Hei isi, älä unohda sormiruokailua!

Muistatteko Kanarian saaret -keissin? Tai Lontoon-matkan? Kirjoitin molemmissa jutuissa kivalla mielellä siitä, kuinka olen tehnyt muutaman päivän mittaisia reissuja ekaluokkalaisen ikään ehtineen esikoisen kanssa kahdestaan. Meidän flikkojen reissatessa puolisoni eli lasten isä on ollut kotona kuopuksen kanssa. 


Molemmilla kerroilla lomalasiin nousi ainakin minut yllättänyt pieni myrsky. Sitä pidettiin jotenkin omituisena, että isä on kotona kuopuksen kanssa sillä välin kun minä ja isompi tyttö reissataan kahdestaan. Kumpikaan reissukertomuksista ei ollut tyyliltään "tehkää tekin ihmeessä näin" ja tämä on ainoa oikea tapa toimia. Koska mikä minä olen muille kertomaan, miten heidän kannattaa lomailla ja perheasiansa järjestää. Kummastuttaa moinen neuvominen.

Siis kummastuttaa, mutta ei harmita. Olen itse asiassa ottanut kommentoinnin kumuloituessa popcornit esiin ja hymyssä suin lukenut niitä hurjimpiakin "olet huono äiti" -kommentteja. Tirsk. 

Koska enhän minä ole.


Tiedämme oman perheemme aikuisten kesken paremmin kuin kukaan muu, kuinka perheemme parhaiten nämä jutut hoitaa. Vaikka emme ole tehneet kaikkea ihan perinteisimpien kaavojen mukaan, lapsistamme on kasvanyt aika tavalla fiksuja tyttöjä. Vaikka äiti ei täysimettänyt, vaikka äiti kävi välillä työmatkalla ja lomalla ilman vauvaa ja vaikka isäkin oli vuorostaan poissa töiden ja muiden menojen takia ja välillä pitkiäkin aikoja. Silti kaikki on mennyt yllättävän hyvin.

Yksi kaverini kävi lukaisemassa Kanaria-jutun perässä ollutta keskustelua ja kommentoi facebookissa sen jälkeen niin osuvasti, että sitä on pakko lainata tähän:

Uskon tasa-arvoon vasta sitten, kun miehet käy blogissasi arvostelemassa miestäsi isänä.

No nimenomaan.

Lapsenkasvatushommia ja kodinhoitoasioita pidetään edelleen vahvasti naisten asioina. Ja sehän on ihan pehvasta.  Eihän isä ole mikään lapsenhoitaja tai joku sankari, joka joskus äitienpäivänä imuroi ja hoitaa tiskit. Tasa-arvoisihan meidän pitäisi olla näissä koti- ja perheasioissakin.

Kaverini huomion innoittamana aloin mehustella tällä anonyymit isät pimahtavat netissä -ajatuksella. Kun vanhemmuuden roolit äidin ja isän välillä tasapuolistuvat - uskon, että niin tulee ennemmin tai myöhemmin tapahtumaan - keskustellaankohan lapsenkasvatusasioista kohta tähän tapaan: Nimimerkki "huolestunut isä" on nähnyt Facebookin luomuisiryhmässä yhdellä jäsenellä uuden auton (siitä näkyy osa Facebookin profiilikuvassa): 

Ootsä nyt ihan varma, että teidän kannatti hankkia just tuonmallinen auto? Tietty jos sillä turvaistuimen oikeinkiinnityksellä ei ole sulle väliä, niin mikä ettei. Onhan tossa hieno väri ja hyvät hevosvoimat, mutta kannattais ehkä joskus laittaa lapsen edut omien mieltymysten edelle. Sähän oot nykyään vastuussa myös toisesta ihmisestä.


Nimimerkki uraisi nimimerkille koti-isi vauvapalstalla:

Miksi ihmeessä sä jäät kotiin himmaamaan lapsesi kanssa noin pitkäksi aikaa? Toi ei voi tehdä hyvää sun urakehitykselle. Ethän sä saa ees bonuksia ensi vuonna jos koko vuoden konttaat hoitoavapaalla pitkin olohuoneen lattioita ja keräilet legoja. Kai äitikin voisi jäädä välillä kotiin? Vai onks se jo lähtenyt käveleen kun oot tollainen hissukka vvittu.


