Iha-haa, että nämä ensi kesän islanninhevosmatkat ovat nyt vihdoin myynnissä. Tässäpä siis lyhyet infot ensi kesän hevosreissuista. Tarkem...

Kesän 2019 islanninhevosretket ovat myynnissä

9.11.18 Satu Kommentteja: 9

Iha-haa, että nämä ensi kesän islanninhevosmatkat ovat nyt vihdoin myynnissä. Tässäpä siis lyhyet infot ensi kesän hevosreissuista. Tarkemmat tiedot löytyvät Saga-Matkojen sivuilta. Olen kirjoittanut matkakuvaukset itse, eli jos kaipaat tarkennusta tai tekee mieli kysellä jotain muuta, niin minulle saa ilman muuta laittaa viestiä meilissä, facessa, instassa tai täällä blogissa.
Tällä reissulla ratsastamme, mutta teemme myös paljon muuta. Ohjelmassa on uimalakäyntejä eli kuumissa vesissä rentoutumista, kävelyjä vuoristossa ja tulivuorimaisemissa, vesiputouksella pällistelyä, islantilaista maatilameininkiä ja tietysti myös niistä islanninhevosvaelluksia. Tällä reissulla on mahdollista jakaantua ratsastusretkillä kahteen eritasoiseen ryhmään, eli mukaan voi tulla vasta-alkaja kuin kokentutkin. Tälle matkalle voi muuten ihan  hyvin tulla lapsenkin kanssa (hinta tosin on sama, lapsialennuksia ei valitettavasti ole). Hinta 2 159 €.
No tällä matkalla ei sitten muuta tehdäkään kuin ratsasteta ja mahdollisimman lujaa. Mutta ei ihan koko aikaa tarvitse mennä neliä tai rajua tölttiä, jos ei halua, koska vapaana kulkevan hevoslauman takana tulevat pitävät vauhtin hieman hitaampana (minä olen vähän nössönä ratsastajana itse useimmiten siellä takana). Reitti on osittain uusi, eli uudestaan tulijoille osaltaan tuttuja maisemia mutta myös päiviä, jolloin mennään tuoreissa maastoissa. Yhtenä päivänä ratsastamme aivan Atlantin rantaviivalla. Yes-yes-yes! Hinta 3 030 €.

Haluatko tietää enemmän islanninhevosvaelluksesta vapaan lauman kanssa? Kirjoitin siitä Q&A-tyyppisen jutun viime kesänä.
Kolmosreissu on sekä  hinnaltaan että ratsastusmäärältään kahden ensimmäisen välissä. Mukana ei kulje vapaata hevoslaumaa, mutta ratsastuspäivät ovat silti aika pitkiä. Satulassa keikutaan noin viisi tuntia joka päivä. Matkan huippukohta ainakin itselleni on se, kun ratsastamme kahdeksi päiväksi vuoristoon ja yövymme vuoristomajassa suuren joen ääressä. Se on maaginen paikka. 2 335 €.


 
Yritin tehdä kaikkeni karsiakseni kuluja ja olen toivonut että valuuttakurssi halpenisi huomattavasti ja hinnat laskisivat, mutta aika lailla turha toivo. Kaiken hinta nousee täällä jatkuvasti; palkat (paitsi oma, hehheh), ruoka, kuljetuskustannukset ja  etenkin lentojen hinnat (öljyn hinta on noussut reippaasti ja huomaan sen vaikuttavan lippujen hintoihin aika tavalla). Olen kuitenkin koittanut leipoa reissuihin sisään mahdollisimman paljon hyvää sisältöä (voi miten kököltä tuo kuulostaa auki kirjoitettuna, pahoittelut ü), että rahalle saa myös vastinetta.Unohtomattomia elämyksiä Islannissa, ihania hevosia, hauskoja ihmisiä ja loistavaa matkaseuraa.  Hiljaisuuden hetkiä ja hauskaa tekemistä sopivassa suhteessa. Viime kesän ja syksyn reissuista jäi minulle itsellenikin niin monta niin hyvää muistoa, että vaikka näiden matkojen tekeminen vie paljon aikaa eikä niistä jää isoja rahatukkoja omaan taskuun, olen silti edelleen halunnut näitä järjestää. Ihan kaikkia asioita kun ei voi rahassa mitata.

