Kirjoitan joka kuukauden ensimmäinen päivä tulevan kuukauden mietteitä ylös. Kymmenen asiaa, jotka liittyvät tähän kuluvaan kuukauteen. Ky...

Kuukauden kymmenen: elokuu

2.8.19 Satu Kommentteja: 17

Kirjoitan joka kuukauden ensimmäinen päivä tulevan kuukauden mietteitä ylös. Kymmenen asiaa, jotka liittyvät tähän kuluvaan kuukauteen. Kysymykset ovat joka kerta samat. Tämä on siis sellainen ihana, vanhanaikainen blogipostaus, jossa höpisen ihan vain kuulumisia ilman sen suurempaa aihevalintaa tai näkökulmittamista.Kuukauden ensimmäisen aamun ensimmäinen ajatus:
Ei helkkari, mehän muutetaan ihan just! Eikä meillä ole vielä varmistunutta vuokralaista eikä mitään hajua siitä, minä päivänä tarkalleen ottaen muutamme. Thetta reddast. Kaikki järjestyy.

Tämän kirjan aion lukea:
Tässä kuussa en ehdi lukea yhtäkään kirjaa, joten en yritä esittää edes suunnittelevani sellaista. Mutta kuuntelussa minulla on kirjoja. Tällä hetkellä yksi hyvä dekkari: Kristina Ohlssonin Varjelijat, lukijana Heljä Heikkinen. Sain hevosmatkalaiselta vinkin Kristinan Fredrika Bergman -dekkarisarjasta, ja nyt menossa on sarjan kirjoista jo kolmas osa.

Työasia, jonka aion saada valmiiksi:
Unelmahommissa-kirjan käsikirjoitus on valmiina elokuun vimeinen päivä. Se on siis pakko saada omalta osaltani plakkariin tulevina viikkoina. Viimeisestä luvusta puuttuu vielä viitisen sivua. Sitten pari viikkoa aikaa käsitellä tehtyjä lukuja ja 31.8. pärähtää liitetiedosto WSOY:hyn. Tsäppädäppädää.

Työasia, jonka tiedän roikkuvan puolivalmiina vielä tämän kuukauden jälkeenkin:
Hih, tämä blogini visuaalinen uudistus. Se on loppusuoralla, mutta tässä kestää vielä hetki. Köh. Kun kuulenkin sanan uudelleenohjaus, suuhun nousee pikkuisen oksennusta. No, hoidettava se on silti. Luultavasti valmista on syyskuussa.

Lausahdus, josta saan juuri nyt energiaa arkeeni:
Tässähän on vielä ihan hyvin aikaa.

Ruoka, jota aion kokeilla:
Syksy tulee pian elikkäs keittovuodenaika. Aion valmistaa jossain kohtaa suosikkilihakeittoani eli rasvaista lampaanlihasoppaa. Yritän muistaa laittaa reseptin blogiinkin.

Tässä kuussa tapahtuvista asioista eniten olen laittanut aikaa tämän suunnitteluun ja nyt se viimein toteutuu:
Muutto Länsivuonoille. Iik!

Asia, joka tuntuu ristiriitaisimmalta:
Se, että saimme remontin kutakuinkin valmiiksi kotona - ja sitten muutamme hetkeksi pois. Ihan tavallinen perusoire kesken remontin.

Yksi tavoite, joka on mahdollista saavuttaa:
Tööt, tööt. Päässä on nyt sen verran ruuhkaa, että en keksi tähän MITÄÄN. Paitsi ehkä sen, että aion edelleen viimeiseen asti pitää kiinni siitä, että minulla ei ole eikä tule kiire. 

Minkä asian haluaisin lasteni muistavan tästä kuukaudesta:Uudet kaverit uudella kotikadulla. Uusi harrastus uudessa kotikylässä. Tässä kuussa tapahtuu heidän elämässään niin paljon ja jännittävää. Syntyy paljon muistoja! 

--

Olisi superkivaa lukea vastaavia listoja muiltakin. "Kuukauden kymmenen" saa siis vapaasti kopioida omaankin blogiin. Antaa palaa, tyypit!

