Voiko ripsiä kasvattaa?


Aika on tämän vuoden viimeisen - ja kokeellisimman - kosmetiikkakokeilun. Yritin pidentää ripsiäni :D
                                                                                   Yhteistyössä Swiss Clinic ja Suomen Blogimedia.

Taustaksi se, että käytän todella vähän kosmetiikkaa. Ihoni tuppaa kuivumaan etenkin talvikaudella ja siksi kasvojen alueen iho on ainoa asia, johon olen yrittänyt muistaa kiinnittää hoitohuomiota päivittäin. Kaikki muu kosmetiikan käyttö on minimissä. Pesen hiukset kerran viikossa, joten normikoon shamppoopullo ja hoitoaine kestävät käytössä puolitoista vuotta. Meikkaan todella harvoin. Ostin puuteria edellisen kerran keväällä 2014. Luomiväri, jonka ostin viime keväänä, kestää nykykäyttövauhdilla neljä vuotta ellei se sitten härskiinny ennen sitä.

Tälle kitsastelulle ei ole yhtä ideologista syytä. En ole esimerkiksi kemikaalien suhteen kovinkaan tiedostava. Suhteeni meikkaamiseen on lähinnä se, että suhdetta ei ole. Kosmetiikkaosastolla menee sormi suuhun jo ihan pelkästä rajauskynän ostosta. Kapea rajaustussi, leveä tussi, terotettava kynä, kulmakynä, kulmakarvageeli, ja mitä näitä nyt onkaan. Apua.

Tämä kosmetiikkavälinpitämättömyyteni on monen asian summa. En jaksa enkä ehdi kiinnostua kaikesta. Meikkaaminen kiinnostaa yhtä paljon kuin vaikkapa auton talvirenkaat. Tiedän että niitä on ja niille on joskus aikansa ja paikkansa, mutta intohimoa ne eivät herätä. Olen mielestäni ihan tavisnätti ilman meikkiäkin. Peilistä katsoo melkein aina meikitön minä, ja minä ihan tykkään siitä. Sitä paitsi kotini lähistöllä ei ole kosmetiikkakauppaa ja Islantiin on tuskallista tehdä verkko-ostoksia. Eli ei ole tarjontaa, joka houkuttelisi ostamaan.

Ja onhan tässä yksi beauty-etukin: Kun meikkaa todella harvoin, näyttää todella laitetulta kun laittaa ihan vain huulipunaa, vähän jotain kulmakarvaväriä, sipaisu ripsaria, pöyhii tukkaa sormilla ja pistää tukan kiinni kivalla kirjavalla pinnillä.

Toki teen välillä pientä kauneusehostusta. Jos on erityistilanne, menen meikkaajalle enkä ala tehdä itse. Normiarjessa buustaan ulkonäköä värjäämällä kolmisen kertaa vuodessa hiukset. Nypin kuukauden välein kulmakarvoja. Kesäsin tykkään ruskettua ja nautin pisamistani.

Pointti on siinä, että teen ulkonäköni eteen sellaista pikkusäätöä, joka ei vaadi päivittäistä vaivannäköä.

Swiss Clinic, joka valmistaa erilaisia kauneusseerumeita (kuten Skin Renewal -kasvoseerumia, jota aknesta kärsinyt kanssabloggaaja Vilma P. kokeili yllättävän hyvin tuloksin), kysyi, haluaisinko kokeilla heidän Swiss Lashes -ripsiseerumiaan, joka lupaa ripsille pidempää ikää eli potkua kasvuun - siis suomeksi silmäharjaksiin lisää pituutta ja tuuheutta. Seerumin tarkempi ainesosaluettelo löytyy täältä.
Lähtötilanne.
Ripsiseerumi henkilölle, joka ei omista edes ripsiharjaa. Mutta siinä se juju juuri olikin: hain lyhyellä kuurilla pitkäaikaisia tuloksia. Ajattelin, että seerumin avulla voisin heittää kokonaan hyvästit ripsarille. Sama käytännöllinen ote kuin hiusten värjäyksessä: monen viikon ilo parin tunnin istumisesta. Niinpä päätin heittää ennakko-oletukset romukoppaan ja kokeilla.

Sivelin seerumia ohjeiden mukaan ylä- ja alaripsien juureen kapealla siveltimellä aamuin ja illoin. Tuote lupaa tuloksia 3–5 viikossa. Käytin seerumia ohjeen mukaan puhtaalle iholle noin neljän viikon ajan. Seerumi tuntui ihan mukavalta:  ei tullut mitään sivuoireita kuten punotusta tai kutinaa. Se ei ollut yllätys, koska minulle ei juuri koskaan tule mitään oireita mistään, ei marketin halpisripsarista eikä 15 vuoden tauottomasta piilarien käytöstä.

Ripsiseerumin tulokset eivät kuitenkaan omalla kohdallani olleet huomattavia. Eivät ainakaan sen sadan euron arvoisia, mitä seerumi maksaa. Toki jotain on tapahtunut. Peiliin katsoessa näyttää siltä, kuin tyypillä olisi ripsissä vähän ripsaria. Harjakset tuntuvat jotenkin vähän pörheämmiltä - mutta eivät merkittävästi, kuten kuvista voi nähdä. Odotin tuuheampaa lopputulosta, koska ennen kuin suostuin testaamaan seerumia, lukaisin netistä muiden kokemuksia tuotteesta ja ainakin osa niistä vaikutti todella positiivisilta (esimerkiksi tässä blogissa ja täällä).
Seerumikuurin jälkeen.
En oikein tiedä, mistä tämä tuloksettomuus johtuu. Ehkä tämä nyt vain on se keski-ikää lähestyvän maksimiharjastuuheus, jota ei ylitetä edes millään hoitoaineilla. En anna faktan häiritä. Näillä pituuksilla mennään.

PS. Saat 15 % alennuksen ripsiseerumista koodilla SATU15, jos ostat tästä.

Tunnisteet: , ,