Suomi-designia Islannissa, raitarouvat asialla

Kauppiaspäivitys, kauppiaspäivitys! Reykjavíkin keskustan Suomi-designia myyvälle kaupallemme Suomi PRKL! Designille kuuluu uutta ja mahtavaa. Saimme remmiin mukaan kolmannen omistajan! Hän on Islannissa asuva suomalainen Piia, taidehistorian asiantuntija, armoton remontoija, kahden lapsen äiti, islantilaisen miehen vaimo ja Kahden vaiheilla -blogista tuttu.
Satu, Piia, Maarit. Päällä Marimekkoa ja Marita Huurinaisen turkiksia (wild, ei tarhattu).
Meitä kauppiaita on nyt siis kolme. Raitarouvatiimimme on loistava, sillä täydennämme toistemme osaamista. Piia on supertuunaaja, jolla on erinomainen visuaalinen vaisto (toisin kuin eräillä ja viittaan tässä taas siihen piparkakkutaloon ja joulukalenteritoteutukseen). Maarit on maailman kreisein tinkijä-neuvottelija-myyntitykki - nuo ovat taitoja, jotka ovat kannattavassa kaupanpidossa todella tärkeitä. Omia vahvuuksiani ovat projektinhallinta, innostuminen ja innostaminen sekä viestintä&markkinointi. Olen semihyvä myyjä, mutta onneton paketoija. Jos haluatte kauniisti paketoidun muumimukin, pakkaan teille mielelläni lahjapaperia ja narua mukaan.
Raitamuijat tietää:  Kauppa se on, joka kannattaa!
Piia tuli mukaan kauppiasjengimme loistavaan aikaan. Kauppa käy hyvin (islantilainen sanoisi, että erinomaisesti ja parasta maailmassa, mutta mihinkäs suomalainen vaatimattomuudestaan pääsee) ja myynti kehittyy. Jouluruljanssi kiihtyy ja muumikuppeja pakataan paperiin taas sellaisella vauhdilla, että jännetuppitulehdus ei tule yllätyksenä. Joulusesonki on kauppiaiden maraton, jossa menestyy, jos valmistelut on tehty juuri eikä melkein.
No hei! Tässä olisi näistä Lapuan Kankureiden vilttejä.
Pitää osata tilata tarpeeksi, että on myytävää. Varastoa ei kuitenkaan saisi jäädä joulun jälkeen liikaa, koska se sitoo rahaa. Täytyy mainostaa oikeaan aikaan ja oikeissa medioissa. Ostaminen pitää tehdä asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Hinnat esillä ja hyllyt siistinä. Muutama viikko ennen joulua pistimme koko myyntitilan palasiksi ja uuteen uskoon. Saimme rakennettua toisen sovituskopin ja muutettua kaiken mahdollisen hukkatilan myyntitilaksi. Hyllytilan määrällä on nimittäin ihan hitosti väliä.
Ah, Unikkoa!
Kun valmistelut on tehty, pitää kriittiset viikot painaa ihan hulluna kaasua. Joulukuun pitkät päivät myydään, siivotaan ja täytetään hyllyjä. Jotta tunnelma pysyy katossa ja kassakone jaksaa laulaa, vaaditaan hauska pöhinä, litroittain kahvia ja hiton hyvä valokynä.
Marimekkoa, Marimekkoa.
Jouluhurmoksen helpottaessa vuoden vaihteen jälkeen jää aikaa hautoa uusia suunnitelmia. Etsimme lisää liiketilaa ja kehittelemme uusia jekkuja tänne Islannin-markkinoille. Mutta juuri nyt kaikki panokset ovat joulussa. Menestyminen mitataan excelissä joulukuun 31. päivä. Jo jännittää. Uskon, että tällä jengillä - mukaanlukien meidän ihanat työntekijät - joulusta tulee varmasti menestys! Hyvä Suomi!!
Itse tehtiin!
Kuvat otti ukkoseni.

Tunnisteet: , ,