Tämä on niin mun elämää. Siis olen tavallaan juuri nyt kesälomalla, mutta kuitenkin töissä. Päivät vietän perheen kanssa, mutta iltaisin si...

Yrittäjät vetivät busineslärvit

5.7.15 Satu Kommentteja: 32

Tämä on niin mun elämää. Siis olen tavallaan juuri nyt kesälomalla, mutta kuitenkin töissä. Päivät vietän perheen kanssa, mutta iltaisin siirryön työmoodiin. Läppäri on auki myöhään yöhön muiden nukkuessa, koska tekemistä on juuri nyt aika paljon. Olemme avaamassa Reykjavíkiin toista design-myymälää elokuussa ja siihen liittyy aika paljon kaikenlaista tekemistä. Ennen kuin varsinainen myymäläremontti on päässyt käyntiin, olemme keskittyneet muun muassa markkinoinnin ja viestinnän suunnitteluun, toteuttamiseen, hiomiseen ja muokkaamiseen. Työtunteja kuluu ja sähköposti huutaa punaisella - mutta on se sen arvoista.
Satu.
Maarit.
Piia.
Koska mainosbudjettimme ei ole järin suuri mutta meidän on kuitenkin pakko saada äänemme kuuluville, piti keksiä jotain vähän tavallisuudesta poikkeavaa. Niinpä päätimme kaupan tyttöjen kanssa rakentaa avajaiskamppanjamme meidän omiin naamoihimme. Idea tuntui niin järjettömältä, että uskomme sen jopa toimivan.

Sitäpaitsi: Miksi ihmeessä käyttää mainoskampanjoissa ja somekanavissa kulunutta ja viimeisen päälle siloteltua kuvapankkitavaraa, kun voi ravistaa hihasta jotain täysin uniikkia. Siis itseään.

Niinpä kävimme ruiskumaalauttamassa itseemme keskeisimmän bisneksemme ja valjastimme ukkoni ottamaan meistä kasan valokuvia. Väitän, että tästä pohjamatskusta saadaan aikaiseksi aika sairaan siistit markkinointi- ja viestintämatskut. Eller hur?

Kuvat: Björgvin Hilmarsson

32 kommenttia:

 1. Markkinoinnista en osaa antaa asiantuntijalausuntoja, mutta on kyllä hienot naamat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, oikein edustavia leidejä ;)

   Poista
 2. Nää on niin mageita kuvia!! Varmasti erottuvat kaikesta muusta tasapaksusta mainosmassasta. :-)

  Anni

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä ihailtavan kekseliäs ja ahkera! Sydämestäni tsemppiä bisneksiin ja eloosi muutenkin. Mageet on kuvat!

  Sylvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvia!
   Tässä on koko tiimiä kiittäminen :)

   Poista
 4. Ai että miten hienot kuvat!!

  VastaaPoista
 5. Kyllä erottuu, niinkuin oli tarkotuskin ja noin komeilla naisilla ei ole syytä palkata jotain "muoti-mirkka-malleja" kuviinsa, olisi pääoman tuhlausta. NAuti Kouvolan kesästä munkin puolesta, kun en itse sinne tänä vuonna päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kiitos - olemme samaa mieltä :)

   Poista
 6. No näinpä on!
  Uskomatonta miten toi mu-va raita hävittää käyttäjänsä kasvot totaalisesti; pitänee joskus itsekin naamioitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, visuaalinen efekti on hurja.

   Poista
 7. Vautsi! Hienoa ja rohkeaa!

  VastaaPoista
 8. Siistii! Ihme ja kumma, jos ei tuolla erotu perinteisen mainosmassan joukosta. Tsemppiä hurjasti tulevaan ja kivaa Kouvolan lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paras tapa erottua on tehdä jotain kreisiä :) Nakukuvien jälkeen tää tuntui parhaalta idealta, haha

   Poista
 9. Mainontaa myös työkseni tehneenä, en voi muuta kuin onnitella mahtavasta ideasta. Kansainväliset toimistot olisivat laskuttaneet moisesta hurjia summia, tokkopa edes tuollaista ideaa olisivat saaneet aikaan. Onnea tulevalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ala maksamaan mainiostoimistolle 150 euroa tunti ja hukkaamaan aikaa palavereissa kun omalla porukalla saa aikaan tuoreita ideoita :) Toteutuskin onnistuu melko edullisesti kun lähiverkostoon kuuluu valokuvaajia ja muita taitajia...

   Poista
 10. Vastaukset
  1. No näin mekin ajateltiin! Ihanaa (ja helpottavaa) että muutkin näyttävät olevan samaa mieltä.

   Poista
 11. Loistavaa! Hienot kuvat ja varmasti jää mieleen :)

  VastaaPoista
 12. Ihan uteliaisuudesta, kun Marimekko on aika tarkkana siitä miten niiden kuvioita käytetään, niin miten ne suhtautui tuohon ajatukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ei lähdetty kyselemään :)
   Instassa olivat peukuttaneet näitä kuvia. Ja massiahan tämä niidenkin kassaan lopulta tuo...

   Poista
 13. Aivan mahtava idea! Kyllä noilla kelpaa mainostaa!

  VastaaPoista
 14. Upea, persoonallinen toteutus. Mielestäni teillä jokaisella on niin omannäköinen kuviointi kasvoissa. Loistava idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me valittiin noista MM:n klassikkokuvioista, raitaa, kaivoa ja unikkoa. Ainakin Unikon tunnistavat melkein kaikki Islannissakin.

   Poista

Mitä tuumaat?