Nimimerkki koti-isi vastaa:

Tajuatko sä ollenkaan, että tässä maailmassa on muullakin väliä kuin rahalla? Meillä suositaan lapsentahtista kasvatusta ja jään sen takia tämän palleron kanssa kotiin. Yhteiskunnan tänhetkinen tila on ihan sairas just siksi, kun on niin paljon just sun kaltaisia isejä, jotka tunkee lapsensa sinne homeiseen päiväkotiin nenä räkää valuen vain päästäkseen itse töihin. Älä ole noin itsekäs. Sitä paitsi vittu kirjoitetaan yhdellä v:llä! 


Pasi on tullut isäksi ja kysyy neuvoja Porin seudun isukit -facebook-ryhmässä :

Mikäköhän sosemerkki olisi paras? Vauvamme on nyt puolivuotias ja voitaisiin pikku hiljaa alkaa miettiä noita kiinteitä. Kiitos avusta!


Pasi saa noin 40 vastausta ensimmäisen minuutin aikana:


Purkkioseita? Oletko hullu?


MIKSI ET SOSEUTA ITSE? Kamalaa tunkee lapsensa täyteen jotain myrkyllisiä säilöntäaineita. Haluutsa tappaa lapsesi lisäaineilla?Meillä syödään vain itsetehtyjä muuseja. Kun lapsi nukkuu päiväunia niin älä pelaa sitä pleikkaa vaan keitä, survo ja soseuta! Kai sä ny sen verran voit tehdä lapses eteen kun kerran sen oot hankkinutkin?Huono isä !!!Huostaan otto.Ei ehkä kannattais hankkia lapsia jos ei niistä jaksa huolehtia. Sanonpa vaan.
Nimimerkki isukki on kotona itkuisen lapsen kanssa ja hakee vertaistukea lasten unta käsittelevän artikkelin kommenttiosiossa Iltalehden verkkosivuilla (hän ei ole vielä oppinut, että sinne ei kannata koskaan kommentoida _yhtään mitään_):

Meidän lapsi huutaa lähes tauotta iltakuudesta aamukolmeen. Se ei nuku kunnolla vatsakipujen takia. Mä alan olla ihan poikki. Lastenlekuri sanoi että tämä mahavaiva menee ohi, mutta mä en jaksais enää. Haluaisin just nyt vain mennä leffaan, juoda yhden kylmän bissen ja olla hiljaisuudessa. Yksin. Huh.


Faijuli vastaa:

Miten sä voit edes ajatella noin? Sun lapsi on ihan avuton ja täysin susta riippuvainen ja sä kelaat leffaan lähtöä? Ihan hullua.


Veli23vee komppaa faijulia:

Kannattaako noita lapsia sit niinku ees hankkia, jos ei niitä tee mieli hoitaa? Sun ois kannattanu miettiä tätä vähän aikaisemmin. 


Isoisätalvisota ottaa osaa keskusteluun:

Kyllä sitä ennenkin kuule lapset hoidettiin vaikka ei ollut edes juoksevaa vettä niissä pienissä mökeissä. Nykyajan isät ovat ihan ihmeellistä löllerösukupolvea. Imette jotain lattea ja tuijotatte kännykkää kun pitäis katsoa lasta silmiin. Voi jumalauta saatana, Suomi olisi Putinin kesämökkikunta jos sun kaltaiset itkupillit olisi ollut nuoria miehiä 80 vuotta takaperin. Luulen, että sä et käynyt edes armeijaa. Saletisti oot joku sivarihomo.

....

Jep. No toivotaan että se ei mene ihan näin kuitenkaan.

Käyttäydytään mieluummin kaikki kivasti eikä vittuilla toisillemme täysin turhasta. Hyvää viikonloppua!

Tunnisteet: