Instagram Travel Thursday: Ostari, jossa voi viihtyä

Ei hemmetti, se todella on mahdollista! Että on olemassa ostoskeskus, jossa voi viihtyä, haluta viettää aikaa ja tuhlata rahaa hyvään sisältöön. Olemme parhaillaan Los Angelesissa ystäviemme luona muutaman päivän vierailulla. He asuvat Losista hieman etelään Long Beachillä. Eilen otimme maasturin alle ja ajoimme Orange Countyn puolelle. Ystävämme kun välttämättä halusivat näyttää ostoskeskusskeptikolle upean ostoskeskuksen, johon kuulemma ihan varmasti ihastuisin. Epäilin ideaa ajaessamme The OC Mixiin.

Ostarimuijat.
Parkkeerasimme auton ja astuimme sisään ostariin. Olin kusaista aulassa innostuksesta housuihini: täällähän on hiljaista! Keskustelu rauhalllisella äänellä oli mahdollista. Kuulin kaiken, mitä ystäväni sanoi, koska taustahälyä ei ollut. Päässäni ei alkanut humista. Ostarin akustiikka oli hoidettu pehmeillä sisäkattorakenteilla ja puisilla seinäpinnoilla sellaiseksi, että meluskeidaa ei pääse syntymään. Mukavuutta lisäsi huomattavasti myös se, että käytävillä ei ole vilkkuvia valoja, kolikkopelejä, ständejä tai lasten karuselleja.
Kahvi ja kahvi.
The OC Mix pesee kaikki näkemäni ostarit ruokatarjonnallaan, jopa ne järkyttävän suuret Dubain megahuvipuistot. Tällä hipsteriostarilla on esimerkiksi lähiseudun paras osteribaari, The Shuck, jossa nautimme lounaaksi lautasellinen ostereita ja reilun lasin kuohuviiniä. Jälkiruoaksi kävelimme viereiseen Portolan "kahvilabraan" aka kahvihifistelijöiden taivaaseen. Kun pöytäseurueeni tiedusteli latteensa sokeria, barista totesi ettei heillä ole. Meidän kahvi on täydellistä juuri tällaisena, meillä ei tarjoilla siihen mitään lisukkeita. Jos tuote on hyvä, kauppiaalla on varaa olla itsevarma. Tilasin suurin odotuksin tavallisen laten ja kahvidrinkkilistalta  The Old Fashionedin, jossa viski oli korvattu espressoshotilla. Järkyttävän hyviä molemmat!
Puisia pintoja ja paljon kasveja.
Pari tuntia kestäneen ruokailun jälkeen siirryimme ostoksille. Levykauppa Analogista sai vanhoja vinyyleitä alkaen viisi dollaria kappale. The Mixing Glassista sai kaikkea mahdollista hyvien cocktaileiden valmistukseen vaadittavaa vispilöistä vodkaan. Toki sieltä löytyi myös suklaakauppa, luonnonkosmetiikkamyymälä, jädebaari sekä muutama vaate- ja korukauppa.
Shackin ostarilista vaihtelee päivittäin.
Tässä olisi nyt kuulkaa suomalaiset ostariyrittäjät ja kiinteistöjenkehittäjät oppimisen paikka: Ostoskeskus, josta ei halua mahdollisimman pian ulos. Ostoskeskus, josta saa hyvää ruokaa. Ostoskeskus, jossa myös indie-kaupoilla on varaa pitää myymälää. Ostoskeskus, jonka toiminnan peruskaavana on käytetty jotain muuta kuin ruokakauppa ykköskerroksessa, kaupat rivissä lasi-ikkunoiden takana ja leveät käytävät täynnä samppoonäytteiden tyrkyttäjiä.

--
Postauksen kuvat ovat Instagram-tililtäni ja postaus on osa Instagram Travel Thursday:ta, jonka tarkoituksena on testailla Instagramia matkainspiraation levittämiskanavana. Suomessa tapahtuman taustalla ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses. Järjestäjien blogeista löydät kokooman kullakin viikolla kirjoitetuista postauksista. Jos haluat osallistua omalla blogillasi, tutustu täällä ohjeisiin. Lisää maailmanympärimatkamme kuvia löytyy Instagrammista satu_reykjavik.

Tunnisteet: