Muistatteko kun juhlin aikaisemmin tänä vuonna, että Islantilainen voittaa aina -kirja ilmestyy myös englanniksi? No nyt se on (melkein) v...

Islantilainen voittaa aina - englanninkielinen käännös

19.9.16 Satu Kommentteja: 16

Muistatteko kun juhlin aikaisemmin tänä vuonna, että Islantilainen voittaa aina -kirja ilmestyy myös englanniksi? No nyt se on (melkein) valmis! Jihaa! Taiton tarkka oikoluku on vielä kesken, mutta käännös on ollut valmiina jo tovin, kuvat alkavat olla paikallaan ja kansi valmis. Kohta paukkuu painokone.


Muutama sana tähänastisesta.

Pallottelimme nimeä kustantajan kanssa pitkin kevättä ja lopulta päädyimme lyhyeen ja ytimekkääseen otsikkoon: My Journey to Iceland. 10 Crazy Years Later and I Am Still Here.

Ei ole maailmankaikkeuden lyhin kirjan nimi. Mutta bestsellerit eivät aina ole, hehe. Maailman myydyimmässä tietokirjassa on seitsemän sanaa: How to Win Friends and Influence People.

Tässä minun kirjassa sanoja on 13. Eli pistimme vähän paremmaksi.

Kansikuvaksi haaveilin päräyttävää islantilaismaisemaa, jossa meikäläinen olisi jotenkin eteerisesti taustalla, pienenä hahmona. No ei sitten ihan tullut sellaista, mitä ensin ajattelin. Kääk.

Onneksi kustantaja oli itseäni fiksumpi. My Journey to Iceland tulee ensi sijassa myyntiin tänne Islantiin, matkailijamassojen ulottuville.

Täällä Islannissa kirjakaupat ovat täynnä valokuvakirjoja ja muuta matkailijoille suunnattua kirjallisuutta. Milteipä kaikkien näiden kirjojen kansissa pauhaa tulivuori, solisee vesiputous, paukkuu jäätikkö tai joku muu luonnonklisee. Erottuakseen pitää tehdä vähän erilainen, kustantaja muistutti.

Hyvin ympäripuhuttu, suostuin heti! Ja nyt siinä ostajaa tervehtii iso kasvokuva ja psykedeelin rajamaita hipova pirteä ilme.

Kannesta tuli ihan hemmetin hyvä. Mitäs sanotte?

Heti kun kirja tulee myyntiin (myös tänne blogin puolelle), lupaan ilmoitella kovaäänisesti ja järjestää pari arvontaa. Hyviä hetkiä painokoneeseen, my darling!

16 kommenttia:

 1. Hieno on ja herättää varmasti enemmän huomiota kuin eteerinen maisema! Tuleeko myyntiin niin, että ehtii joululahjaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti! (Se oli mulla kärkenä tässä, että hyvissä ajoin ennen joulua pitää saada kirja ulos, että ehditään joulumarkkinoille - Islannissa kun käy paljon turisteja juuri joulu-tammikuussa; ja sitten taas uudestaan kävijämäärät kasvavat kesää kohti).

   Poista
 2. Ihan sairaan hieno kansi! Ja niin päräyttävä nimi! Tykkään! Ihan tuli tippa linssiin (koska minkäs tällainen tunneherkkis itselleen mahtaa), oon tosi ylpeä susta!

  VastaaPoista
 3. Ihana kansi ja ihan kirjailijansa näköinen! :D Hirmuisesti vielä onnitteluja ja virtuaalisia yläfemmoja kirjan menestyksen johdosta. Arvontaa odotellessa... T.köyhä vanhempainvapaamatkustaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! Arvontoja pistän heti pystyyn kun painokone sylkäisee ekan laatikon maailmaan.

   Poista
 4. Mainostin kirjaasi täällä ja ilouutinen enkunkielisen version ilmestymisestä lähti justiinsa matkaan, joten voit varmaankin ruveta selvittelemään postituskuluja Saksaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jee! Mä oon aatellut pykätä jonkun kevyen verkkokaupan tähän blogin oheen, josta kirjaa voisi ostaa (sisältäen postikulut mihin vain).

   Poista
 5. Olen tässä ihmetellyt tuota sinun banneriasi, kun tähän asti olen blogiasi lukenut kännykällä ja nyt töihin palattuani joskus tulee töissä lukaistua myös tätä, niin onko oikeasti tarkoitus että banneri on melkein koko näytön kokoinen? Kuva on niin iso että se alkaa jo pikselöityä. Ja testasin tätä Cromella, IEllä ja Firefoxilla, kaikilla sama juttu. Lähiömutsillakin on minun makuuni aika iso se banneri, mutta se skaalaa sen kuitenkin palstan (siis tämän tekstiosoion? sanasto hukassa...) mukaan kun sinulla banneri tulee reunasta reunaan.

  Ja jee jeee, onnittelut "uudesta" kirjasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa, se pikselöityy. En tykkää itsekään. Hoidan just asiaa kuntoon :)

   Poista
 6. Vau, onpa hieno juttu. Onnea ! Kansi näyttää mainiolta, onnellisen yllättyneeltä ja vähän arvoitukselliselta myös.

  VastaaPoista
 7. Hieno homma, muttei sanaakaan kääntäjästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, säästän sen tiedon siihen kun kirja julkaistaan (parhaat palat viimeisenä) :)

   Poista

Mitä tuumaat?