Remonttipäiväkirja

Projektiluontoisissa hommissa on se hyvä puoli, että niiden tietää valmistuvan. Kun kaaos alkaa kaatua niskaan ja jalkojen alla rutisee ruuveja, täytyy hengähtää syvään, keittää kuppi supervahvaa filtterikahvia ja miettiä, mitä kaikkea on jo valmiina.


On syytä olla tyytyväinen, että varashälytinportti on jo paikallaan, rahoitus hankittu, kaikki seinät maalattu, lattia valmis, perusvalaistus roikkuu katossa, mainoskuvat otettu, mainokset tehty, mainospaikat tilattu ja autossa odotttaa pahvilaatikkoon pakattuna viisitoista kiloa Isosta-Britanniasta lennätettyjä varashälytinlappuja. On kännykkä, iPad ja puhelinliittymät. Netti, murtohälyttimet ja kaukosäätimellä avattava kaupanovi. Lasten leikkinurkkaukseen pöytä ja tuolit, sovituskoppien yläpuolelle ripustettavat &Brosin karkkiakin kauniimmat lampunvarjostimet. Käsintehtyjä puukoukkuja naulakoiksi.


Vasta sitten kun on kertonut itselleen, mikä on jo valmista, saa ajatella, mitä vielä puuttuu. Siitä entisöidystä kaapista, joka toimii nyt mutterihyllynä, pitäisi siivota rojut veks ja loihtia siitä maailman kaunein luonnonkosmetiikkahylly ja tilaa LUMIn tuoksukynttilöille. Listalla myös vaaterekit, kassapöytä ja kassajärjestelmän asennus. Pölynimuri pistää ostaa ja hankkia höyrytyslaite vaatteille. Peilit sovituskoppiin! Kehykset niille superhauskoille seinäkoristeille, joihin kollega sai idean Suomen kesästä. Jääkaappi olisi kätevä ja mikro, mutta ne ehtii myöhemminkin.

Remonttityömaalla on ahkeroitu koko heinäkuu ja elokuusta on onneksi vielä puolet jäljellä ennen avajaisia. Täällä ovat ahkeroineet omistajat, perheenjäsenet ja kaverit. Välillä ovat mukana olleet lapsetkin - koska päiväkodit aukeavat vasta ensi viikolla. Mutta kyllä tämä tästä valmistuu, vaikka välillä mahanpohjasta vähän ottaakin.

Tänään kävin saman kerroksen kaupoissa kiertelemässä muita myymälöitä - eli tekemässä vakoilevaa vertailua näyteikkunoiden valaistussysteemeistä. Yhden myymälän omistaja tuli kertomaan, että on kyllä älyttömän hauskaa, että te avaatte sellaisen Marimekkoa myyvän kaupan juuri tähän kerrokseen. "Se tuo lisää asiakkaita meillekin."

Voi miten tuo kommentti tuntuikaan hyvältä.


Tunnisteet: , ,