Vähän aikaa sitten pallottelin ajatuksella perheiden yhteisestä lomasta. No siinähän kävi niin, että päädyin sellaiselle lomalle tällä vii...

Onnistunut perheloma. Case: Kalifornia

25.4.14 Satu Kommentteja: 8

Vähän aikaa sitten pallottelin ajatuksella perheiden yhteisestä lomasta. No siinähän kävi niin, että päädyin sellaiselle lomalle tällä viikolla ihan sattumalta. Saavuimme Kaliforniaan edellisviikon tiistaina. Los Angelesissa asuva ystäväperheemme neuvoi meitä hankkimaan vuokra-auton edullisemman hinnan takia jostain muualta kuin lentokentältä. He myös halusivat välttämättä hakea meidät lentokentältä ja kuskata kotiinsa, jossa oli valmiina vierashuone vesipulloineen, pedattuine sänkyineen ja puhtaine pyyhkeineen. Miten luksusta, että ei tarvinnut kello 23 säätää lentokenttäkuljetusta ja miettiä, onko respa auki. Ja miten ihanaa olikaan tavata jälleen ystäviä, joita näimme viimeksi neljä vuotta sitten.

Ajomatkalla Paso Roblesta. Takana viinitiloja, edessä hyvät yöunet.
Yrittäjäystäväpariskuntamme voi itse päättää lomistaan, joten vietimme seuraavan viikon tiiviisti yhdessä tehden kaikkea mahtavaa. Suhailimme kahdella autolla tutustumassa San Diegon olutpanimoihin, Los Angelesin hipsterikaupunginosaan, kalifornialaisiin maatiloihin ja viinialueeseen. Ystäväperheellämme on 1,5-vuotias lapsi, joka on myös puoliksi islanninkielinen.

Kersojen suosikit: Pingu ja spagetti.
Heidän ja meidän lyhyistä tyypeistä tuli viikon aikana hyvät kaverit. He keräilivät kukkia, juoksivat pitserian pihalla kilpaa, katsoivat iPadista Pingua ja kaivoivat samaan tähtiin räkää nenästä camping-ilallispöydän ääressä. Lapsemme opetti nuoremmalle kirjaimia ja numeroita. Aikuiset pitivät vuorotellen viihdytys- ja vahtivuoroa ja aina jonkun laukusta löytyi hankaliin tilanteisiin avokado tai trippimehu.

Telttailu Kaliforniassa voittaa telttailun Islannissa ainakin kahdessa sarjassa: lämpötilassa ja grillaamisen helppoudessa.

Lasten kemioiden kohtaaminen ei kuitenkaan yksin riitä. Jotta loma onnistuu, aikuisillakin pitää olla samantyyliset sävelet. Kun matkasuunnitelmaa tehdessämme kuvailin omia intressejäni siten, että New Yorkissa en halua jonottaa Empire State Buildingin katolle vaan mieluummin menen juomaan pari hyvää cocktailia jonnekin ruuhkaiseen katutasobaariin, tajusimme olevamme samoilla aalloilla. Haemme matkoiltamme samantyylisiä asioita. Eli hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa nauttia niistä sekä sopivan määrän telttaöitä ja nuotiotulia suhteessa sisävessaan ja hyvään sänkyyn.
Aamu Lake Casitaksen leirintäalueella.
Niinpä me emme yhteisen viikon aikana käyneet Hollywoodissa, Beverly Hillsissä tai Rodeo Drivella. Kuulin vasta jälkeenpäin, että jossain melko lähellä Losia on myös Disneyland. Venice Beachille emme ehtineet. Sen sijaan kävimme huippuhyvässä sushipaikassa LA:n Little-Tokyossa, teimme onnistuneen ostoskeskus-entryn ja maistelimme oluita Angel City Breweryssä. Napan viinialueelle emme ehtineet, mutta kävimme parilla viskiryypyillä ja jälkkäriviinitastingissa Paso Roblessa. Pystytyimme teltan luomumaatilalle omenapuutarhaan ja joimme hyvää mutta vähän kylmettynyttä punkkua muovimukeista.
Adelaidan viinitilalala, Paso Roblessa.
Ensimmäinen lomaviikkomme Kaliforniassa oli ihan täyskymppi. Kyllä sitä passaisi lähteä toisenkin kerran kaveriperheen kanssa reissuun! Oma pätkämme oli hyvästien jälkeen onnettomana ja kysyi, että eikö tyttö voisi tulla meille asumaan. Onneksi jäimme vastavierailun "velkaa". Sovimme, että ensi kesänä kierrämme yhdessä Islantia!

Voi näitä Kalifornian maisemia.
Kuvat: Björgvin Hilmarsson

8 kommenttia:

 1. apua, niin ihania maisemia! pakko päästä tuonne pian. Kuulostaa aivan mahtavalta lomalta!

  VastaaPoista
 2. Täytyykin muistaa kertoa sun skidille, että kätevä tapa saada lisää lapsia teille asumaan on mankua isiltä ja siskältä pikkusisarusta. <3

  VastaaPoista
 3. Kuulostipa hauskalta viikolta! Mulla kanssa haluttaisi tehdä kaveriperheloma, mutta siinä pitäisi tosiaan olla aika monta yhteen sopivaa juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä reissussa kaikki palaset menivät tosiaan kohdalleen. Se oli huippuviikko!

   Poista
 4. Huikeen hienot noi maisemat! Kiitti vaan entistäkin kovemmasta matkakuumeesta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy kyllä sanoa, että yllätyin positiivisesti Kalifornian hienoista luontonähtävyyksistä. Tämä ei tosiaan (onneksi) ole pelkkää Hollywoodia.

   Poista

Mitä tuumaat?