ei hei marraskuu, ei tule ikävä! Kuusi tuntia ja ollaan maalissa. Joulukuun puolella. Valmistauduin tulevaan googlaamalla sanan joulustress...

Muistakaa joulustressi

30.11.13 Satu Kommentteja: 7

Hei hei marraskuu, ei tule ikävä! Kuusi tuntia ja ollaan maalissa. Joulukuun puolella. Valmistauduin tulevaan googlaamalla sanan joulustressi. Sain 27 800 osumaa. Joulustressistä kirjoitetaan ja puhutaan melko paljon (vertailuksi: hakusana masentuneisuus tuotti 30 500 osumaa) kun ottaa huomioon, että se ei ole millään tapaa vakavasti otettava mielenterveydellinen ongelma. Joulustressi on kauppiaiden luoma henkinen tila, joka houkuttelee ihmiset ostamaan ja tekemään lähes mitä tahansa ja vain siksi, että joulu on tulossa. Pitäähän siivota, leipoa, hankkia uusia kalusteita, uusia vaatteita, uusi kampaus ja uusi himmeli. Yllättävän moni menee tähän lankaan.

Ammattini puolesta osaan eläytyä jouluun (ja näyttää typerältä).
Näin kauppiaana olen siitä tietysti tyytyväinen. Suunnitelma etenee kuin rasvattu: ihmiset hamstraavat piparimuotteja, joulukalentereja, uusia keittiöpyyhkeitä ja joulukoristeita. Viime vuonna podin huonoa omaatuntoa joulun kaupallisuudesta (tunteeni heittelivät hyvän tekemisestä ensin helpotukseen ja sitten ahdistukseen). Tänä vuonna olen kaupallisuudesta pelkästään kiitollinen. Asiakkaat ovat hyvällä tuulella ja minä olen hyvällä tuulella. Kiitos teille hamstraajille siitä, että minulla ja parilla muulla on ollut tänä vuonna työpaikka.

Omat jouluvalmistelut olen hoitanut jo aikoja sitten. Aion näet istua valmiiseen pöytään: lennämme perheeni luokse Suomeen aatonaattona. Jouluviinit tilasin edellisviikolla ystävältäni Barcelonasta. Matkahuolto toimittaa 16 pulloa (tirsk) äidin kotiovelle ensi viikolla. Mitään muuta ei sitten tarvitakaan.

Hyvää joulukuuta kaikille! Muistakaa stressata paljon. Ja kanavoikaa ainakin osa siitä ahdistuksen hoidosta pienyrittäjille. Pleaze.

7 kommenttia:

 1. Hahha, ma oon ainakin niin markkinavoimien uhri ettei mitaan rajaa. Ja teidankin bisnes tulee sitä todennäköisesti hyötymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ja Islannin kansantalous kiittää :)
   Jos ei kauppa käy jouluna niin sitten ei milloinkaan. Siisteintä on, jos mahdollisimman moni tukisi pienempiä kauppoja - siis ei pelkästään meitä (haha), vaan muitakin yksityisten ihmisten omistamia pajoja tai käsityöläisyrityksiä.

   Poista
 2. Toivotaan, että kassa kilisee ja hyvää mieltä menee paperiin pakattuna moneen kotiin. Mun vähäiset ostokset tulee olemaan jotain Islantilaista tänä vuonna, sattuneesta syystä. Lento kotiin 22.12. Villaa taitaa mennä moneen pakettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Totta kai ostat islantilaista - nyt kun sitä kerrankin on kädenulottuvilla :)
   Me lennetään 23.12. eli ihan ei päästä samoille siiville...

   Poista
 3. mä itseasiassa sain kauheen stressin aiheutettua itelle jo kuukausi sitte marraskuun alussa ku tajusin että hhhhheeeerran jumala!kohta on jo joulu eikä mulla oo yhtään lahjaa. panikoin ja tilasin netistä osan lahjoista samalla istumalla ja johan helpotti stressi 5 minuutissa. Oma joululahjahan se on tärkein ja se on vielä hankkimatta :D

  VastaaPoista
 4. Paljon en aio stressata, enkä ostaa ainakaan lahjoja... Joulu vietetään äitini luona tuossa 8 km päässä, tosin menen tekemään itse sinne jouluruuat ja järkkään muutenkin jouluaaton sinne.

  Joulustressin mulle tuo ihan luonnostaan lasten koulujen, harrastusten ym. joulujuhlat ja muut riennot sekä vanhimman tyttären kouluporukan ruotsinristeily juuri ennen joulua ja 14 kpl luistelupukuja jotka lupasin ommella 14.12.mennessä luisteluseuran joulunäytökseen. Tuossahan nuo ovat vielä kankaina, kaavat on, mutta muuta ei. =)

  Itseaiheutettua osin, näitäkään ei olis ollut pakko luvata hoitaa , mutta minkäs teet.

  VastaaPoista
 5. It's going to be end of mine day, but before finish I am reading this enormous post
  to increase my knowledge.

  Here is my web page; how to become a certified nutrition specialist

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?