Hotellivinkki Teneriffalle: äiti-tytärloma Kanarialla

Viimekertainen äiti-tytärreissumme Kanarialle osoittautui niin mahtavaksi, että koimme tarpeelliseksi ottaa uusinnan. Vaikka siitä hämmästyttävä meteli nousi viimeksikin (enkä kyllä vieläkään tajua, miksi), pidämme reseptin samana kuin keväälläkin: minä ja esikoinen kahdestaan aurinkoon.


Pallottelin jälleen Teneriffan ja Gran Canarian välillä. Etsin molemmista loistavia hotelleja (kiinnostuin tosi paljon mm. tästä Hannen testaamasta OBC-hotellista, mutta se oli meille mahdollisina aikoina loppuunmyyty) ja surffasin lentoja.

Yhtenä vaihtoehtona pohdin lentää ensin Suomeen ja ottaa sieltä pakettimatka. Sain kuitenkin parhaimman hinnan - ja vähiten säätöä - varaamalla lennot suoraan Islannista. Hotellin varasin itse. Islantilainen WOW-lentoyhtiö liikennöi talvikuukausina pari kertaa viikossa Kanarian saarille eri kohteisiin. Parhaimmat lentoajat osuivat Teneriffalle, joten menimme sinne. Loman onnistumisen kannalta on minusta todella paljon väliä sillä, että reissu ei sisällä aamuyöllä kentälle menoa mennessä eikä varsinkaan tullessa. Löysin Aurinkomatkojen hotellivalikoiman kautta lupaavan oloisen hotellin. Laitoin suoraan hotelliin viestiä ja pyysin hintaa. 

Luulenpa, että löysin pitkän etsimisen jälkeen juuri sellaisen hotellin, mistä olen haaveillutkin. Menemme hotelliin nimeltä Sandos San Blas.

- Ei pitkiä lentokenttäkuljetuksia (hotellilta kentälle ajaa alle vartissa).
- Iso uima-allasalue ja lämmitettyjä uima-altaita (tarkistin, että osa altaista on jopa 25-asteisia - niihin ehkä juuri ja juuri tarkenemme mennä...)
- Urheilupuitteet priimaa. Lähistön lenkkimaastot ovat hyvät ja hotellilla on ihan pätevän näköinen sali.
- Toimintaa lapsille. Lapsi voi käydä kerhossa parina päivänä sillä välin kun minä urheilen. Ja joka ilta lastendisco. Very important!
- All inclusive. En jaksa tällaisella lomalla kierrellä ravintoloita, vaan nauttia hyvästä ruoasta mahdollisimman vähällä vaivalla. Arvostelujen perusteella tässä hotellissa ei ole ihan viiden tähden ruoat, mutta varmasti ihan hyvät kuitenkin. 
- Mukavat huoneet. Törsäsin ja otin minulle ja esikoiselle oman sviitin ja tiedättekö mikä sai minut pulittamaan siitä hyvästä pari sata euroa lisää? No tieto siitä, että isommassa asunnossa on oma terassi, ja siellä riippumatot. Kuinka yksinkertaista.
- Ranta ei ole aivan lähellä, mutta se ei ole meille iso miinus, lekottelemme mielummin allasalueella Luultavasti teemme pienen päiväretken taksilla jonnekin lähirannalle, jossa käymme keräämässä kiviä.
- Luonnon keskellä, eikä lähellä isoja liikenteen solmukohtia. Hieno juttu, että tämä hotelli sijaitsee luonnonsuojelualueella. Siellä voi lenkkeillä tai lähteä vaikka opastetulle patikointiretkelle. Kivaa!
- Hotellilla on oma kiipeilyseinä, minkä tiedän ilahduttavan kiipeilyä jo vuosia harrastanutta esikoista erityisesti (tässä ensimmäiset otteet, tässä tilanne nyt) (Hotellin kiipeilyseinä on kuitenkin yllätys, jota en ole vielä hänelle kertonut).

Pampula jää isän kanssa kotiin. Sovimme esikoisen kanssa, että teemme perheen tyttöjen yhteisen reissun aurinkoon sitten, kun nuorin on ohittanut vaippaiän. Minusta se kuulostaa erinomaiselta suunnitelmalta. Tämän vuoden reissu mennään vielä tällä reseptillä. Just the two of us.


Tunnisteet: