Älä pihtaa jouluna

Bling bling bliiiiiiiiing. Näinä päivinä kassakone laulaa, kun joulumyynti käy kiihkeimmillään. Ovipumppu on kauppiaan joulunkello.  Kyllä sen kaupallisuuden kauneuden käsittää, kun on kuukausikaupalla käärinyt pienellä volyymilla design-esineitä silkkipaperin kautta paperikassiin. Nyt liikevaihtoa kertyy muutaman päivän aikana enemmän kuin tavallisessa kuukaudessa keskimäärin.

Rakastan sitä, kun asiakkaat tuhlaavat ja Visa vinkuu. Show me the money.

Ja toisaalta. Joka joulu kauppiailta jää tavaraa yli. Joulua varten sisäänostettua roinaa jää jouluaattona kello 13 nojailemaan varaston hyllyihin, ja sitä myydään ulosheittohinnalla kinkun lihottamalle kansalle kolme päivää jouluaaton jälkeen.

Siinä samassa todellisuudessa monella ei ole mahdollisuutta ostaa joululahjoja. Ei ehkä yhtäkään. Edes lapselleen.

Niin että mitä jos sinä kauppiaskin vähän tuhlaisit tänä jouluna - muuhunkin kuin printtimainontaan? Tee nopea inventaario paria päivää ennen jouluaattoa. Kerää ylimääräinen tavara sivuun ja tee muutama joulupaketti ja vie tarvitseville. Häviät vain vähän katetta, mutta se on pieni vaihtoehtoiskustannus lahjapaketin vastaanottajan ilosta. Sitäpaitsi kun toimit näin, pidät samalla omat asiakkaasi tyytyväisinä. Ei kukaan halua ostaa viidenkymmenen euron lasikulhoa ja huomata seuraavana perjantaina, että nyt sen saisi 70 % alennuksella.

Paketoimme pahvilaatikollisen suomalaisia design-tuotteita ja toimitimme Islannin Fjölskylduhjálpiin ("Perheapuun"), joka toimittaa paketit vastaanottajilleen. Hyvää joulua!
Tunnisteet: