Viikonloppuloma Lontoossa lapsen kanssa

Matkaseurana nelivuotias, aikaa kaksi päivää ja kolme yötä, kohteena kahdeksan miljoonan asukkaan kaupunki, jossa mikä tahansa matka kestää julkisilla ainakin puoli tuntia. Kaaos? Riippuu asenteesta. Kahdessa vuorokaudessa ei voi tehdä paljoa, mutta lyhyestäkin reissusta ehtii nauttia, jos ei pidä kiirettä eikä yritä tehdä kaikkea, mitä etukäteen on suunnitellut tekevänsä. Näin onnistui kaupunkiloma Lontoossa lapsen kanssa:
Kahvila Green Room, suosittelen!
Vuokrasimme asunnon Airbnb:stä. Noin 150 euron vuorokausihinnalla saimme käyttöömme upean sadan neliön kokoisen loft-asunnon Dalstonista keskustan pohjoispuolelta. Koska tilaa riitti ja keittiö oli hyvin varusteltu, kokkasimme paljon itse. Söimme aamiaista milloin lystäsimme ja yhtenä iltana tilasimme illallisen kotiin läheisestä intialaisesta. Iso telkkari ja dvd-soitin pitivät huolta pätkän viihtymisestä sillä aikaa kun me siskot juttelimme keskenämme.
Aamiaisella.
Voisin hyväksyä tällaisen loftin ihan pysyväksi kodiksi.
Asuntomajoituksesn plussaa: mielenkiintoiset sisustukselliset yksityiskohdat.
Uuh, tiiliseinää... Haluan!
Asunnon sijainti keskustan pohjoispuolella trendikaupunginosassa oli hyvä veto: kotikadulla ei pyörinyt turistimassoja, ympäristö oli rauhallinen ja joka puolella sain ihailla rakastamaani rakennusmateriaalia: tiiltä.
TIILISEINÄÄ!
Hoodeilla ei ollut metroasemaa, joten bussien kanssa säätöön piti varata hieman ylimääräistä aikaa. Mutta mitäs pienistä, koska jo pelkkä kaduilla kävely ja ympäristön ihastelu oli tärkeä osa koko lomaa.  Lapsi katseli kukkasia ja kiipeili aidoilla. Minä otin kuvia tiilirakennuksista ja juoruilin siskojen kanssa.
Vaalea tiiliseinä ja punainen ovi - mikä silmäkonvehti!
Kaupungin tsiljoonista ravintoloista ja kahviloista on luultavasti mahdoton nimetä parasta, mutta nämä kaksi ovat kokeilemisen arvoisia. Jamie's Italian eli Jamie Oliverin italialainen ravintola Angelissa oli hintalaatu-suhteeltaan huippu. Söin ehkäpä maailman parhaan pasta-annoksen ja sen kaverina mehevää buffalomotsarellaa. Lapsi sai valita oman ruoka-annoksensa tuollaisella 1980-luvun kuvienkatselulaitteella. Neljän ihmisen illallinen ruokajuomineen maksoi 80 puntaa tippeineen.
Helpotti annosvalintaa.
Lauantaina kävimme Stoke Newington Church -kadulla (kiitos edellisen Lontoo-postauksen Anonyymille kommentoijalle vinkistä!) ja löysimme sieltä toinen toistaan viihtyisimpien kahviloiden joukosta aivan mahtavan paikan: Green Room -kahvilan, joka toimii paitsi kahvila- ja lounaspaikkana myös kukkakauppana. Tuoreen kahvin ja tuoreiden kukkien tuoksukomboa on vaikea ylittää. Koska aurinko paistoi mukavasti, otimme paikat kahvilan takapihan terassilta.
Green Room -kahvila.
Iltapäivätee.
Asunnolla laiskottelun ja syömisen lisäksi kävimme katsomassa Lontoon-siskoni asuntoa Dalstonissa ja jatkoimme siitä matkaa kävellen Clissold Parkin leikkipuistoon, joka osoittautui varsin kivaksi ja suosituksi puistoksi. Siellä kiipeilytelineiden liepeillä hengatessani pistin muuten merkille, että lontoolaiset vanhemmat ovat noin keskimäärin melko iäkkäitä. Tunsin itseni siellä ihan teiniksi!
Clissold Parkin leikkipuisto.
Puistolta kurvasimme kohti etelää ja kävimme Disney-kaupassa ja South Bankissa karuselliajelulla. Sunnuntaina suuntasimme luonnonhistorialliseen museoon katsomaan dinosaurusten luurankoja ja replikoita. Luonnonhistoriallinen museo on upea nähtävyys, jossa saa kulumaan vaikka koko päivän - ja sisäänpääsy on maksuton - mutta sinne ei ehkä kannata suunnata sunnuntai-iltapäivänä. Ellei nimenomaan tykkää jonottamisesta.
Lapseni, tapaa esi-isäsi.
Lontoon-matkan aikana istuimme tunteja metroissa, busseissa ja junissa. Tulo lentokentältä kesti neljä tuntia (Luton), ja menoon varasimme kaksi tuntia (Gatwick). Ei yhtä ainoaa kertaa tuon penkissä istumisen ja odottelun aikana lapsi osoittanut kyllästymisen merkkejä. Kaikki ongelmat olivat sitä kokoluokkaa, että ne pystyi ratkaisemaan käsilaukussa mukana kulkevilla eväillä, vesipullolla ja vessapaperirullalla. Tämän reissun perusteella olisin valmis lähtemään kaupunkilomalle lapsen kanssa toistekin.
Täti ja sen sisarentytär.

Tunnisteet: ,