Lapsi ei kysele, miten monta yötä siihen vielä on, että saa lahjoja. Tai milloin tulee joulu. Tai miten monta yötä vielä että Islannin 12 j...

Joulukalenteri tämäkin

3.12.14 Satu Kommentteja: 14

Lapsi ei kysele, miten monta yötä siihen vielä on, että saa lahjoja. Tai milloin tulee joulu. Tai miten monta yötä vielä että Islannin 12 joulupukkia alkavat jättää ikkunalaudan kenkään pienen lahjan. Joka ikinen aamu se sen sijaan kysyy, kuinka monta yötä on vielä siihen, että mummi tulee meille. Sitten seuraa vielä kaksi kysymystä: montako yötä on siihen että Suvi-täti tulee ja montako yötä on siihen, että Sini-täti tulee.
Viime joululta.
Askartelin eilen joulukalenterin. Siitä ei tullut kovin hieno (jos vertaa vaikka tähän Nooran aikaansaannokseen), mutta käyttöliittymä on hiton hyvä.
(Ensi kerralla käytän viivotinta.)
Perheeni asuu neljässä maassa. Me ja Islannin suku Islannissa,  siskot Lontoossa ja Kabulissa ja mummi & muut sukulaiset Suomessa.

Etäisyyksistä johtuen emme tapaa kovin usein koko perhe yhtä aikaa. Lentäminen on kallista ja aikataulujen yhteensovittaminen on usein mahdotonta. Kesäisin olemme lapsen kanssa Suomessa mutsini luona kuukauden, mutta siskojen loma-aikataulut eivät välttämättä mahdollista yhtäaikaista lomailua. Tänä syksynä vietimme siskojeni kanssa Lontoossa viikonlopun, mutta äitini ei päässyt tulemaan sinne.

Joulu on se ainoa aika vuodesta, jolloin olemme kaikki yhdessä. Viime vuonna vietimme Suomi-joulua ja kävimme Äkäslompolossa hiihtämässä. Kolmen viikon päästä elämäni tärkein naisjengi kokoontuu meillä. Ihanaa! Aamuisin lapsi vetää innoissaan vahaliidulla arkkiin rastin. Minäkään en malttaisi odottaa.

14 kommenttia:

 1. Ihan täydellinen joulukalenteri!

  -Niina

  VastaaPoista
 2. Jopas olette kansainvälinen perhe! Mutta hieno todiste siitä, että läheiset välit voivat säilyä välimatkasta huolimatta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jännä sattuma, että ollaan kaikki ajauduttu maantieteellisesti eri suuntiin. Onneksi on blogit, sypet, faceet ja instat, niin yhteydenpito sujuu helposti, vaikka niin harvoin nähdään.

   Poista
 3. Oooh, ihanaa! Täälläkin lasken jo päiviä! <3

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa aivan ihanalta. Olen 8 kk tyttövauvan äiti ja juuri tuollaiseen ajatusmaailmaan haluaisin kannustaa/kasvattaa. Miehen suku ja suurin osa meidän kavereista asuu tuntien lentomatkan päässä ja kun sitä rahaa ei ole niin monta kertaa on saanut valita elämässä, että rakkaiden tapaaminen vai materiaali. Voikun lapsikin kasvaessaan omaksuisi minimalistisen elämän, mutta kokemuksien rikastaman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onhan tuo sitä Frozen-krääsää toivonut lahjaksi :D
   Eiköhän täällä taas tapaninpäivän iltana keräillä pieniä muovisia asioita lattialta.

   Poista
 5. Tiedätkö, minua alkoi jostain syystä itkettää, kun luin tätä postausta <3 Ehkä olen jotenkin herkällä tuulella (väsynyt) ja eläydyn tuohon lapsen odotukseen niin paljon (kahden pienen tytön äitikin olen). Ihana, ihana joulukalenteri. Mukavaa joulun odotusta teille!

  PS: Olen lukenut blogiasi tosi kauan, mutta en ole tainnut koskaan kommentoida. Pitäisi. Useammin. Kiitos hyvistä kirjoituksista ja etenkin oven raottamisesta Islantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja tosi mukavasta kommentista. Kivaa joulukuuta sinulle&pesueelle!

   Poista
 6. Teillä on jouluverhot!!!! Ja vielä pari !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ihan :D
   Oltiin mutsin luona kylässä.

   Poista
 7. Olet keksinyt ihan mahtavan joulukalenterin ja juuri teille sopivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Toimii hyvin (ja sai mukelo sen kauan odotetun Legokalenterinkin... mummi toimitti Suomesta)

   Poista

Mitä tuumaat?