Reykjavik tuntuu olevan crossfit-lajin maailman pääkaupunki. Islantilaiset pärjäävät lajissa erinomaisesti ja monet haluavat tulla omin sil...

Crossfit-loma Reykjavikiin, joohan!?

2.6.16 Satu Kommentteja: 13

Reykjavik tuntuu olevan crossfit-lajin maailman pääkaupunki. Islantilaiset pärjäävät lajissa erinomaisesti ja monet haluavat tulla omin silmin katsomaan, mistä se menestys oikein tulee. Olen saanut kuluneen vuoden aikana muutamia viestejä blogin lukijoilta, jotka ovat toivoneet crossfit-lomia Islannissa.
Mainio idea, ajattelin. Vaikka olenkin itse kokolailla sunnuntailiikkuja enkä tähtää mihinkään kilpailuihin tai huimiin tuloksiin, nautin crossfit-treenaamiseta suunnattomasti. On hurjan hauskaa katsoa, kun maailman vahvimmat naiset kääntävät traktorinrenkaita kun itse siinä vieressä samaan aikaan yritän naama punaisena punnertaa sitä kahdenkymmenen sarjaa täyteen. Polvet maassa, suurimman osan aikaa. Mutta se on silti niin siistiä!

Urheilusta on tullut osa arkipäivääni. Viikonloppuisin en juuri käy liikkumassa, koska se aika menee perheen kanssa. En urheile myöskään iltaisin päiväkodin sulkemisen jälkeen, koska silloinkin vietän mieluummin aikaa perheen kanssa kuin punttisalilla. Eli urheilen työaikaan. Hienoa taloussanastoa käyttääkseni olen allokoinut työpäivästäni pari tuntia urheilulle. Se on ainut tapa saada säännöllinen liikunta tapahtumaan.  Mulla ei ole työnantajaa eikä työnantajan liikuntaseteleitä, joten ei ole myöskään työaikaa. Parin tunnin treenit keskellä päivää ovat siis pelkkä järjestelykysymys. Ja järjestelyksi riittää se, että muistaa kirjoittaa seuraavan viikon treeniajat kalenteriin ennen sunnuntai-iltaa.

Ei siitä urheilemista minulle siis kukaan palkkaa maksa (tai no, firmani maksaa treenaamisen eli se meno sutjahtaa verovähennyksiin), mutta ajattelen asian niin, että treenit pitävät minut työkykyisenä ja motivoituneena. Siis: muija pysyy hyvässä vireessä kun vähän hikoilee!

Noh. Yrittäjän aivoissani alkoi kuitenkin näiden muutamien yhteydenottojen jälkeen kehkeytyä ajatus. Järjestänhän ratsastuslomiakin, koska pidän Islannin luonnosta ja hevosista ja haluan jakaa sitä ihanuutta muillekin. Joten miksi en pistäisi kasaan crossfit-lomaa ja yhdistäisi siihen muutamia luontokohteita ja islantilaisissa uima-altaissa rentoutumista? Tämä olisi loma, jolta palattaisiin kotiin tarpeeksi treenanneena, mieli rentoutuneena ja keho paremmassa tikissä kuin ennen lomalle lähtöä. Rusketusta en voi luvata, mutta kuumat kylvyt järjestyvät. Itse ainakin lähtisin sellaiselle lomalle, joten ehkä joku muukin?

Kävin juttelemassa salimme toimitusjohtajan kanssa ja kysyin, että järjestyisiköhän pari hyvää valmentajaa suomalaiselle crossfitiä harrastavalle ryhmälle, jos tulisimme lomalle. Tuleehan tänne ihmisiä käymään jäätiköllä ja näkemään tulivuoren, joten miksi ei treenaamaankin.

Lajin harrastajien keskuudessa Crossfit Reykjavik on eräänlainen nähtävyys. Melkein joka päivä meillä käy yksi tai kaksi Islannissa lomalla olevaa turistia tekemässä drop-in treenit. He ottavat valokuvia itsestään treeneissä, kehuvat puitteita ja ovat pyytäneet yhteiskuvia Annienkin kanssa, jos hän on sattunut samaan aikaan treeneihin (ja hän on tietysti aina suostunut).

Sitten juttelin Saga-Matkojen kanssa. Kysyin, haluaisivatkohan he kokeilla kanssani tällaista urheilulomaa Islantiin. Crossfitiä, uintitreenejä, ulkona vaeltamista ja eteläislantilaisia luontokohteita. Ajankohtana marraskuu, koska silloin hotellit ovat edullisimmillaan (kesällä vapaita huoneita ei ole ja jos on, ne maksavat maltaita). Lounaat paleo-ravintolassa treenisalin vieressä, illalliset Reykjavikin keskustassa ja treenit kerran tai pari päivässä. Ja jotain kivaa oheistoimintaa geysireillä.