Hevoset ja luonnossa ratsastaminen on mulle yksi niistä. <3

9 kommenttia:

 1. Ai, että tuli ikävä Islantiin! Oli niin mukava reissu viime kesäkuussa. Valassafaria kannattaa tarjota halukkaille lisäretkenä, minulle se on jäänyt vahvana kokemuksena mieleen. T. Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, oli ihanaa <3 Valassafari on tosiaan loistohomma hyvällä säällä, ja nyt se viimevuotinen pikkualus lähtee Greivikin satamasta suoraan. Jeah!

   Poista
 2. Mahtavan kuuloisia reissuja! Eikä mielestäni hinnalla pilattuja, kun ottaa huomioon, mitä pitävät sisällään. Yksi miinus on: en halua olla tekemisissä hevosten kanssa! ☺ Järkkäätkö vaellus- tai muita opastettuja reissuja ilman hevosia? Vähän outo kysymys, mutta kysynpähän kuitenkin, sinulta uskallan ☺ Katariina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kun kysyit! Musta olisi mahtavaa järjestää joku jäätikkövaellus/vaellusreissu, täytyykin laittaa harkintaan ja katsoa, saisko siitä järkevän hintaista.

   Poista
 3. Niin upeankuuloisia reissuja!! ����❤️Mutta... Pienet lapset niin en raaski lähteä noin moneksi yöksi niin olisko mahdollista joskus järjestää esim 4-5pv reissuja aloittelijoille (ja sitten tietäisi myös paremmin miten viihtyy hepan selässä) tai tiedätkö/osaatko suositella järjestääkö joku muu vastaavia esim englanninkielisenä? �� Tää on kyllä niin mun to-do-listalla jonain päivänä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin! Me mennään näillä reissuilla ihan toiselle puolelle Islantia ja silloin tuo 4-5 päivää on liian lyhyt, perillä ei ehdi olla tarpeeksi pitkää aikaa matkustamiseen verrattuna. Tällaisia vastaavia issikkaretkiä on tosi paljon eri talleilla ympäri Islantia, olen kirjoittanut niistä mm. Tripsterin verkko-oppaaseen, siellä on tarkemmat tiedot <3
   tripsteri.fi/islanti

   Poista
 4. Kuinka kauan kestää lento Suomesta Islantiin ja onko välilaskuja? Olisi upeaa kokea issikkavaellus Islannissa, mutta lentomatka arveluttaa. Minulla on ilmassa olevassa lentokoneessa jonkinlainen outo korkeanpaikankammo. Voin kyllä katsella ikkunasta alas maahan, mutta en pysty avaamaan turvavyötä, saati sitten nousemaan paikaltani vessaan tai päästämään vieruskaveria jaloittelemaan. Jos avaan turvavyön ilmassa, tulee samanlainen olo, kuin olisi vuoristoradassa ja yhtäkkiä turvakaaret katoaisivat. Nolo ongelma, mutta ei sille vain voi mitään. Siksi en ole lentänyt kuin max. 1,5 h matkoja. Siinä ajassa ei tarvitse käydä vessassa eikä vieruskaverikaan halua jaloitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lennot ovat suorat (ovat edullisimmat suorina + ympäristölle parempi kuin välilaskulliset). Tuo lentopelko on tietysti tosi harmillinen juttu - eikä ole kivaa tehdä asioita lomilla, jotka aiheuttaa stressiä tai pelkoa. Onneksi Suomessakin on ihan mahtavia issikkatalleja ja erimittaisia vaelluksia, kannattaa ehdottomasi tutustua.

   Poista
 5. Pärjääkö tuolla ruokamäärällä, mikä kuuluu ohjelmaan, vai tarvitseeko paljon ostella lisäksi eväitä? Pääsisipä mukaan jo ensi kesänä! Kuuluu munkin haavelistaan

  VastaaPoista

Mitä tuumaat?