Kauppiaspäivitys, kauppiaspäivitys! Reykjavíkin keskustan Suomi-designia myyvälle kaupallemme Suomi PRKL! Designille kuuluu uutta ja mahtav...

Suomi-designia Islannissa, raitarouvat asialla

6.12.14 Satu Kommentteja: 15

Kauppiaspäivitys, kauppiaspäivitys! Reykjavíkin keskustan Suomi-designia myyvälle kaupallemme Suomi PRKL! Designille kuuluu uutta ja mahtavaa. Saimme remmiin mukaan kolmannen omistajan! Hän on Islannissa asuva suomalainen Piia, taidehistorian asiantuntija, armoton remontoija, kahden lapsen äiti, islantilaisen miehen vaimo ja Kahden vaiheilla -blogista tuttu.
Satu, Piia, Maarit. Päällä Marimekkoa ja Marita Huurinaisen turkiksia (wild, ei tarhattu).
Meitä kauppiaita on nyt siis kolme. Raitarouvatiimimme on loistava, sillä täydennämme toistemme osaamista. Piia on supertuunaaja, jolla on erinomainen visuaalinen vaisto (toisin kuin eräillä ja viittaan tässä taas siihen piparkakkutaloon ja joulukalenteritoteutukseen). Maarit on maailman kreisein tinkijä-neuvottelija-myyntitykki - nuo ovat taitoja, jotka ovat kannattavassa kaupanpidossa todella tärkeitä. Omia vahvuuksiani ovat projektinhallinta, innostuminen ja innostaminen sekä viestintä&markkinointi. Olen semihyvä myyjä, mutta onneton paketoija. Jos haluatte kauniisti paketoidun muumimukin, pakkaan teille mielelläni lahjapaperia ja narua mukaan.
Raitamuijat tietää:  Kauppa se on, joka kannattaa!
Piia tuli mukaan kauppiasjengimme loistavaan aikaan. Kauppa käy hyvin (islantilainen sanoisi, että erinomaisesti ja parasta maailmassa, mutta mihinkäs suomalainen vaatimattomuudestaan pääsee) ja myynti kehittyy. Jouluruljanssi kiihtyy ja muumikuppeja pakataan paperiin taas sellaisella vauhdilla, että jännetuppitulehdus ei tule yllätyksenä. Joulusesonki on kauppiaiden maraton, jossa menestyy, jos valmistelut on tehty juuri eikä melkein.
No hei! Tässä olisi näistä Lapuan Kankureiden vilttejä.
Pitää osata tilata tarpeeksi, että on myytävää. Varastoa ei kuitenkaan saisi jäädä joulun jälkeen liikaa, koska se sitoo rahaa. Täytyy mainostaa oikeaan aikaan ja oikeissa medioissa. Ostaminen pitää tehdä asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Hinnat esillä ja hyllyt siistinä. Muutama viikko ennen joulua pistimme koko myyntitilan palasiksi ja uuteen uskoon. Saimme rakennettua toisen sovituskopin ja muutettua kaiken mahdollisen hukkatilan myyntitilaksi. Hyllytilan määrällä on nimittäin ihan hitosti väliä.
Ah, Unikkoa!
Kun valmistelut on tehty, pitää kriittiset viikot painaa ihan hulluna kaasua. Joulukuun pitkät päivät myydään, siivotaan ja täytetään hyllyjä. Jotta tunnelma pysyy katossa ja kassakone jaksaa laulaa, vaaditaan hauska pöhinä, litroittain kahvia ja hiton hyvä valokynä.
Marimekkoa, Marimekkoa.
Jouluhurmoksen helpottaessa vuoden vaihteen jälkeen jää aikaa hautoa uusia suunnitelmia. Etsimme lisää liiketilaa ja kehittelemme uusia jekkuja tänne Islannin-markkinoille. Mutta juuri nyt kaikki panokset ovat joulussa. Menestyminen mitataan excelissä joulukuun 31. päivä. Jo jännittää. Uskon, että tällä jengillä - mukaanlukien meidän ihanat työntekijät - joulusta tulee varmasti menestys! Hyvä Suomi!!
Itse tehtiin!
Kuvat otti ukkoseni.

15 kommenttia:

 1. ei vitsi, miten hyvännäkönen kolmikko! teistä suorastaa pursuu sellasta positiivista energiaa, tekemisen meininkiä ja rohkeutta. voisin matkustaa islantiin ihan vaan sen takia, et näkisin teiät ja teiän maailman mageimmalta näyttävän kaupan :) pitäkää suomen lippu korkeella ja onnea uusiin tuuliin plus erityistsempit joulumyyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pinja_p. Meininki on erinomainen :) Ja tervetuloa!

   Poista
 2. Hienoa! Onnea. Näistä sun kauppajutuista tulee aina niin hyvälle mielelle ja ne antaa puhtia. Naisissa on voimaa. Kyllä mäkin vielä jonain päivänä repäsen jotain yhtä valloittavan ihanaa. Tykkäisköhän eteläranskalaiset Suomi-designistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saletisti! Marimekolla on uskomattoman paljon tosi hienoja mekkoja ja vaikka mitä - tämä tuli mulle ihan yllätyksenä kauppiaana, kun pääsin kunnolla selaamaan niitä katalogeja ja tustumaan.

   Poista
 3. Tuo kolmannen kuvan ihana kaulakoru, mistä sitä saa? Ja siellähän on vallan lunta! Hyvältä näyttää, luulis joulukaupan käyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Marimekolta syksy 2014 mallistosta, nimeltään Soikio. Sitä saattaisi saada vielä MM:n verkkokaupasta tai MM-liikkeistä Suomesta. Se on aivan ihana. Ostin sen ja mätsäävät korvikset siskolleni lahjaksi ja hänkin tykästyi. Malli ja väri ovat tosi onnistuneet.

   Poista
 4. Ihan mahtava uutinen ja vieläpä näin Suomen Itsenäisyyspäivänä!!! Toivottavasti joku päivä pääsen visiitille kauppaanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuuula - ja tervetuloa käymään! Löydät meidät täältä Reykjavikin keskustan pääkadulta Laugavegurilta :)

   Poista
 5. Ihana meininki! Olisipa mainiota päästä joskus pistäytymään puodissanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Tulethan käymään jos joskus pyörit Reykjavikissa päin?

   Poista
 6. Ei _kai_ nuo ole aitoja turkiksia? Eihän?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on, vaan ei tarhattuja. Metsästettyjen eläinten (ja käsittääkseni myös auton alle jääneiden eläinten) turkiksia. Näitä eettisiä turkiksia valmistaa sellainen suomalainen firma kuin Marita Huurinainen. Valtavan kauniita mielestäni.

   Poista
 7. Voi Satu tuota kauppaa! Se on kaunis kuin karamelli! �� Myös myyjät ovat niin ihanan näköisiä että. Kaunis ja nöyrä kiitos ihastuttavasta ja monipuolisesta blogistasi. Olen seurannut sitä aktiivisesti siitä saakka, kun löysin sen kaksi vuotta sitten. Blogisi myötävaikutuksella haaveilu Islantiin matkustamisesta ja muutaman kuukauden irtiotosta arjesta jossakin lämpimässä ovat heränneet toden teolla. Kiitos ihanien tekstien ja kuvien. ��
  Mukavaa joulun ja sukulaisten odotusta sinulle ja perheellesi!

  Terveisin Heli

  VastaaPoista
 8. Niin paljon kaikkea hyvää teille ♥ olen iloinen ja onnellinen puolestanne. Hieno meininki :D
  Mahtava seurata tätä blogia.

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?