Kaikki osalliset innostuivat. Eritoten minä! Joten kiitos teille, jotka aikoinaan laitoitte meilitse kyselyjä tällaisesta lomasta.

Ja siis korostan nyt vielä, että noin 15 hengen crossfit-ryhmää valmentaisi ihan oikea valmentaja. Ehkäpä joku CrossFit Reykjavikin kilpailijoista, tai päävalmentajamme tai joku muu loistava tyyppi, joka tekee crossfitiä ammatikseen. Oma roolini on toimia ryhmänjohtajana, järjestää oheiskivaa ja tehdä niitä hassunnäköisiä punnerruksia takarivissä.

Harrastuksesta tuli taas vähän mutka kautta työ. Ihanaa!  Tai siis ehkä tulee, jos matka herättää kiinnostusta. Saan tarkat päivämäärät ja hintatiedot pikapuoliin - infoan niistä sitten heti täällä bloginkin puolella. Jään jännityksellä seuraamaan tilanteen kehittymistä. Treenikassi ja paikalliset proteiinijuomat kylmälaukkuun on jo ainakin mentaalitasolla pakattu.

13 kommenttia:

 1. Vitsit mitä ideoita sulta pukkaa. :) Itse en crossfitiä harrasta, mutta aivan mahtava idea. Sä oot ihan mahtava! Mukavaa kesää!

  terkuin Anni

  p.s. Odotan kateudestani huolimatta heppaviikon postauksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos!! Joo ensi viikolla tulee karvaturpia :) Tänne on luvattu ihan hyvää ilmaakin ensi viikoksi, toivotaan että ennuste pysyy samana, niin ei tule märkiä kuvia...

   Poista
 2. Kiinnostaa! Varsinkin jos siihen sisältyy myös altaissa lillumista ja muita luontoelämyksiä, eikä tarvitse olla suorittanut mitään virallista cross fit -sertifikaattia osallistuakseen (jos on muuten tämäntyyppistä kuntoilua harrastanut ja luulee pärjäävänsä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin kiinnostaa lähtötasovaatimukset?

   Poista
  2. Kiitos hyvistä kysymyksistä! Yleensä crossfit-saleille ei pääse treenaamaan kuin alkeiskurssin jälkeen (ettei loukkaa itseään harjoitteluliikkeissä), mutta koska meillä (tällä ryhmällä) on oma valmentaja koko sen viikon eli omat wod:t jne. tilanne voi olla toinen. Mä kysäisen kaikki nämä jutut kuntoon ennen kuin matka tulee myyntiin.

   Poista
 3. Onko crossfitissä "pakko" treenata itsensä piippuun?
  Pitäisin kyllä rankastakin treenistä, mutta koska vanhuus ei tule yksin, suostun nykyisin vain sellaiseen liikuntaan, jossa ei ole paineita ylittää kropan asettamia rajoja liikkeiden laadun tai määrän suhteen. Liian monta kertaa olen katunut ohjaajan tottelemista, kun vaikkapa polvet vihoittelevat kuukausitolkulla.
  Mirja

  VastaaPoista
 4. Ei missään nimessä, treenejä voi ja pitää skaalata oman jaksamisen mukaan. Venyttelyyn ja kehonhuoltoon panostetaan ainakin tuolla "meidän" salilla paljon.

  VastaaPoista
 5. Oi kyllä, kyllä kiinnostaa! Ulkosuomalaisena toivoisin vielä että jos olisi sellainen räätälöintimahdollisuus että ei tarvitsisi lentää Suomen kautta vaan voisi tulla suoraan... T. Anu

  VastaaPoista
 6. Dammit, nyt pitää varmaan repiä jostain aika (vihdoinkin) sinne on-ramp -kurssille. Sittenhän se on enää järjestelykysymys lähteä reissuun (raha? aika? loma? -pikkujuttuja). Mutta kuulostaa siis mahti idealta!

  VastaaPoista
 7. No JOOO! :) Oispa kyllä hienoa, marraskuussahan saattaisi olla taas jo matkabudjettia kasassa kesälomien jälkeen. Laitan korvan taakse.

  VastaaPoista
 8. Kiinnostaa kylla, varsinkin jos aloittelijakin paasee mukaan..

  VastaaPoista
 9. Täällä kaksi intohimoista bootcampin harrastajaa lähtis mukaan. Varsinkin jos ohjelmassa reilusti uintia. Kaikki vedet käy kunhan lämpötila vedessä +10��

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa hienolta! Mieluusti olisin mukana.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?