rakennettiin nousukauden lainarahalla matkailualuetta metsään. Tässä kirjassa on niin monta omaa elämää liippaavaa asiaa, että ihan selkänahka kutisee. Kerron tästä kirjasta vielä lisää täällä blogissa. Muutama luku on nimittäin vielä jäljellä! Mutta nyt jo voin sanoa, että pirun vetävä teksti, vahva tunnelma ja uskottavat henkilöhahmot. Tämän kirjan kuuluu saada joku palkinto. Ihan mikä tahansa palkinto.

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Teen yhtä brändäysprojektia, marraskuussa se on valmis! Kuten myös uusi verkkosivustoni, siinä on enää niin vähän säätämistä jäljellä! Tavoitteeni on tehdä siirto uuteen pohjaan joulun ja uudenvuoden tienoilla. Sen jälkeen Salamatkustajalle sanotaan heipat - sama meininki jatkuu mutta päivitetyllä ulkoasulla ja päivitetyn nimen alla.

Työasia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin:
Nyt luultavasti maalaan pirua olohuoneen seinään kun sanon tämän. En usko, että mikään sellainen, mikä on tällä hetkellä pahasti kesken on vielä joulukuussakin pahasti kesken. Katsotaanpa vaan, mikä tilanne on 30 päivän kuluttua. Tirsk.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni:
Tee välillä vasemmalla kädellä. Koska vasenkin käsi on käsi! (Tämä heitto on niin mahtava, ja se on peräisin Asikaiselta.)

Ruoka, jota aion kokeilla:
Taateli-sipuli-chorizo-tuorejuustopitsaa. Täydellistä!! Teen sitä tänään, kun puolisoni maastopyöräkaveri perheineen tulee meille syömään. Ruokajuomana aikuisille: tietysti brut naturale cavaa.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu:
Luonnonkosmetiikkapostaus! Olen testannut urakalla erilaisia edullisempia luonnonskosmetiikkatuotteita ja etenkin kosteuttavia kasvoseerumeita (koska olenhan vähän Paperi T eli paperinen talvi-iho). Pian pääsen kertomaan löydöksistäni, alekoodin kera!

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:

Se, että haluaisin tulevaisuudessa asua kahdessa paikassa yhtä aikaa: täällä Isafjördurissa ja Reykjavikissa.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Aion kokeilla tätä luottograafikkoni (Satu Kontinen on nainen Vuoden mutsien, Unelmahommissa-kirjojen ja Islantilainen-kirjasarjan visuaalisen ilmeen takana) leuanvetotekniikkaa. Olisiko VÄHÄN siistiä osata tehdä tämmöinen leuanveto. En usko, että pystyn tuohon suoritukseen ihan kuukaudessa, mutta ajattelin aloittaa harjoittelemisen.

Minkä asian haluaisin lasteni muistavan tästä kuukaudesta:
Kaikki olivat kotona koko kuukauden. Mitään ihmeellistä ei tapahtunut, ja juuri se oli se koko kuukauden hienoin juttu.

--

"Kuukauden kymmenen" saa vapaasti kopioida omaankin blogiin. Antaa palaa, tyypit!

Kuukauden kymmenen: lokakuuKuukauden kymmenen: syyskuu
Kuukauden kymmenen: elokuu
Kuukauden kymmenen: heinäkuu
Kuukauden kymmenen: kesäkuu
Kuukauden kymmenen: toukokuu
Kuukauden kymmenen: huhtikuu
Kuukauden kymmenen: maaliskuu

Kuva: Björgvin Hilmarsson

Tunnisteet: ,