Kuukauden kymmenen: heinäkuu

17 kommenttia:

 1. Kuuliaisesti kirjoitan ;-)
  https://hollanninsuomalainen.fi/2019/08/01/kuukauden-kymmenen-elokuu/

  VastaaPoista
 2. Mihinkä se äsken "julkaisemani" kommentti meni...Sitä vaan, että tykkään lukea näitä kuukauden kymmeniä. Super kiinnostavaa ja jotenkin ihan toisella tavalla saa kiinni siitä arjesta ja kuulumisista. Ja suur kiitos dekkari suosituksesta. Ilokseni huomasin, että englanninkielinen versio löytyy täältä Jenkeistäkin. Rakastan lukea ja katsoa Scandi kirjoja/sarjoja!! Ja käydä Ikeassa. Se on mulle vähän kun "menisi kotiin": tuttua ja hykerryttävää.

  Voimia muuttoon. Aina yhtä kamalaa säätöä, mutta "kaikki sitten järjestyy" (just muutettiin Santa Monicasta Kaliforniasta Itärannikolle ja kaikki järjesty. Onneksi vain muutamaksi vuodeksi sillä olen länsirannikon nainen).
  Nanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kommenteissa on ollut pientä häikkää; olen onneksi kohta vaihtamassa alustan Wordpressiin niin siellä pitäisi kommentoinninkin toimia helpommin. Näin toivotaan!

   Kiitos tsempeistä ja onpa kiva kuulla että pidit dekkarisuosituksista!

   Poista
 3. Muuttakaa jo, en malta odottaa juttuja uusilta kotikonnuilta! Kuulostaa aivan ihanalta, itse haaveilen vastaavasta muutosta Helsingistä Lappiin, olisi ihana saada tollanen ”testikausi”, jonka aikana kokeilla oliko muutto hyvä ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Samaa mekin odotamme, enää pari viikkoa!
   Ootko muuten seurannut sellaista youtubettajaa kuin Äidin puheenvuoro? Heidän perhe muutti vuodeksi Sodankylään Helsingistä ja hän lupasi postailla videoita "pohjoisen vuodesta" kanavalleen. Kannattaa ottaa seurantaan jos lappihommat kiinnostaa!

   Poista
 4. Sielläpä on kuukauden eka: https://kohtaamisiakatjakoykka.blogspot.com/2019/08/elokuun-eka-vaikka-onkin-jo-kolmas.html

  Voimia muuttoon!!
  terkut,
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä miten asetteli ohjelma tuon kommentin, oikein pitkät välit ja kaikki. huoh ja sorry.

   Poista
  2. Jeah, kiitos Katja! Ja kiitos muuttotsempeistä, eiköhän se tästä lähde, haha. Viimeistään jouluna on valmista.

   Poista
 5. No hei, ehkä nappaan tästä jutun juurta omaankin blogiin, kiitos ideasta! Siis jos vain tuolta kolme viikkoa vanhalta babylta ehtii 😄❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea perheenlisäyksestä <3 Ja mahtavaa, jos tämä innosti sinuakin kirjoittamaan kuukausilistaa, oon tykännyt itse hurjan paljon tästä ideasta, auttaa jokaisen kuun alussa vähän miettimään tulevia juttuja ja mielikin rauhoittuu kun huomaa, että kyllä tämä kaaos tästä taas taittuu. <3

   Poista
 6. Kiitos kivasta Kuukauden kymmenen -ideasta.

  Tsemppiä muuttoon ja onnea kirjasta :D

  Nappasin ideasi blogiini http://skooljakulaus.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta, mahtavaa että säkin innostuit! :)

   Poista
 7. Kuukauden kymmen täältäkin... innolla odottelen teidän muuttoa!

  https://tahdonasiat.blogspot.com/2019/08/kuukauden-kymmenen-elokuu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Tulen lukemaan :)
   Ja jee, oispa muutto jo, pian ohi. Voisi keskittyä taas kaikkeen paremmin kun kaikki tavarat ovat "tavallaan" oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

   Poista
 8. Mäkin lähdin tähän mukaan, kiitos kivasta ideasta (ja muutenkin koko mainiosta blogistasi, odottelen täällä jo innolla, että miltä kaikki tulee näyttämään ihan uudella alustalla)! :)

  https://sinivalanne.com/kuukauden-kymmenen-elokuu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Täällä kovasti pakerran uuden visun kimpussa, toivotaan että tämä näkee maailmanvalon ennen vuodenvaihdetta :D

   Poista

Mitä tuumaat?