Crossfit-matka Islantiin - matka nyt myynnissä

Oli aikaisemmin kesällä puhetta, että mietiskelin crossfitin ympärille viikonmittaista sporttispurttilomaa Islantiin, crossfitin "mekkaan" eli Crossfit Reykjavikin salille. Suunnittelusta toteutukseen, eli crossfit-matka on nyt myynnissä.
Ajankohta on marraskuu - eli ei kuukausista valoisin tai lämpimin, mutta lajin kannalta se ei haittaa. Sisällä täällä treenataan joka tapauksessa. Lämpimät uima-altaat ovat lämpimiä myös keskellä talvea - ja marraskuussa on jo hyvät mahdollisuudet nähdä revontuliakin. Alkutalvesta hinnat hotelleissa ovat huokeammat, ja se taas tarkoittaa vähän edullisempaa kokonaishintaa. Ja mikä parasta: marraskuussa täällä on vähemmän turisteja - eli kultaisella kierroksella, Blue Lagoonissa ja keskustan kaduillakin on rauhallisempaa.

Mitä reissu sitten pitää sisällään? Seitsemän intensiivistä crossfit-treeniä. Valmentajana treenejä johtaa ja ohjaa joku Crossfit Reykjavikin valmentajista. Matkapäiviä on kahdeksan ja yksi päivä pidetään urheilusta vapaata. Parina päivänä on kahdet treenit, mutta silloin toinen treenikerroista on hikisempi ja raskaampi ja toinen keskittyy liikkuvuuteen. Jokaisen treenikerran jälkeen pääsee rentoutumaan salin kuumavesi- ja kylmävesialtaissa ja infrapunasaunassa. Treenaamisen lisäksi käymme uimassa, Blue Lagoonin kylpylässä ja teemme luontokierroksen Etelä-Islannin maisemiin.

Iltapäivisin ja iltaisin on omaa aikaa, eli voi vapaasti tehdä ostoksia, käydä ratsastamassa, jäätikkövaeltamassa tai vaikka vielä kerran uimassa. Tai hierojalla, kasvohoidossa... Mitä ikinä mieleen juolahtaa - jeesin tarvittaessa varauksissa täällä paikan päällä.

Reissun majoituspaikkana toimii hotelli Skuggi: se on tasokas keskustahotelli, joka on aivan pääkadun vieressä, mutta ei kuitenkaan välittömästi minkään meluisan baarin tai suuren rakennustyömaan naapurissa.

Tämä on reissu, jolta palataan lähtötilannetta paremmassa ja virkeämmässä kunnossa.

Koska kyse on crossfit-lomasta, matkallelähtijöiltä edellytetään crossfitin perustuntemusta, eli vähintään alkeiskurssin käyntiä. Jos matka kiinnostaa, mutta crossfit-kurssi uupuu, sen ehtii vielä hyvin suorittaa tässä kesän ja syksyn aikana. Olen kokeillut itse muutamaa crossfit-salia pääkaupunkiseudulla, joten osaan vinkata hyvästä alkeiskurssipaikasta ainakin Helsingin lähistöllä asuvia. Ja tarkennan vielä varmuuden vuoksi, että en siis toimi itse tällä matkalla minkään sortin valmentajana - toimin reissun ryhmänjohtajana ja olen treeneissä mukana (takarivissä, ainakin jos tehdään tuplanaruhyppyjä) ja hoidan opastukset vesiputouksilta Blue Lagooniin, mutta treenisalilla puikoissa ovat siis Crossfit Reykjavikin ammattilaiset.

Kommenttikenttä on vapaa kysymyksille, mutta niitä voi laittaa minulle myös meilillä. Yhteystietoni löytyvät täältä.

Crossfit-aiheisia juttujani löytyy lisää täältä.

Mahtavaa, en malta odottaa tätäkään työviikkoa. Jeijj!! Kai tuli selväksi, että olen aika innoissani tästä?! Pari viikinkihuutoa vielä tähän perään. HÚ! HÚ!

Kuvakollaasi on kokoamateokseni Crossfit Reykjavikin insta-tililtä.

Tunnisteet: , , ,