Lastenhoitoapua vaikka pariksi tunniksi kerrallaan

Minä ja lapset lähdemme lauantaina Suomeen kolmeksi viikoksi. Puolisoni lähti melkein samalla ovenavauksella kuukauden työmatkalle Grönlantiin. Ajoitimme Suomen-loman ihan tarkoituksella miehen työmatkan päälle: elokuussa on kivaa tulla kotiin yhtä aikaa.
Asumme äitini luona Turussa. Tarkoituksena oli pitää niin sanottu työntekoloma ja kirjoittaa kirja loppuun Turun keskustan kirjastossa ja viettää tuttuun tapaan yksi lomaviikko perheen kesken Hangossa. Ulkomailla asuvat siskonikin saivat kesälomansa sovitettua tähän samaan aikaikkunaan. Lapset ja mummi ja tädit pääsevät viettämään yhdessä aikaa. Esikoinen ehtii muutaman viikon koluta Turun leikki- ja kiipeilypuistotarjontaa.

No nyt kävi kuitenkin niin, että äitini on vähän sairaana. Suomireissu ja reissujärjestelyt kokivat pienen editointikierroksen. Yllättävän moni monimutkaiselta tuntuva asia selviää,  kun alkaa järjestellä. Tapahtui siis seuraavaa.
Hankalin osuus on - ylläri - siirtymiset. Matkustan lasten kanssa yölennolla Islannista Helsinkiin ja sieltä junalla Turkuun. Kahden lapsen ja kaiken sen pikkuvauvaroinan kanssa matkustaminen yksin on ihan kamalaa säätämistä, eli typistin reissutavaramäärän minimiin. Otan mukaan yhden matkalaukullisen tavaraa ja pyykkään useammin. En ota vaunuja mukaan, vaan laitan mörssärin matkan ajaksi rintareppuun. Läppäri ja pikkusälä (vaipat, vaippaliinat, vauvanruoka ja muu, heh, kevyt) mahtuu selkäreppuun. Eskoinen huolehtii omasta laukustaan.
Saan Turun kuningattarelta lainaan matkakärryt, matkasängyn ja turvakaukalon. Tästä avusta olen todella kiitollinen. Kiitos!!

Syöttötuoli on vielä hakusessa. 

Tajusin myös, että tarvitsen pakollisten menojen takia muutamaksi tunniksi kerrallaan lastenhoitoapua ensi viikolla. Mannerheimin Lastensuojeluliiton lastenhoitoapu on aivan mahtava palvelu! Jos et ole vielä kokeillut ja tarvitset joskus tilapäisapua mukeloiden hoitoon, niin KOKEILE. Ensin rekisteröidytään netin kautta ja ilmoitetaan omat tiedot ja hoidon tarve. Pian puhelin piippaa tekstarin merkiksi. Viestistä löytyvät työn vastaanottaneen lastenhoitajan tiedot ja puhelinnumero. Hieman yli 8 euroa tunnilta + eläkemaksut on mielestäni todella hyvä hinta.

Onhan se nyt ihan mahtavaa, että on olemassa tällainen portaali, josta saa apua satunnaisiin lastenhoitotarpeisiin. Hoitajan voi tilata koko päiväksi tai vaikka pariksi tunniksi kerrallaan. Palkanmaksuun on selkeät ohjeet ja palkkatositepohjan voi printata järjestön nettisivuilta. Koska kaikki lastenhoitajat ovat MLL:n hyväksymiä, joukossa tuskin on aivan täydellisiä pommeja. 

Löysin palvelun kautta oikein mukavalta vaikuttavan kokeneen lastenhoitajan, joka vielä kaiken lisäksi asuu lähellä äitini kotia. Mahtavaa. Esikoinen odottaa jo innolla, että pääsee uuden hoitajan kanssa kiertelemään lähialueen leikkipuistoja.

Islannissa ei ole tullut tarvetta satunnaiselle lastenhoitajalle, mutta jos sellainen tarve joskus tulisi, tervehtisin tällaista palvelukokemusta ilolla.

Kirjoittelen myöhemmin kokemuksiamme ensi viikosta, ja Turun-reissusta muutenkin. Jos teistä joku on käyttänyt MLL:n lastenhoitopalvelua, kuulisin mielelläni kokemuksia.

Tunnisteet: , ,