Neljätoista asiaa, jotka yllättivät hyvyydellään

Terveisiä Joensuusta! Tulin tänne maakuntamatkailemaan ja kertomaan Islannista, islannin kielestä ja kirjoistani. Matkustin Pohjois-Karjalaan junalla Helsingistä. Päivä oli mitä parhain maan tasalla matkustamiseen. Juna pyyhälsi läpi talvisen maiseman ja lumi pölisi. Aurinkoinen sää sai maiseman ja vauhdilla singahtelevat lumihiutaleet kimmeltämään. Luulin tulleeni Arendeliin. Mutta päädyin Joensuuhun. Aika hyvä juttu sekin!


Kirjoitin junamatkan erästä lehtijuttua, johon haastattelin Juha Itkosta. Hänhän on aivan ihana haastateltava, ja hänen kirjansa ovat mahtavia. (Kun juttu ilmestyy, lupaan linkata.). Tuota haastattelua kirjoittaessa mieleeni karkasi monta ajatusta, joista päällimmäiseksi taisi jäädä elämän sattumanvaraisuus.

Mistään ei voi varmaksi sanoa mitään etukäteen paitsi sen, että se on epävarmaa. Siksi myös pieniä ihmeitä tapahtuu koko ajan. Listasin viime päivien aikana tapahtuneita pieniä ihmeitä eli niitä asioita, jotka yllättivät hyvyydellään.

1. Menin Helsingissä katsomaan elokuvan, mistä en tiennyt etukäteen mitään ja se oli tavattoman hyvä. The Green Book. Suosittelen.

2. Sain jälleen yöpyä Suomenlinnassa Doritin luona. Kävimme Cafe Silossa mielettömän hyvillä laskiaispullilla ja söin kaksi. Kolmannen olisin halunnut, mutta vatsaan ei mahtunut.

3. Join ensimmäistä kertaa tuoreista veriappalsiineista puristettua mehua. Se maistui terveydeltä, mutta ei siis sillä tavalla terveelliseltä kuin terveelliset asiat välillä maistuvat.4. Tulin junalla Joensuuhun. Juna oli ajoissa ja siellä oli väljää ja supermukava konduktööri.

5. Menin crossfit-treeneihin Joensuun Pajalle. Oli kyykkytreenit, sain olla hyvä. Jess! Jos olisi ollut hyppynarua tai köysikiipeilyä.... No, onneksi ei ollut.

6. Tapasin viikonloppuna baarissa uusia tyyppejä, joista tuli heti mukava olo. Olin siis baarissa. Hiphei!

7. Näin miehen, joka on soittanut Björkin rumpalina ja hän oli mukava. (Ei ollut siellä baarissa kuitenkaan.)8. Menin Suomenlinnassa saunavuorolla saunaan. Se oli melko lämmin. Ja kaunis!

9. Maistoin matkamessuilla Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan tekemää basilikajäätelöä. Uu-la-laa! Miten voikin jäätelö olla näin hyvää olematta makeaa? Veisin kotiin, jos voisin.

10. Löysin televisiosarja The Good Doctorin. Se toi heti ensimmäisestä minuutista hyvän mielen. 


11. Katsoin suomalaisen rikossarjan Karpin loppuun. Viimeinen jakso oli yllättävä, vaikka olinkin ihan pikkiriikkisen epäillyt syyllistä syylliseksi jo sarjan alussa. Ilostuin suunnattomasti nokkeluudestani.

12. Matkamessuilla kerroin eräälle Islantiin suuntavalle yksinmatkaajalle, mistä löytyy Länsivuonojen paras kuuma lähde ja parhaat turskanposket. Parhaat vinkit pitää aina laittaa jakoon.


13. Hauskat aamiaistreffit Kurvin Picnicissä. Söin paahtopaistipatongin (syön aina sen saman) ja juteltiin islanninhevosista ja apinoista ja mielensäpahoittajista ja rokotuskorteista ja esim. Kirjailijaliitosta. Parhaat naurut evör.

14. Menen tänään Joensuussa luennoimaan ruotsin kielen tunnille enkä osaa yhtään ruotsia. Se vähän hymyilyttää! 

Tunnisteet: