Design-ale: Ivana Helsingin mekko, Muumi-mallistosta

Viime kuukausina on tullut tehtyä yllättävän lyhyitä työpäiviä, sellaisia korkeintaan kuusi- tai seitsemäntuntisia. Harvoin on työpäivän aikana minuuttiviisari kiertänyt kellotaulun yli kahdeksan, saati kymmentä kertaa. Tykkään pitää homman tehokkaana, mutta nopeana. 


Mutta niinhän se on, että jos aina syö suklaajäätelöä, välillä tekee mieli vaniljaa! Vaihtelu virkistää. Eilen sain kaivattua vaihtelua työpäivän pituuteen, kun laitoimme Suomi-kaupan kollegoiden kanssa myymälämme sisustusta uuteen uskoon. Tammi-helmikuun vaihde on aina sellainen käännekohta kaupankäynnissä, vähän samalla tavalla kuin elokuu ja joulukuu. Tammikuun kaupan kiireisenä pitänyt joulukauden jälkeinen ale loppui sunnuntaina. Logistiikkayhtiöiden miehet ja naiset alkavat tiputella uusia kevättuotteita sisältäviä pahvilaatikoita kaupallamme tällä viikolla. Uusi myyntikausi tekee tuloaan.

Viime syksyn ja kuluneen talven jäljiltä kauppamme ilme kaipasi vähän uutta kiillotusta. Eli taas remontoitiin. (Viimeksi remontoimme vanhaa myymälää uudeksi, sitä ennen rakensimme uuden myymälän tyhjään tilaan ja sitän ennen... no, joka ikinen vuosi on tähän asti tehty ainakin kaksi myymäläremonttia.) On muuten jännä juttu, että työpaikan remontit valmistuvat nopeasti, mutta oman kodin remontti...eeh. Hehhehheh. Palaan asiaan omassa postauksessaan hieman myöhemmin, vaikka se on kyllä aihe, johon ei juuri nyt tee mieli tarttua erikoispitkälläkään tikulla.

Koko eilisen aamun, päivän, illan ja alkuyön purimme hyllyjä, maalasimme seiniä, uudelleenjärjestimme ja kiinnitimme asioita kipsiseiniin (hyllyjen kiinnitys kipsilevyyn on muuten tuskaisempaa hommaa kuin tikkujen nyppiminen omasta peukalosta - kiinnitettävää oli kuitenkin jonkun 50 kiinnittimen verran). Suljin kotioven takanani puoli yhdeksän aamulla ja palasin hiomispölyn, maaliroiskeiden ja kitin peittämänä kotiin viitta vaille puolenyön. Yhdellä pitsa- ja kahvitauolla siitä tuli nopeasti arvioiden rapea 14 tunnin työpäivä. Huhheijaa! Eipä ole ihme, että tänään vähän väsyttää.

Mutta nyt näyttää kauppa kuulkaa upealta! Aivan killeri idea oli esimerkiksi katkaista pitkä vaalea myymälän seinä mustalla osaseinän maalauksella. Meidän instasta löytyy jo muutamia kuvia uudistuksen jälkeen ja lisää seuraa myöhemmin.  

Eilen viimeisenä juttuna ennen myymälän rullaoven sulkemista  nappasin alerekin harvaksi käyneestä mekkojoukosta mukaan yhden tosi nastan Ivana Helsingin luomuksen. Pistin sen superhyvällä, yli 60 prosentin alella myyntiin design-alen puolelle. Lisätietoja tuotteesta ja osto-ohjeet löytyvät siis täältä. Ja nyt sitä kahvia taas!

Kuva: Ivana Helsinki.

Tunnisteet: , ,