Pikajouluvalmistelut

Diggaan joulusta, joulukuusta ja jouluhässäköistä sekä henkilökohtaisesta että bisnesnäkökulmasta. Vuoden pimein aika on kohta takana ja ennen sitä saa viikon laiskotella, syödä suklaata ja lukea kirjoja. Ihanaa! Kaupalla joulukausi on vuoden tärkein myyntiaika. Sehän aiheuttaa julmetun upean hässäkän.
Olen tavallaan tässä vanhempainvapaalla (olinhan tavallaan kesälomallakin), mutta todellisuus on kyllä vähän toinen. Ainakin silloin kun mörssäri vetää päiväunia ja kun lapset ovat menneet nukkumaan. Äitiysvapaalla tai ei, joulusesonkia ei voi ohittaa eli teen sen mitä läppärillä kotoa käsin pystyn. Kiire tai ei, jotain joulua pitäisi saada aikaiseksi kotonakin, varsinkin kun esikoiselle joulu on jo Erittäin Tärkeä Asia. Kompromissi löytyy pikatoimituksesta.

Hoidin joulupipareiden leipomisen esikoisen kanssa ostamalla kaupasta rasian valmiita keksejä ja koristelemalla ne. Joulukoristeaskartelu tehtiin virtaviivaisesti: ostettiin Lontoon reissulta hauskannäköisiä joulupostikortteja ja teipattiin ne ikkunaan. Autotallin joululaatikosta löytyi kolme toimivaa jouluvalosarjaa. Niistä yhden ripustin roikkumaan lastenhuoneen ikkunaan, toisen isoon lasikulhoon olohuoneen ikkunalle ja keittiönpöydällä kesät talvet kököttävä anopinkieli sai ympärilleen kolmannen rimpsun. Muutama kynttilä vielä ympäri kämppää ja voila! Siinä on meillä varsin hyvät rekvisiitat jouluun.

Sitten vielä yksi jouluaskare. Nimittäin ne joulupostikortit lasten kuvilla. Koska näissä aikaraameissa ei ole mitään mahdollisuutta järjestää valokuvaussessiota, printata valokuvakortteja valokuvaamossa, hankkia niille kuoria ja postimerkkejä, kuorittaa ja postittaa, kiitin onneani muistaessani luurini postikorttisovelluksen! Lähettelimme applikaation kautta sukulaisille matkapostikortteja toissavuotiselta reissultamme. Nyt päätin ottaa saman sovelluksen käyttöön jouluteemalla. Muksuille kivat puserot ja tonttulakit päähän, pari kuvaa luurilla räps räps, osoitekirjasta osoitteet ja paina lähetä. Siihen meni kokonaisuudessaan vartti ja rahaa per kortti noin euro. Kiitos taas, Touchnote.

Mitä tästä opin? Että aina ei tarvitse nähdä kamalasti vaivaa eikä lopputulos silti kärsii. Pitää osata priorisoida oikeissa kohdissa. Haastavien olosuhteiden takia olen joulujärjestelyissä mennyt sieltä, missä aita on vähän matalampi. Mutta lopputulokseen ovat silti kaikki olleet hyvin tyytyväisiä. Ja se joulusiivous? Forget it. Tilasin siivousfirman tekemään meille suursiivouksen joulun jälkeen. Mikä sen kivempaa kuin palata lomalta loppiaisen jälkeen puhtaaseen kotiin.

Tunnisteet: ,