Kesän 2018 islanninhevosmatkat myynnissä

Hummani hei! Ensi kesänä hevostellaan taas! Islanninhevosvaellukset ovat tulleet myyntiin* Saga-Matkoille. Kesällä 2018 järjestetään kolme suomeksi opastettua islanninhevosvaellusreissua, joissa toimin ryhmänjohtajana. Resepti on sama kuin viime kesänä.

* Siis niiden pitäisi olla tullut kun Suomessa on aamu. Jos ei, ei auta kuin odottaa. Sorry! Laitoin tämän jutun kuitenkin liveksi jo nyt, koska olen perjantaipäivän kiireinen blogin ulkopuolisissa asioissa...Kesäkuussa yksi matka aloittelijoille. Muutin tätä matkaa viime vuoteen verrattuna sen verran, että ehdimme nyt piipahtaa yhden vuorokauden myös pääkaupungissa Reykjavíkissa ja tutustua kaupunkielämään. Reykjavíkista lennämme Akureyriin, josta meidät noudetaan hevostilalle. Ohjelmassa on luontokierroksia, maastossa kävelyä ja muutama hitaanpuoleinen islanninhevosvaellus. Tämä resisu sopii oikein hyvin aloittelijoille ja vähemmän ratsastaneille. 

Ajankohta: 10.–17.6.2018. Hinta: 2 090 €
 

Heinäkuussa vauhdikas hevosvaellus vapaan hevoslauman kanssa. Tällä kertaa suuntaamme tölttäämään ja laukkaamaan pohjoisimpaan osaan Islantia. Melrakkasléttan niemimaa on sellainen paikka, jossa edes useimmat islantilaisista eivät ole koskaan käyneet. Minäpä olen käynyt pari kertaa, mutta vain autoajelulla. Huisia päästä sinne ensimmäistä kertaa hevosten kanssa. 

Hevosvaelluksella on hevostilan omistajien ja oppaiden lisäksi mukana tuttu maajussi, joka omistaa tuolla seudulla suuren maatilan. Gunnar on hyvä tiskaamaan ja sillä on reissun parhaat vitsit.

Psst! Tämä reissu tehdään maan sisäisillä lennoilla, eli käytämme mahdollisimman paljon reissuajasta maatilalla ja hevosten parissa. Koska sitä itse hevosmatkaa taitetaan nopealla vauhdilla ja mukanamme kulkee vapaa hevoslauma, täytyisi reissuun osallistujien olla suhteellisen kokeneita. Rohkeus ja hyvä kunto ovat plussaa.

Ajankohta: 12.–20.7.2018. Hinta: 2 890 €


Syyskuussa starttaa noin suunilleen keskitason ratsastajille suunnattu ratsastusvaellus, joka sisältää yhden kaksipäiväisen reissun Pohjois-Islannin erämaassa ja yhden yön erämaamökissä. Syksyisiä värejä ja syksyistä tunnelmaa. Tämä on mielestäni kamalan kiva reissuajankohta: lampaita kerätään vuorilta, maaseudulla käy vilske, mutta muita matkailijoita on vähemmän. Mättäiltä saa poimia ratsastustauolla mustikoita ja variksenmarjoja. Luonto on käpertymässä syksyyn. Askellajeina käynti, ravi ja laukka, mutta koska mukanamme ei kulje vaihtohevosia, tällä reissulla ei posoteta ihan niin kovaa kuin kakkosreissulla.

Islannin kruunu on vahvistunut vietävästi yli vuoden takaisesta jolloin tämän kuluneen kesän reissujen hintoja laskeskeltiin. Siksi matkojen hintoihin on tullut kesimäärin noin 10 prosentin nousu. Se on vähän paska homma, mutta minkäs teet. Islanti kallistuu hurjaa vauhtia ja todella toivon, että huippu olisi jo saavutettu. Norjan hintataso alkaa tuntua Islantiin verrattuna ihan Bulgarialta... Koska hinta vähän nousi, yritimme keksiä jotain ekstraa reissuihin, jotka eivät nosta kuluja mutta tuovat hieman jotain lisää reissuun. Kesäkuulle lisäsimme yleisön pyynnöstä yhden Reykjavík-päivän. Heinäkuun matkoilla teemme siirtymiset Islannin sisällä lentäen. Mitäs kivaa ekstraa sinne syyskuun reissuun keksisin... Joku samppanja-tasting, vaikkapa? Katsotaan!

Ajankohta: 1.–8.9.2018. Hinta: 2 360 €Jos teillä on kysymyksiä, antaa tulla! Vastaan tosi mielelläni ja mahdollisimman nopeasti. Kommenttikentän lisäksi voitte laittaa myös meiliä (satu ät suomi piste is).

Lisälukemista näistä reissuista löytyy aikaisemmista jutuistani:

- Kuvia menneiltä hevosreissuilta
- Tunnelmia viime kesän hevosvaellukselta vapaan lauman kanssa.
- Vuoden 2016 hevosmatkatarjonnan fiilistelyä (aurinko porotti tänä kesänä etenkin heinäkuussa, huh!)
- Ajatuksiani vetämieni reissujeni olemuksesta - miten olla pakettimatka olematta "pakettimatka" 
- Tunnelmointia ja melkein liian kesäiset kuvat vuoden 2015 reissulta (aurinko ihan oikeasti paistoi joka päivä, aivan uskomaton kesä...)
- Ensimmäisen eli vuoden 2013 matkan asiakaskokemuksia
- Oma hevosteluhistoriani: hevospelon kautta laukkasuoralle 

Kuvat tarjoili: Björgvin Hilmarsson (itse nappasin kuvat 3 ja 5)

Tunnisteet: , ,