Unelmaduunarit-podcast: Millaista on matkatoimittajan työ?

Kirjoitin ensimmäisen matkajuttuni vuonna 2006. Olin uskaltautunut tarjota juttua matkailulehti Mondoon. Lehti oli minulle entuudestaan tuttu. Olin lukenut jokaisen numeron sen ilmestymisestä asti. Jutut olivat pitkiä ja hienoja, kuvat kauniita ja taidokkaita. Muistan, kuinka silloin mietin, miten mahtavaa olisi joskus tulevaisuudessa tehdä tähän lehteen juttuja. Muistan erityisesti ihailleeni matkailulehden toimituksen oman toimittajan Antti Helinin kirjoittamia reppareita. Niin hauskaa ja tiukkojen käänteiden kerrontaa! 


Sitten yhtenä päivänä, silloin vuonna 2006, päätin etsiä lehdestä palstan, johon kehtaisin tarjota yhtä juttua. Se oli ihan pieni palsta lehden alkupuolella. Olin nykyisen puolisoni kanssa tehnyt parin kuukauden matkan Kuubaan. Tarjosin sieltä juttua paikallisista vuoristokiipeilyreiteistä. Tarjoukseeni tartuttiin ja sain muutaman sadan merkin tekstistä muistaakseni 80 euroa. Se tuntui isolta työvoitolta. 

Sen jälkeen loppua ei olekaan näkynyt. Matkakirjoittamisesta on tullut minulle vuosien saatossa leipälaji. Teen edelleen silloin tällöin juttuja Mondolle ja muille lehdille, matkakirjoja, matkajuttuja blogiini, matka-aiheisia juttuja podcastiin, instagram-postauksia… 

Pääsin siis lopulta tekemään samantyylisiä juttuja kuin aikanaan ihailemani matkatoimittaja Antti Helin. Siksipä olikin erityisen hauskaa tehdä tämä seuraava Unelmaduunareiden jakso. Saimme vieraaksi Antin! Hän tuli kertomaan meille matkatoimittajan työstä eli esimerkiksi siitä, millaista on tehdä töitä paratiisirannoilla ja eksoottisissa matkakohteissa. Sekin selviää, miten alalla pystyy nykyään luomaan itselleen toimeentulon. 

Toivottavasti tykkäätte!



Aikaisemmat Unelmaduunarit-jaksot taustajuttuineen löytyvät täältä:

Antti Holma ja näin löytyy luovuus
Janita Autio: Opiskelu ei ole ainoa reitti unelma-ammattiin
Ilkka Halava: Elämme ihmiskunnan jännittävintä ajanjaksoa
Jenni Rotonen: Pupulandia ja bloggaaminen työnä
Marjut Rahkola: Kotiäitivuosina perustettu lastenvaatemerkki kasvoi miljoonabisnekseksi
Jari Oinonen: Uratykki ja koti-isä kertoo, kuinka yhdistää hyvä työura ja onnellinen lapsiperhe
Maria Löfgren: Onnellisena töissä
Joonas Laurila: Pätevät vinkit motivaatioon
Elina Lepomäki: Näin paljon työstä kuuluisi saada palkkaa
Johanna Pawli: Kun jooga-harrastuksesta tuli työ
Marko Kilpi: Marko Kilpi on sekä poliisi että kirjailija
Anna Perho: Parhaat vinkit ajanhallintaan
Jare Tiihonen: Milloin on oikea aika lopettaa?
Katariina Alftan: Voiko käsitöitä tekemällä elää?
Maaret Kallio: Oletko erilainen töissä ja siviilissä?
Piritta Hagman: Minkä tähden kannattaa erikoistua?

Tunnisteet: , ,