Unelmien aktiiviloma

Tsirp tsirp! Pieni lomahehkutus on nyt paikallaan. On sen verran pähkinäisiä olleet viime päivät, että suu on jo ihan Alanyan keksinä. 

Kuva: Be Outdoor Films / Riku Mäenpää
Täydellinen loma ei ole enää pitkään aikaan tarkoittanut minulle hienoa hiekkarantaa, riippumatossa kirjan lukemista tai rantabaarissa istuskelua. Löhöily on kivaa, mutta vielä kivempaa on kiva tekeminen. Nyt kun lapsia on kaksi ja arki kiireistä, omat ajanviettomahdollisuudet jäävät aika vähälle. Puolen tunnin hölkkälenkillekin pitää erikseen järjestää aikaa ja merkitä se sekä puolison että oman kalentereihin. Sinne ei tuosta noin vain lähdetä.

Kun sitten saa tilaisuuden lähteä viikoksi yksin matkalle ilman tiukkaa aikataulua, on kaikista siisteintä mennä tankkaamaan asioita, joista pidän, mutta joille ei ole arjessa liikaa aikaa.

Hierontaa, hikoilua, muutama tunti keskeytyksetöntä läppäriaikaa iltaisin (iltavirkku arvostaa) ja kolmesti päivässä jonkun muun laittamaa ruokaa. Täydellistä.


Kukapa ei tykkäisi kierrellä kahviloissa, ravintoloissa ja korttelikapakoissa etsimässä uusia makuelämyksiä. Suurena ruoan ja syömisen ystävänä ravintolaillalliset ovat lomapäivien huippuhetkiä.

Mutta tälläpä reissulla en ole ravintolashoppaillut ollenkaan. Minulla on nähkääs all inclusive -ranneke. Täytyy kyllä sanoa, että tähän reissuun se on sopinut kuin lenkkarit juoksijalle. Tämän loman ideana on urheilla ja hemmotella itseäni. Aikani menee hierontapöydällä, juoksulenkillä, valmentajien vetäimmä urheilutunneilla. Unelmahommissa-kirjan käsiksen toisen version olen saanut viimeisteltyä melkein valmiiksi - kerrankin on ollut aikaa istua parvekkeella ja ajatella ilman keskeytyksiä tuntikausia. Koska yritän joka yö nukkua hotellin unettavan hyvässä sängyssä vähintään kahdeksantuntisia unia ja olla kiirehtimättä mitään, en ole lähtenyt edes etsimään kaupungilta ruokaa. Olen vain vilauttanut vasenta rannetta ja nauttinut aamiaisbuffan, lounasbuffan ja illallisbuffan antimista.

Kuva: Ömer Acar
Olin jo unohtanut, kuinka hyvää turkkilainen ruoka on. Miten voikaan munakoiso olla hyvää. Ja mausteisessa oliiviöljyssä marinoidut paprikat! On tuoreita vihanneksia, paistettuja vihanneksia, täytettyjä vihanneksia ja haudutettuja vihanneksia. Rapsakaksi uppopaistettuja piiraita kera jogurttikastikkeen ja tahmean riisin. Päälle tuoretta minttua ja korianteria. Jälkiruokapöytäkin notkuu herkkuja, mutta koska maha liian täynnä on hankala maata hierontapöydällä, olen rajoittanut mässäilyn yhteen sokeria tihkuvaan baklava-leivokseen (per ruokailukerta, luonnollisesti).Brittiläisen matkailutoimijan ABTAn mukaan tämän hetken suurin matkailutrendi ovat aktiivilomapainotteiset pakettimatkat. En yhtään ihmettele. Kun tekee kivoja juttuja loma-aikataulussa eli ilman sekunnilleen asetettuja tavotteita, rentoutuu väkisinkin. Oma oloni on mennyt jo niin rennoksi, että iltaisin ei tee mieli edes isoa punkkulasillista. Vaikka sitä voisi tilata rannekkeella vaikka litran kerrallaan. Jep, tähän on tultu ja hyvä niin.

Onhan se nyt siistiä viedä itselleen matkatuliaisena muutakin kuin punaruskea nenänpää ja kohmelo. Tähän My Wellness Travelsin hyvinvointilomaan on kuulunut treenaamisen lisäksi paljon muutakin huoltoa ja remppaa. Olen oppinut asioita stressistä, kehonhallinnasta ja siitä, kuinka monimutkainen tieteenala ravitsemustiede on. Palaan noihin aiheisiin vielä omissa postauksissaan.

Sain myös pari hyvää vinkkiä vahvistamaan keskiselkää, joka on kuulemma muuhun kehooni nähden aika heikossa kunnossa (hartiakivut, check!), ja vatsalihaksia, joista saa voimaa kaikkeen mahdolliseen tekemiseen istumisesta kävelyyn ja crossfit-treeneihin. Tämä on reissu, joka jatkuu vielä reissun jälkeenkin. 

Mattojumppaa. Kuva: Be Outdoor Films / Riku Mäenpää
Lapsille täytyy tietysti hankkia viemisiä. Villi veikkaukseni on, että äidin parempi juoksukunto ei taida ihan riittää.

***

Helsinkiläinen My Wellness Travels kutsui minut mukaan wellness-matkalle Alanyaan. Matkan aikana asumme Sunprime C-Lounge-hotellin hyvässä huomassa muutaman kilometrin päässä Alanyan keskustasta. Matkan antia voi seurata Instassa. Postailen sinne vielä muutaman päivän ajan ärsyttävän energisiä smoothie- ja urheilukuvia ja ruskettunutta kankkua. Ensi viikolla sitten toppatakki päällä takaisin Reykjavikin myrskyyn. Ainakin Facebookin lumisten kuvien perusteella talvi on vihdoinkin tullut Islantiin. Jeejee!

Tunnisteet: