Salamatkustaja-blogi ja näin sitä voi seurata

Parisen sanaa blogihommista. Ensinnäkin kiitos kaikille, jotka kommentoitte Salamatkustajan käytettävyyttä ja annoitte parantamisideoita. Niistä oli uskomattoman paljon hyötyä. Tuli tsekattua monta asiaa, joita en olisi ilman kommentteja tullut katsoneeksi. Eli kiitos siis just sinulle, joka käytit aikaasi kommentoimiseen!
Akateemisessa kirjakaupassa 6. elokuuta ja aiheena Islanti.
Uusi blogipohja tuli käyttöön tällä viikolla. Salis-maailma on nyt järjestetty kahteen palstaan. Keskellä tärkein eli jutut ja oikealla kaikki lisähärpäkkeet eli arkistot, omat lukulistani, avainsanahakemisto, muutamia mainoksia,  lista suosituimmista postauksista jne.

Se vanha oli aika - noh - vanha. Olen vähän sisältö muodon edellä tyyppiä, eli blogin visuaalinen elämä on saanut näihin päiviin asti rehottaa aika villinä. Tämän vuoden aikana aloin kuitenkin pistää merkille, että vanha pohja ei oikein toiminut enää kunnolla. Se näytti välillä todella hassulta mobiilissa ja blogijuttujen leipäteksti alkoi heitellä miten sattui, vaikka kuinka yritin pitää asetukset yksinkertaisina. Niinpä valitsin uuden alustan, joka olisi mahdollisimman simppeli mutta ei kuitenkaan liian "mustavalkofashion". Mustavalkoharmaahan tämä uusikin on värimaailmaltaan, mutta onneksi mukana on vähän tuota punaisenoranssia tuuttaamassa huutomerkkiä. 

Karsin avainsanapilveä ja laitoin sen näkyviin tuonne marginaaliin; sieltä klikkailemalla voi etsiä suosikkiaiheitaan. Käytössä on myös hakuominaisuus. Suosituimmat avainanat, eli Islantiin, raskausviikkoihin ja treenaamiseen liittyvät jutut löytyvät myös tuolta ylävalikosta. Siellä ylävalikosssa on myös tarkempi esittely itsestäni sekä lista kirjoittamistani kirjoista. 

Mitähän vielä muuta. Niin, mobiilinäkymä on nyt saatu kuntoon. Eli kun luet Salamatkustaja-blogia kännyllä tai iPadilla, lukemisen pitäisi olla helppoa (mobiilinäkymä takkuili viime viikolla pari päivää, pahoittelut siitä). Etusivulla on sekä mobiili- että desktop-näkymässä kaksi uusinta blogijuttua valmiiksi avoinna ja vanhempiin juttuihin voi klikata joko arkistosta tai Vanhempi viesti -linkin kautta kunkin jutun lopusta.

Pistän uusista jutuista maininnan aina Salamatkustajan Faceen ja omaan Instagrammiini. Päivästä riippuen olen välillä myös Snäpissä. Kaikki tekemäni videot löytyvät paitsi tästä blogista myös Youtubesta.

Salamatkustajaa voi lukea Bloglovinin kautta. Feedlyn ja muiden vastaavien kautta blogia seuratessa joudut (tai siis pääset!!) palaamaan blogiin klikattuasi blogitekstin auki.

Kysymyksiä tai kommentteja uudesta ulkoasusta? Jos löydätte bugeja blogia lukiessanne, avautukaa ihmeessä. Yritän korjauttaa vikoja sitä mukaa kun niitä ilmenee.

Ai niin! Olin tänään puhumassa Islannista ja islantilaisesta kirjallisuudesta Turun Akateemisessa kirjakaupassa. Paikalle tuli ihanan paljon yleisöä, huisia! Olin hommissa oravannahkapalkalla, ja ihan parhaalla mahdollisella sellaisella: sain mukaan kaksi isoa kassillista kirjoja. Seuraavaksi pitää enää järjestää aika lukea ne kaikki... 

Kirjakassissa oli eräs kirja, joka minulla jo on hyllyssä ja josta pidin paljon. Kiitoksena Salamatkustajaan liittyvistä parannusideoista arvoin vastaajien kesken tuon ylimääräisen kappaleen ja sen voitti nimimerrki Enni Kutrihulinan-blogista. Laitahan Enni osoitteesi meilillä: satu (ät) suomi piste is, niin laitan tuon Tove Janssonin upean elämänkerran tulemaan. Sehän sopii nimensäkin puolesta tähän bloggausaiheeseen kuin jäätelö kesään: Tee työtä ja rakasta.

Tunnisteet: