Kyllä en ole koskaan aikaisemmin kuullut samanlaista töminää, mikä lähtee 71 töltillä ja ravilla etenevän hevosen laumasta. Se ääni värise...

Islanninhevosvaellus vapaan lauman kanssa - tunnelmia

6.7.17 Satu Kommentteja: 15

Kyllä en ole koskaan aikaisemmin kuullut samanlaista töminää, mikä lähtee 71 töltillä ja ravilla etenevän hevosen laumasta. Se ääni värisee ensin jalustimiin, sitten varpaisiin ja nousee sieltä hauskana aaltona kohti päänahkaa, vetää naaman virneeseen ja pysähtyy kypärän kohdalle.


Meillä on ollut ihan mahtava reissu. On kymmeniä hevosia, on ollut sadetta, on ollut paistetta, kengityssessioita, islantilaiseen tapaan kiristettyjä satulavöitä, sadepisaroita korvassa ja kameranlinssissä, lepotaukoja heinikossa myös meillä ihmisillä ja yksi laitumelle hevostensa viereen nukkumaan mennyt islantilainen hevosnainen. Ehkäpä bongaat hänen jalkansa yhdessä kuvista?
Vaeltaminen vapaana juoksevan hevoslauman kanssa on ollut niin uusi, vähän jännittävä ja aivan uudenlaisia maisemia hevosteluun ja Islantiin avaava kokemus, että sitä on vähän hankala selittää näin yhdessä blogijutussa. En edes yritä, vaan laitan tähän muutaman niistä sadoista kuvista, joita olen ratsastamisen, kahvittelun ja luonnossa oleilun lomassa ottanut. 
Seuraavassa jutussa sitten kerron, miten tämä matka meni, mitä tällaisella matkalla tapahtuu ja mitä pitää osata tai tietää, jos tällaiselle reissulle lähtee.

Yksi asia on kuitenkin jo tässä kohtaa varma. Ensi kesänä on aivan välttämätöntä järjestää vastaavanlainen reissupyrähdys. Eihän elämää ilman tällaista voi enää edes kuvitella!

15 kommenttia:

 1. Joko saa varata paikan ens kesän reissulle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kerron heti kun voi :D Toivottavasti jo lokakuun puolella saadaan päivämäärät lyötyä lukkoon ja matkat myyntiin. Mä en malttaisi odottaa!

   Poista
 2. Upeat fiilikset välittyy tänne asti, vau mikä reissu!

  Näistä kun en mitään tiedä niin mikä "idea" tuollaisen ison irtohevoslauman kanssa ratsastamisessa on? Onko kyseessä vain huvimatka, tarvitsivatko hevoset siirtoa jonnekin, vai mitä? Ja vielä 70 hevosta, huh!

  Jahka joskus saan ratsastustaito hinattua roimasti ylemmäs niin tuollainen reissu olisi varmasti upea kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipää ja sirkushuveja :) Noin pitkälle vaellukselle tarvitaan varahevosia että aina ei ratsasteta samoilla. Levon takia siis hevosten näkökulmasta ja ratsastajilla on hauskaa nähdä uusia maisemia joka päivä ja kiertää vähän isompi lenkki.

   Poista
 3. Islanti kyllä houkuttaa vuosi vuodelta enemmän. Milloinkohan sitä pääsisi oikein sanoista ja aatoksista tekoihin? :D Aina jokin muu kohde kiilaa edelle. Noh, onneksi unelmointi on ihanaa ja paras tapa suunnitella.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on onneksi nopea ja helppo tulla, vaik kolme tuntia Helsingistä :) Tuu joku päivä kokeilemaan viikonlopuksi että
   tykkäätkö, ja sitten seuraavalla kerralla pidemmäksi aikaa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No joo! Oli kyllä niin vau-matka ja hyvä sää, että ei mitään järkeä :D

   Poista
 5. Millainen on islantilaisittain kiristetty satulavyö? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tiukalle kuin menee ja vielä yksi reikä siihen päälle :) Koska satula on aika takana, on vyökin taaempana kuin normaalisti.yhden kerral liioittelin vähän liikaa ja sain kehun että oon aika islantilainen satuloija :D Opas korjasi satulaa pari senttiä eteenpäin, haha.

   Poista
 6. Mua kiinnostaa kans se satulavyö!

  VastaaPoista
 7. Kyseisellä matkalla mukana olleena yritän nyt sopeutua tylsään arkeen. Eipä ratsastusmatka tuosta oikein voi parantua. Mieli on vieläkin siellä Islannissa, niissä maisemissa ja töltin hurmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina!! Reissu oli kyllä niin timanttinen, haluaisin itsekin lähteä heti uudestaan. :D Ihanaa kesän jatkoa sulle, toivottavasti ootte jo toipunut siitä yölennosta...

   Poista
  2. Aika viimesillä mehuilla mentiin ne viimeiset tunnit matkasta, ei kovin usein tule valvottua yli vuorokautta! 12 tuntia nukuin viime yönä, tänään olo on jo ollut suht 'normaali' ;) Matkaa voi todellakin suositella issikoihin hurahtaneille! Kaikkea just sopiva annos; paaaaljon hevosia, paljon ratsastusta, vauhtia, hyvää ruokaa, upeita maisemia ja hyvä porukka. Matkaopasta unohtamatta! Innostuksesi Islantiin on tarttuvaa :)

   Poista
 8. Ilman hevoslaumaa ei voi tehdä pitkiä päivämatkoja reippaalla vauhdilla. Ratsastaja saattaa ratsastaa päivän aikana kolmella hevosella. Käsihevoset ovat usein hankalampia, kuin hevoslauma. Takana seitsemän päivää ratsastaen. Pisin päivämatka oli 45km. Kohta Keflavikiin ja Icelandairin siivin Helsinkiin.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?