Kesäunelmakaupunki

Tämänvuotinen Suomi-kesäoma on ollut siinäkin suhteessa onnellinen, että pääsimme viettämään sitä koko Suomi-perheeni kanssa. Molemmat siskoni saivat nimittäin nipistettyä itselleen kesälomat samaan ajankohtaan ja lensivät tietysti Suomeen. Aloimme suunnitella yhteistä kesälomanviettoa jo keväällä.

Aluksi ajattelimme vuokrata jostain kesämökin. Siis se perinteinen kansallisromanttinen setti: laituri, hirsimökki, rantasauna, grilli ja koivupuita pihamaalla. Mutta sitten tulimme toisiin aatoksiin. Kas kun minä niin valtavasti tykkään kaupungeistakin - sellaisista, joihin on julkiset liikenneyhteydet. Tykkään, että voi kävellä ruokakauppaan, skumpalle (vaikka se tässä tilassa tarkoittaakin vain paria siemausta), Alkoon, lounaalle ja pistäytyä vaikka leffaan. Tai vuokrata pyörän, sup-laudan ja mennä ohjatulle joogatunnille, jos siltä tuntuu.

Silti halusimme kaikki mahdollisuuden ulkoilla, käydä säiden salliessa uimassa, syödä aamianen luonnon helmassa (mutta ilman hyttysiä), nauttia rauhallisesta maleskelusta puutarhassa (jossa ei kasva metrikaupalla heinää) ja käyskennellä merenrantaa pitkin ilman turistiruuhkaa.

Mieleemme tuli vain yksi vaihtoehto: Hanko. Suomen täydellisin kesäkaupunki. Vuokrasimme koko remmille viikoksi vanhan huvilan, jossa lattiat narisevat ja jo pelkkä terassi on oman olohuoneemme kokoinen. Sijainti kasinon vieressä ja parisataa metriä hiekkarannalta on täydellinen. Aamiaista voi syödä ulkona hiljaisuudessa, mutta S-market on silti kolmen minuutin kävelymatkan päässä. Hanko on vähän kuin kesäinen maaseutu ilman kesäisen maaseudun haittapuolia.

Olemme olleet täällä vasta 26 tuntia, mutta kärsimme jo kaikki Hanko-huumasta. Ooh - ihana huvila, jonka hankin itselleni kun äkkirikastun! Voi miten söpö kahvila, sieltä saa takuulla ihania korvapuusteja. Voi miten hauskannäköinen lounaspaikka - sinnehän on pakko päästä! Hei tuolla terassilla istuu Jaanus (no en ihan muista nimeä, mutta jotain tuon suuntaista se oli), joka laulaa sen Hanko-hitin! Ihana ranta!!!
Pehmolelun pylly on kesäasusteiden uusi musta.

Ensimmäinen päivämme kului vanhaa keskustaa kierrellen, lohisoppaa syöden, skumppaa maistellen ja merelle katsellen. Yksi meistä kävi hemmottelemassa itseään kampaajalla, toinen teki leikkikavereita liukumäessä ja kaksi söi Pappagallon jäätelöt. Lounaalla kävimme insta-vinkin perusteella laiturikahvila Brygganissa: täydellistä lohikeittoa ja saaristolaisleipää kera jääkylmän cavan. Kiitos vinkistä!

Illalla grillataan, saunotaan ja peltaan petankkia, jonka sai panttia vastaan lainaksi kaupungin turisti-infosta. Huomenna tekisi mieli vuokrata kaupungin viralliset edustuspolkupyörät ja jopoilla kaupungin ympäri. Lämpömittari on näyttänyt koko päivän noin kuuttatoista ja ennusteet sanovat samaa huomiselle, mutta juuri nyt silläkään ei ole mitään väliä.

Tunnisteet: ,